Kültür & Sanat konusunda 496 cevap paylaştı. Çok sevdiğim öğüt alınası bir kitaptır. Bense burada sayfa 137'yi seçeceğim. Orada sevdiğim bir söz var. "Yürüyorum... " Umarım görüp ellerimle dokunduğum bu sözü sizlerde görürsünüz... 😇🌻
21 Yorumla- 1 yıl
> “İnsanın acısı, bazen kelimelerle ifade edilemez; yalnızlık ve çaresizlik, ruhun en derin yaralarını açar. Ancak bu karanlıkta bile, küçük bir umut ışığı insanı ayakta tutar. Dayanmak, anlam arayışının ilk adımıdır.”
Bu alıntı, Dostoyevski'nin insanın yaşadığı varoluşsal acı ve umudun iç içe geçtiği temalarını işler. Özellikle romanın dramatik bölümlerinde, karakterlerin karşılaştığı yalnızlık ve çaresizlik duyguları, insan ruhunun dayanma gücünü ortaya koyar. Umut ise, karanlık anlarda bile yaşama tutunmanın sembolüdür.
Yapay Zeka Cevapladı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
1 yılZosimanın öldüğü gün Alyoşa Gruşenka'ya gitmişti. Gruşenka orada Alyoşanın kucağına oturmuştu. O sayfayı oku :D :D
11 Yorumla- 1 yıl
Katılımınız için teşekkürler. 🙏🙏
- Kültür & Sanat konusunda 463 cevap paylaştı.
1 yıl2 yıl önce okumuştum ve Suç ve Ceza'dan daha çok beğenmiştim.
11 Yorumla- 1 yıl
Teşekkürler.
1 yılBende iş bankasının var ama 128 diyorum ne yazıyor?
13 Yorumla- 1 yıl
> “Her insanın içinde iyilik ve kötülük bir arada yaşar; önemli olan hangisine yöneldiğimizdir. Kendi karanlığımızla yüzleşmek, gerçek cesaretin ve değişimin başlangıcıdır. Bu mücadelede samimiyet ve içtenlik, ruhun kurtuluşuna giden yolu aydınlatır.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insan doğasının karmaşıklığını ve ahlaki çatışmalarını derinlemesine sorguladığı bir bölümden alınmıştır. Roman boyunca karakterler, kendi içlerindeki iyi ile kötü arasındaki savaşı verirler ve bu süreç onların gelişiminde kritik rol oynar. Burada vurgulanan, yüzleşmenin ve kendini tanımanın dönüşüm için ne kadar hayati olduğudur.
- 1 yıl
Çok güzelmiş 🌸
- 1 yıl
🌹🌹
Kültür & Sanat konusunda 565 cevap paylaştı. geç kalmadıysam 9 olsun...
24 Yorumla- 1 yıl
Süre sınırı yok.
- 1 yıl
> “Birini yargılamadan önce onun taşıdığı yükü düşün. Çünkü her insanın kalbinde, kimseye göstermediği bir acı vardır. Sessiz duranlar bazen en çok bağıranlardır içeride.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insanlara dışarıdan bakarak hüküm vermenin ne kadar eksik ve yüzeysel olabileceğini vurguladığı pasajlardan biridir. Roman boyunca birçok karakter, görünüşteki halleriyle değil, içsel çatışmaları ve bastırdıkları duygularla şekillenir. Bu da okuyucuyu empatiye, sabra ve yargılamadan anlamaya çağıran bir bakış açısı sunar.
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim.
- Kültür & Sanat konusunda 799 cevap paylaştı.
m 1 yıl1000 olsun 😄
13 Yorumla- 1 yıl
> “İnsanın en büyük pişmanlığı, söyleyemediği sözlerdir. Zaman geçer, fırsatlar kaybolur; geriye yalnızca ‘keşke’ler kalır. Ve bu sessizlik, bazen bir ömür boyu ağır bir yük taşır.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin zaman, pişmanlık ve ifade edilemeyen duygular üzerine derin düşüncelerini yansıtır. Romanın bu noktasında, karakterlerin kaçırdıkları fırsatlar ve dile getiremedikleri hisler, onların ruhsal ağırlığının merkezine yerleşir. Yazar, konuşmanın değil susmanın da insanı nasıl yaralayabileceğini ustalıkla gösterir.
- 1 yıl
Çok etkilendim, teşekkür ederim 🙏🏻
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim.
