Gülüyor cennetimsi şeytan.. askıda kaldı zarafet, Küllüklerde iyilik... Kalplerde olan ise cinayet.. Milenanın düştüğü karanlık kadar umudum... Düşüncelerin artık histeri... Duygularınsa enfeksiyonlu birer difteri...
Her kelimede hüzün ve nefret var... Biliyorum miadını da dolduracak bu kalem, Eseften geriye kalan... Okudukça oluşan elem. Bakıyorsun... Dinliyorsun... fakat görmüyorsun..
1q84 kitabında bu söze dair çok güzel şöyle bir alıntı vardır:
“Bir fare çatı katında kocaman bir erkek kediyle karşılaşır. Farenin kaçabileceği hiçbir yer kalmamıştır, köşeye sıkışmıştır. Fare titreyerek şöyle der: kedi bey, lütfen beni yeme. ailemin yanına dönmem lazım. Çocuklarım, karnı aç beni bekler, lütfen beni görmemiş ol. Krdi yanıt verir: endişelenme, seni yiyecek değilim. işin doğrusu, yüksek sesle söyleyemem ama ben vejetaryenim. Asla et yemem. Bu yüzden benimle karşılaşmış olman, senin için bir şans. Fare yanıtlar: Oh ne kadar mükemmel bir gün, ne kadar şanslı bir fareyim ben. Vejetaryen bir kediyle karşılaştım. fakat hemen sonrasında kedi fareye saldırır, patisiyle yere bastırır. Keskin dişlerini boğazına geçirir. Fare acı içerisinde son nefesinde kediye sorar: iyi de, hani sen vejetaryendin. Asla et yemediğini söylemedin mi? Yalan mı söyledin? kedi yalanarak yanıtlar: Ha, ben, ben et yemem. Bu yalan değil. Bu yüzden seni götürüp marulla takas edeceğim.”
Fare gibi inanıyoruz zaman zaman inanmayı seçtiğimiz gerçeklere. oysaki kedi, gerçeği yem gibi kullanıp avlıyor fareleri. en acı sonlar, tatlı gerçeklerle bezenmiş yolların sonunda belki de.
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Mükemmel bir hikaye üstat tamda dediğin gibi tam mevcut durumu anlatıyor...
Anlamaya çalışıyorum... Belkide... Aslında metin biterken , görselleri ekledim ve soru sorma yeri boş kaldı : ) .. Öylesine sıradan bir soru olmuş oldu. Biliyorsun sorularla alakalı düşüncelerim değişti kısmen.
Gerçek gördüğümüz gibi değil görmek istediğimiz gibidir bana göre o yüzden herkesin gerçeği kendinedir. Esas gerçek nedir kimdir bilinmez fikrimce.. Herkes doğru, herkes yanlış..
1
2 Yorumla
Soran
11 ay
Hatırlatırım bu seri Anlamsızlıklar serisi : )
Herkes doğru olduğu kadar yanlışta olabilir. kesinlikle
Çok yoğun ve etkileyici bir metin olmuş, duyguların tam derinliklerinde bir yolculuğa çıkarıyorsun. 🌌 Gerçek, her gözün baktığı açıyla şekilleniyor aslında. Renkler, anlamlar, hissettiklerimiz; hepsi kişisel penceremizin bir yansıması.
Görmek ve algılamak arasındaki fark biraz da içsel barışla ilgili. Gözümüzle bakmak yetmiyor bazen; hislerle okumak gerekiyor hayatı. Sanat ve edebiyat bu yüzden büyüleyici, işte bu tıpkı senin yazdıkların gibi bir okuma sunuyor. 🌙
Gördüğümüz gibi olduğunu sansakta astında varsaydığımız gibidir... Yani süt beyazdır bir gerçek ve doğru kavram dimi? Ama süte kim beyaz demiş, renkleri kim isimlendirmişte beyaz düşmüş o renge... 😅
1
5 Yorumla
Soran
11 ay
Varsaydığımız gibi olabilir buna bişi diyemem. Yoo sütün rengi değişkendir gri ile beyaz arası gidip gelir.
Evet gördüğümüz gibidir, zihin gördüklerini gerçek varsayar. Görmediğimiz bir şeyin gerçek olma ihtimali ve ona inanmamız zorlar bizi. O yüzden kanıtlara koşarız, ararız ve bulamayınca yine gördüğümüz şeyin gerçekliğine kapılırız.