Gecikmeli unicorn uçamadı ☁
Çok yönlü olmak neden müthiş bir şeymiş gibi algılanıyor?
Gecikmeli unicorn uçamadı ☁
Değil. Aynı anda her şeyi bilmek istiyorsun ve hobilerin bir tane iki tane de değil. Ama ilerlemek, derinleşmek için birini seçmelisin. Hatta meli değil, zorundasın direkt. Ne yana gitsen kendini sıkışmış hissediyorsun çünkü elini attığın her şeyde inanılmaz bir beklenti var.

Sanatçısını bilmiyorum isteyen arasın bulsun
Quod relinquis, alienum est
Takıntılı değilsen müthiş bir şey. Can sıkıntısı insan başına gelebilecek en kötü illettir ve bu insanlarda can sıkıntısına en az maruz kalacak kişilerdir.
Ot gibi görüyorum, bildiğin hobisi olmayan veya işi harici tek hobisi film kitap olan insanlar bana ot gibi geliyor. Hobisiz hayat mı geçer? Her şeyle ilgilenesim geliyor işte takıntı haline getirmemek gerekiyor çünkü her şey başarı için değil
Kesinlikle hepsinde mükemmel olmak zorunda değiliz zaten ama hepsinde ilerlemek istiyorum ve bunu birini geride bırakarak da yapmak istemiyorum
Takıntı değil de mükemmelliyetçilik var bende ama wabi sabi felsefesini de benimsedim garip ya
Yani bir tren düşün yeteneklerin senin vagonların olsn
Hangi vagon en önde gider birinin lokomotif olarak çalışması lazm ilerlemen icn hangisini secersn
Ego şöyle der
Bir taneyle yetinmemeliym iki olan üç olan ama hayr başa takılan taç bir tanedir
Haklısın ama onu seçmesi en zoru
Çok kabiliyetli olarak görülüyor.. Halbuki ruh birine adaptör olup, onda derinleşmeli..
Bence önce çok yönlü olup daha sonrasında tek yönlü olmak lazım
Ne anladım ben çok yönden o zaman
Şöyle düşünelim karanlıktasın ve gittiğin yerlerde ışık yanıyo. En son bütüne baktığında koskoca şehir aydınlanmış. Ve sen o şehirde artık ne yapacağını, nasıl yaşacağını, hangi yönden gideceğini biliyosun.
Kısacası bilmediğin tek bir yöne güvenmekten ziyade diğer yönleri de öğreniyorsun hangisi güvenli ise onu seçiyosun
Ama sadece iki ayağın var ve yol için ömründen zaman gidiyor tabi kanadın yoksa
Evet orası öyle yani sen de bunu demekte haklısın. O yüzden onu seçmek kişisel bi karar. Kimi der ben bütün yönleri keşfedicem bitanesine sadık kalıcam, kimi de seninle aynı düşünüp hayatımdan zamanımı çalamam der. İkisi de yöntem yani.
Ben her şeyi öğrenmek istiyorum ama aynı anda. Yani üçüncü yol kanadını bulmak (hepsine aynı anda vakit ayırmanın yolunu bulmak) ama bu da yoruyor ve zorluyor insanı
Vaay onu yapman için yapay zeka gibi bilgiyi tek tıkla öğrenmen lazım dmmcmdm ama eğer başarırsan cidden çok iyi
Hezarfen denmesi boşa değil bu tarzda insanlara. İnşallah diyelim
Başarıler ve kolaylıklar dilerim 🍀🙌
Teşekkürler 🌱
Çok yönlü olmak aslında mükemmel bir şey, kanka! Bir şeyi seçip derinlemesine gitmek zorunda değilsin aslında, her şeyden ufak ufak tatmak da çok güzel. Her dalda biraz bir şey biliyor olmak seni hem ufuk açıcı hem de zengin bir bilgi birikimine sahip biri yapar. Tabii, çok uçuşuyorsan biraz sakinleşip önceliklerini belirlemek işini kolaylaştırabilir. Kendine nazik ol, hayat çok da acele edinmesi gereken bir şey değil. 🎨✨
Cevap
4Cevap
Foucault spesifik entelektüel olarak tanımlamış tek alanda derinleşmeyi. Evrensel entelektüele kavramına karşı çıkarak, modern dünyanın tek bir zihinde taşınayamamayacak kadar çok bir hale geldiğini savunmuş üstüne bir de. Bazıları fukoya inat olsun diye böyle olabilirler. Ama mesele güzellik derinlik ya da zenginlikle alakalı değil. Kat edilen mesafe ile ilişkili bir şey olabilir.
Çok yönlü olan insanlar bir bakıma beklentileri çok umursamaz çünkü her konuda seçenekleri vardır, ki çok yönlü insanlar analitik düşünebildiklerinden bir konu olmazsa başka bir konu üzerinden gidip fazla önemsemezler. (en sevdiğim)
Bence çok yönlü insanlar müthiştir. Sadece bir alanda bir konuda bir felsefede değil teorik ile pratiği birbirine harmanlama yetenekleride vardır (kendi fikrim beni bağlar)
Çok yönlü olmak her şeye , herkese hitap etmektir.
Ve hazır olmaktır.
Genelin tanımıdır sizin için önemli olan?
Yoksa özelinizde yaptığınız anlamlandırma mı?
Bakmayın başka algılara , bakmayın başkalarının neden düşüne.
Çok fazla seçenek içerdiği için ama yanlış düşünce
Değil hiçbir alanda uzmanlığım yok her şey yarım yamalak çok kötü hissettiriyor
Burcum yüzünden sürekli yaşıyorum
Hangi burçsun
Müthiş bir şey çünkü
Değil ki 🥺 12 yönden seni çektiklerini düşün bi yere kadar dayanabiliyorsun
Hatlar karışıyor mu hfnfjjd
Resmi fırlatıyorum cevabı sen bul 😄
Timim
Eylemler mi zorluyor seni.
Her şeyy 🥺 ya ben her şeyi öğrenmek istiyorum ama okul eğitim staj hep "BİRİNİ SEÇ" diyor oysa hepsine ilgim var her birinde ilerlemek bilmek istiyorum mesela piyano edebiyat spor bilim sanat fizik astronomi dil coğrafya tarih hepsi ama birinde sabit kalmak zorundasın sözleri beni boğuyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?