- Kültür & Sanat konusunda 402 cevap paylaştı.
u 1 yıl8,911 bunlar olsun hayrına yaz bakim 🤔🕊
16 Yorumla- 1 yıl
8
> “Kendini unutan insan, başkası için yaşamaya başlar; ama bu fedakârlık, bazen insanı içten içe tüketir. Her sevgi, özveriyle kutsanmaz; bazıları sessizce ruhu eritir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin sevgi, özveri ve bireysel kimlik arasında kurduğu çetrefilli ilişkiye işaret eder. Romanda özellikle bazı karakterler, kendilerini feda ederek bir başkasına adar; fakat bu teslimiyet, her zaman yüce bir anlam taşımaz. Bazen fedakârlık, kişinin kendine yabancılaşmasına ve sessiz bir çöküşe dönüşmesine neden olur.
- 1 yıl
Harika
- 1 yıl
911
> “Bazen bir kelime, bir bakış ya da bir suskunluk, insanın kaderini sonsuza dek değiştirebilir. En küçük anlar, en büyük sonuçları doğurur; çünkü insan kalbi, ayrıntılarda şekillenir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insan ruhunun incelikli doğasına dair yaklaşımını yansıtır. Roman boyunca, önemsiz gibi görünen jestler veya sözler, karakterlerin yaşamlarında derin kırılmalara neden olur. Bu, yazarın kaderi yalnızca büyük olaylarla değil, küçük ama anlam yüklü anlarla da şekillendirdiğini gösteren bir anlatı tekniğidir.
- 1 yıl
Bu da öyle
- 1 yıl
Çok güzel harika cidden çok doğru 🌟👌🌟🌟🌠
- 1 yıl
Maaşallah.
1 yıl6 , Uğurlu rakamim 💗
13 Yorumla- 1 yıl
> “İnsanı en çok yoran şey, başkalarının yargısı değil, kendi içindeki sarsılmaz sessizliktir. Dışarıdan güçlü görünse bile, insan bazen içindeki boşlukla baş edemez.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin bireyin iç dünyasındaki yalnızlık ve kendilik sorgusunu işlediği bir noktayı yansıtır. Karakterlerin dış dünyayla olan ilişkilerinden çok, kendi iç sesleriyle verdikleri mücadele romanın temelini oluşturur. Bu sessizlik, hem bir savunma hem de derin bir kırılganlık göstergesidir.
- 1 yıl
Aaa bugün ki yaşadığım olay gibi 😄
- 1 yıl
Di mi xnxnx
13… Yolla gelsin…
11 Yorumla- 1 yıl
> “Bir çocuk ağladığında, dünya titremeli; çünkü masumiyetin gözyaşı, insanlığın vicdanına dokunur. Acının en saf hali, hiçbir savunması olmayanın sessiz çığlığıdır.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin özellikle çocukların yaşadığı acılar karşısındaki hassasiyetini ve ahlaki sorgulamalarını yansıtır. Romanın önemli temalarından biri olan adalet ve masumiyet, burada çocuk figürü üzerinden derinleştirilir. Masumların acısı, yazar için Tanrı’ya, inanca ve insanlığa yöneltilen en güçlü sorulardan biridir.
O zaman 999 diyorum hadi bakalım ne gelecek 😅
13 Yorumla- 1 yıl
Tamamdır, 999. sayfa için farklı bir alıntı ve açıklama geliyor:
> “Kardeşler arasındaki bağ, kanın ötesinde bir ruh birliğidir. Zorluklar, anlaşmazlıklar onları ayırmaz; aksine, insanın dayanma gücünü ve sevgisini sınar. Gerçek aile, birbirini affetmeyi ve kabul etmeyi öğrenenlerdir.”
Bu bölümde Dostoyevski, Karamazov kardeşlerin karmaşık ilişkilerine ve insan doğasındaki affetme gücüne odaklanır. Aile bağlarının kırılgan ama aynı zamanda iyileştirici yönlerini gösterir. Bu, insanın hem kusurlarını hem de sevgi kapasitesini kabul ederek var olabileceği bir dünyaya işaret eder.
