Duygular insanın canıdır, yaşam kaynağıdır. Akılla, mantıkla çözemediğin çok şey vardır ama bir kez duygularına güvenebilirsen seni hiç yanıltmayacağını görürsün. Aşktaki kaybetmişliklerin duygularının seni yanıltması olmayabilir, hemen hüküm verme. Bak mesela, özlemek, aşktandır. Özlemekten korkma, beklemekten kork. Özlemin kavuşmayla diner, ama beklediğin kavuşma gerçekleşmezse özlem içini tüketir, yakar seni. Özlenenle ilgili bir şeydir bu, verdiği sözleri tutmazsa, gelmezse, kavuşma gecikirse özlem aşkı tüketen bir unsur haline gelir.
Aşk için gözyaşı dökmeyi aptallık olarak görenlerin geçmişine bak. Hepsinde mutlaka yaralı bir aşk hikayesi vardır, hepsi o dönem gözyaşı dökmüştür. Öyleyse onlar da aptal… Aşk aptal gibi görünme riskini göze almaktır zaten. Bu riski göze alamıyorsan hiç girme bu işe. Ve sana, ağladığın için aptal diyenlere “Asıl aptal sizsiniz, aşkımın büyüklüğünü göremediğiniz için” de.
Aşık olduğun kişi, bu dünyada en anlaşamadığın kişi olabilir. Bunu garipseme. Aşk insanın kendisindeki eksiklikleri başkasında tamamlama arzusudur çünkü. Senin eksiklerini o tamamlayacaktır ve başta sen bunu çok yadırgayacaksındır. Çünkü eksikliklerin yüzüne vurulacak ve belki de bunlarla ilk kez yüzleşeceksindir. Bu yüzleşmeyi çatışmadan tamamlarsan eğer, o anlaşamadığın kişinin senin için ne kadar değerli olduğunu anlayacaksındır.
Bu kitaptaki yazılar tamamen duygularımın ortaya koyduğu yazılardır. Akıl, mantık arama, bulamazsın. Bu bir ders kitabı değil, bu bir rehber değil. Bu yazılar, yıllardır duygularımı anlatabilmek için çabalamamın ürünüdür. Kimisi gazetelerde, kitaplarda yayınlandı daha önce. Kimisi ilk kez bu kitapta yer alıyor. İstiyorum ki, bunu okuduğun zaman senin duygularının da sözcüsü olduğumu anla. İstiyorum ki, bir gün kendini anlatmak istediğin zaman al bu kitabı eline, seç bir yazıyı oku karşındakine. İstiyorum ki; ne olursa olsun duygularını dinlemekten vazgeçme , bir de aşktan , Çünkü aşk deliliktir ama tek güzelliktir.

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer