Seni seviyorum çünkü ... Devamı sizlerden gelsin hadi bakalım?

Duygular insanın canıdır, yaşam kaynağıdır. Akılla, mantık­la çözemediğin çok şey vardır ama bir kez duygularına güvene­bilirsen seni hiç yanıltmayacağını görürsün. Aşktaki kaybetmişliklerin duygularının seni yanıltması olmayabilir, hemen hüküm verme. Bak mesela, özlemek, aşktandır. Özlemekten korkma, beklemekten kork. Özlemin kavuşmayla diner, ama beklediğin kavuşma gerçekleşmezse özlem içini tüketir, yakar seni. Özle­nenle ilgili bir şeydir bu, verdiği sözleri tutmazsa, gelmezse, ka­vuşma gecikirse özlem aşkı tüketen bir unsur haline gelir.

Aşk için gözyaşı dökmeyi aptallık olarak görenlerin geçmi­şine bak. Hepsinde mutlaka yaralı bir aşk hikayesi vardır, hepsi o dönem gözyaşı dökmüştür. Öyleyse onlar da aptal… Aşk aptal gibi görünme riskini göze almaktır zaten. Bu riski göze alamıyorsan hiç girme bu işe. Ve sana, ağladığın için aptal diyenlere “Asıl aptal sizsiniz, aşkımın büyüklüğünü göremediğiniz için” de.

Aşık olduğun kişi, bu dünyada en anlaşamadığın kişi olabi­lir. Bunu garipseme. Aşk insanın kendisindeki eksiklikleri baş­kasında tamamlama arzusudur çünkü. Senin eksiklerini o ta­mamlayacaktır ve başta sen bunu çok yadırgayacaksındır. Çün­kü eksikliklerin yüzüne vurulacak ve belki de bunlarla ilk kez yüzleşeceksindir. Bu yüzleşmeyi çatışmadan tamamlarsan eğer, o anlaşamadığın kişinin senin için ne kadar değerli olduğunu anlayacaksındır.

Bu kitaptaki yazılar tamamen duygularımın ortaya koyduğu yazılardır. Akıl, mantık arama, bulamazsın. Bu bir ders kitabı de­ğil, bu bir rehber değil. Bu yazılar, yıllardır duygularımı anlata­bilmek için çabalamamın ürünüdür. Kimisi gazetelerde, kitaplar­da yayınlandı daha önce. Kimisi ilk kez bu kitapta yer alıyor. İsti­yorum ki, bunu okuduğun zaman senin duygularının da sözcüsü olduğumu anla. İstiyorum ki, bir gün kendini anlatmak istediğin zaman al bu kitabı eline, seç bir yazıyı oku karşındakine. İstiyo­rum ki; ne olursa olsun duygularını dinlemekten vazgeçme , bir de aşktan , Çünkü aşk deliliktir ama tek güzelliktir.