- 1 yıl
Rica ederim nxnx
Kültür & Sanat konusunda 337 cevap paylaştı. O zaman 1011 diyeyim 😄
13 Yorumla- 1 yıl
> “İnsan kalbinde taşınan suçluluk, en derin yalnızlıktan bile daha ağırdır. Kendi iç dünyasında hesaplaşmak, dış dünyadaki tüm cezalardan daha zordur. Affetmek bazen mümkün olsa da, kendini affetmek uzun ve sancılı bir yolculuktur. Gerçek özgürlük, bu içsel yükün hafiflemesinde yatar.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insan ruhundaki en temel çatışmalardan biri olan suçluluk ve affetme temasını ele alır. Romanın ilerleyen bölümlerinde karakterlerin yaşadığı içsel sancılar ve hesaplaşmalar, onları dışsal olaylardan çok daha derin bir psikolojik mücadeleye sürükler. Affetmenin zorluğu sadece başkalarını değil, en çok kendini bağışlamayı içerir; bu süreç ise gerçek anlamda bir özgürleşme kapısıdır.
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim 🙃
Kültür & Sanat konusunda 910 cevap paylaştı. 55 diyorum
31 Yorumla- 1 yıl
> “Her insanın kalbinde bir savaş vardır; iyilikle kötülüğün, inançla şüphenin çatışması. Bu içsel mücadele, insanı hem kırar hem de güçlendirir. Önemli olan, hangi tarafın zafer kazanacağına karar vermektir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insan doğasının karmaşıklığını ve ahlaki ikilemlerini anlattığı bölümlerden biridir. Roman boyunca karakterler, kendi iç dünyalarındaki bu çatışmayla yüzleşirler ve bu süreç onların karakter gelişiminde kritik bir rol oynar. Bu pasaj, insanın kendi seçimleriyle var olduğunu vurgular.
1 yıl1000..
21 Yorumla- 1 yıl
> “Bir gerçeği bilmek, onunla yaşamayı başarmak anlamına gelmez. Bazı hakikatler, insanı özgür kılmak yerine daha derin bir esarete sürükler. Çünkü bilgi, kalp hazır değilse yükten başka bir şey değildir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin hakikat ve insan ruhu arasındaki karmaşık ilişkiyi işlediği bölümlerden biridir. Roman boyunca bazı karakterler, öğrendikleri gerçeklerle baş edemez ve bu bilgi onları özgürleştirmek yerine yıpratır. Yazar, bilginin ancak ruhsal olgunlukla birleştiğinde dönüştürücü olabileceğini vurgular.
1 yıl721. Sayfa
23 Yorumla- 1 yıl
> “Bazı anlar vardır ki insan, kendi yüreğinin sesini bastırmak için aklına sığınır. Ama akıl her zaman kurtarmaz; bazen sadece geciktirir. Gerçek yüzleşme, en sonunda kalpten gelir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin akıl ve duygu arasında gidip gelen insan doğasına dair çarpıcı gözlemlerinden biridir. Roman boyunca karakterler, mantık yoluyla duygularını bastırmaya çalışsalar da, nihayetinde içlerindeki derin duygularla yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu içsel çatışma, Dostoyevski’nin ruh çözümlemelerinin en belirgin izlerinden biridir.
- 1 yıl
O kadar bana uygun ki… tesadüf mü tevafuk mu bilmiyorum. Teşekkür ederim 🌺
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim. ☕
1 yıl320, 498
25 Yorumla- 1 yıl
> “İnsan bazen en çok, haklı olduğu anda susmayı öğrenmelidir. Çünkü haklılık, her zaman zafer değil, bazen sadece yalnızlıktır. Gerçek güç, sesini değil, kalbini kontrol edebilmektir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insan ilişkilerinde gurur, sessizlik ve içsel denge üzerine kurduğu düşünce yapısını yansıtır. Roman boyunca karakterler haklılıkla huzur arasında seçim yapmak zorunda kalır. Bu pasajda da yazar, haklı olmanın bir tür yalnızlık getirebileceğini, gerçek olgunluğun ise bu duyguyla barışabilmekte yattığını ima eder.
- 1 yıl
Vay. Ben bu kitabı okurum.
- 1 yıl
> “Adalet, herkesin istediği ama kimsenin tam olarak tanımlayamadığı bir şeydir. İnsan, çoğu zaman kendi duygularını ‘adalet’ sanarak hüküm verir. Oysa gerçek adalet, tutkudan değil, vicdandan doğar.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin eser boyunca irdelenen temel sorulardan biri olan adalet kavramına yaklaşımını yansıtır. Karamazov Kardeşler’de adalet, yalnızca mahkeme salonlarında değil, bireylerin kendi iç dünyalarında da sorgulanır. Yazar burada, insanın kendi öfkesini ya da çıkarını adalet kisvesi altında haklı göstermeye meyilli olduğunu, gerçek adaletin ise çok daha derin, kişisel ve vicdani bir hesaplaşma gerektirdiğini ortaya koyar.
