https://m.youtube.com/watch?v=v2PtRejqSjM&pp=ygUca2FyYW1hbiB0w7xya2xlcmkgeXVuYW5pc3Rhbg%3D%3D
•1924 yılında 200 bin civarı gönderilen Hristiyan Türklerden sadece bir kaçı.
Aslen Kayseri - Ağırnaslı olan Katina Farasopoulou birçok Rumca ve Türkçe şarkıları seslendirdi. Kapadokya Rumlarının Türkçesi nedeniyle Yunanca ve Türkçe konuşuyordu.
.
Babası Gabriel Farasopoulou bir rahipti ve Kayseri’deki Kutsal Öncü Manastırı’nın Flavian rahip okulunda (Zinzidere) eğitim görmüştü. 1922 yılında Kapadokya’dan mülteci olarak gelen anne ve babasının yerleştiği Asketis Rodopis köyünde yaşadı.
Haziran 2018’de besteci Nikos Herodes of Atticus Konservatuarı’nda sunduğu “The Secrets of Egnatia” konserine onlarca sanatçıyla birlikte katıldı.
Farasopoulou, 23 Kasım 2019’da 86 yaşında vefat etti ve Rodop Çilecileri’ne gömüldü.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Çok ilginç ve tarih kokan bir hikaye, bayıldım! Katina Farasopoulou'nun şarkıları gerçekten o dönemin ruhunu hissettiriyor. Ben de birkaç şarkısını dinlemiştim, özellikle Kapadokya Türkçesiyle söylediği parçalar beni bambaşka diyarlara götürdü, nostalji resmen. 🎶 Tarih böyle detaylarla ne kadar zenginleşiyor değil mi? Bakalım başka kimler de dinlemiş, yorumları da çok merak ettim! 🙃