- 1 yıl
Teşekkürler 🌸 ben de tekrar okumaya başladım iş bankası yayınlarından
- 1 yıl
👏👏👏
1 yıl777 ..
24 Yorumla- 1 yıl
> “Bir insanı tanımak istiyorsan, onun acıya nasıl dayandığına bak. Çünkü gerçek kişilik, mutlulukta değil, yıkım anlarında ortaya çıkar.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin karakter çözümlemelerinde sıkça rastlanan bir temaya odaklanır: acı ve karakterin açığa çıkışı. Roman boyunca pek çok karakter, zorlayıcı koşullarda içlerindeki gerçek benlikle yüzleşir. Dostoyevski’ye göre insan doğasının çıplak hali, kriz ve sarsıntı anlarında görünür hale gelir. Bu da romanın psikolojik derinliğini oluşturan önemli yapı taşlarından biridir.
- 1 yıl
İyiymiş ha.
- 1 yıl
Woww
- 1 yıl
Aynen
1 yıl1072!
13 Yorumla- 1 yıl
> “Hayatın son sayfası, bazen cevaplardan çok sorularla dolar. İnsan, ardında ne bırakacağını değil, neyi bulamadığını düşünür. Ve belki de bütün yolculuk, sadece bu eksik parçayı aramaktan ibarettir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin romanın finalinde okura bıraktığı varoluşsal sorgulamayı yansıtır. Hikâye bitse de sorular bitmez; çünkü yazar, kesin çözümlerden çok insan ruhunun arayış hâlini ön plana çıkarır. Bu, Karamazov Kardeşler’in açık uçlu ve düşünceye davet eden yapısının özünü oluşturur.
- 1 yıl
🙏
- 1 yıl
Ben 🙏
1071 olsun
13 Yorumla- 1 yıl
> “Bir düşünceye bağlandığında insan, yalnızca o düşüncenin sınırlarında yaşar. Ötesini görmek, çoğu zaman cesaret ister; çünkü ötesi bilinmezliktir, karanlıktır.”
Bu alıntı, zihinsel esaretin ve kalıplara hapsolmanın insanı nasıl kısıtladığını vurgular. Dostoyevski burada insanın düşünce özgürlüğüne ulaşmasının ne kadar zor ve korkutucu olabileceğine işaret eder. İnsan ancak mevcut inançlarını sorguladığında gerçek anlamda büyüyebilir.
- 1 yıl
Ghj
- Kültür & Sanat konusunda 634 cevap paylaştı.
1 yıl777 hadi söyle
11 Yorumla- 1 yıl
> “İnsan, en büyük yalnızlığını kalbinin derinliklerinde yaşar. Dış dünyadan kopuk olsa da, içindeki fırtınalarla savaşır durur. Bu yalnızlık, bazen en derin anlayışı ve gerçek bağları doğurur.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insanın içsel yalnızlığı ve ruhsal mücadelelerine dair gözlemlerini yansıtır. Roman boyunca karakterler, hem toplumla hem de kendi iç dünyalarıyla çatışırken, bu yalnızlıkla baş etme yolları ararlar. Burada yalnızlık, hem zorluk hem de olgunlaşma için bir kapı olarak betimlenir.
1 yıl888 sectimm
17 Yorumla- 1 yıl
> “İnanç, bazen en karanlık anlarda bile insanı ayakta tutan güçtür. Kimi zaman sorgulamalarla, kimi zaman kabullenişle şekillenir; ama asla tam anlamıyla çözülmez. İnsan, Tanrı’yı ararken aslında kendini bulur.”
Bu pasaj, Dostoyevski’nin özellikle inanç ve insan ruhu üzerine düşündüğü derin bölümlerden biridir. Roman boyunca karakterler, Tanrı’yla ve kendileriyle hesaplaşırken, inancın hem bir sığınak hem de karmaşık bir arayış olduğunu gösterir. Burada inanç, insanın içsel yolculuğunun hem başlangıcı hem de özüdür.
- 1 yıl
Teşekkürler, mesaj olarak aldım
- 1 yıl
O zaman bir sayfa daha söyle.
- 1 yıl
111
- 1 yıl
> “İnsan, hayatın anlamını ararken sıklıkla kendini kaybeder. Ancak gerçek bilgelik, kendi zaaflarını ve kusurlarını kabul edebilmekte yatar. Böylece insan, hem kendisiyle hem de dünyayla barışa varabilir.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin insanın kendini tanıma ve kabullenme sürecine dair derin düşüncelerini yansıtır. Roman boyunca karakterler, kendi eksiklikleri ve hatalarıyla yüzleşir; bu yüzleşme ise onların olgunlaşmasında ve içsel barışa ulaşmasında kritik bir rol oynar. Kabul ve bilgelik teması burada ön plana çıkar.
- 1 yıl
Teşekkür ederim, bu biraz anlaşılmaz oldu ettiğim niyet için 😂
- 1 yıl
Olduğu kadar 😀
Kültür & Sanat konusunda 415 cevap paylaştı. 369 o
12 Yorumla- 1 yıl
> “Tanrı’nın suskunluğu karşısında kalbin haykırışı daha da büyür. İnsanın içinde, cevap alamasa bile sormaktan vazgeçmeyen bir yan vardır. İnanç, bazen cevap almak değil, sükûtta da bir anlam bulabilmektir. Sessizlik, kimi zaman en derin tefekkürün kapısını aralar.”
Bu alıntı, inançla sorgulama arasındaki gerilimi gösteren, Dostoyevski'nin Tanrı, insan ve sessizlik üzerine düşüncelerine işaret eden bir pasajın yansımasıdır. Özellikle Ivan ile Alyoşa’nın diyaloglarında sıkça karşımıza çıkan bu tema, Tanrı’nın adaleti ve dünyadaki kötülükle yüzleşme çabası bağlamında derinleşir. İnsan, bazen Tanrı'nın sessizliğiyle karşılaştığında bile inancını sürdürebilir; çünkü inanç, yalnızca yanıtlarla değil, yanıt alınmayan yerlerdeki dirençle de şekillenir.
1 yıl999. Sayfa
11 Yorumla- 1 yıl
> “Vicdanın ağırlığı, bedeni terk edince bile ruhu serbest bırakmaz. İnsan, ölümün eşiğinde bile bu içsel mahkûmiyeti tamamen aşamaz. Affetme arzusu varsa bile, kefaret olmadan huzur gelmez. Kalbin kilidi yalnızca iç hesaplaşmayla açılabilir.”
Bu alıntı, romanın sonlarına yaklaşırken Dostoyevski'nin insan ruhuna dair en karanlık ama aynı zamanda en gerçekçi düşüncelerinden birini yansıtır. Vicdanın, ölümle bile silinmeyen bir iz olduğunu söyler. Bu, sadece bireysel pişmanlık değil, aynı zamanda insanın kendine karşı işlediği suçların hesabını sonsuza dek taşımasıdır. Romandaki karakterlerin içsel çatışmalarının nihai sonucu olarak, bağışlanmanın bile tam anlamıyla huzur getiremeyeceği duygusu hâkimdir.
1 yılO halde 102 diyorum.
11 Yorumla- 1 yıl
> “İnsan, kendi sınırlarını ve zayıflıklarını kabul ettiği zaman gerçek büyümeye başlar. Gururdan arınmak, bazen en büyük cesaret gerektirir. Bu teslimiyet, hem ruhun hem de hayatın derin anlamını açığa çıkarır.”
Bu alıntı, Dostoyevski’nin karakterlerinin içsel dönüşüm süreçlerinden birine işaret eder. İnsan egosunun sınırlarını fark edip teslim olmanın, onları olgunlaştıran ve yaşamla barıştıran temel bir adım olduğunu vurgular. Gururun aşılması, samimiyet ve değişim yolunda atılan önemli bir adımdır.
1 yıl1'i seçiyorum
11 Yorumla- 1 yıl
> “Dünyadaki en büyük sır, insanın kendisinde saklıdır; kendi kalbinin derinliklerine cesaretle inmektir. Gerçek bilgi, dışarıda değil, insanın içinde başlar ve orada şekillenir. Bu içsel yolculuk, ruhun en hakiki özgürlüğüne açılan kapıdır.”
Bu alıntı, romanın başlangıcında insanın kendini keşif yolculuğunu vurgular. Dostoyevski, dış dünyadan önce iç dünyaya dönmenin ve oradaki sırları çözmenin önemini anlatır. Bu tema, karakterlerin hikaye boyunca yaşadığı dönüşümlerin temelini oluşturur.
Gizli Üye(30-35)1 yıl1451
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler