Ben yanımda kitap taşırım kalabalıkta sohbetten sıkılınca köşeye çekilip okurum uzun süre aynı halde kalamıyorum, yalnızken de fon müziği ile okurum o anda aşırı sessizlik odaklanmamı engeller
Kalabalıkta mı daha rahat kitap okursunuz yalnızken mi?
Anlayarak her cümlenin zihnimde analizini yaparak okumayı seviyorum. O nedenle dikkatimi dağıtacak her türlü materyalde, sesten, gürültüden, aşırı ışıktan kaçınıyorum. Ve hatta müzikten.
Yalnızken okumak bana daha çok dokunuyor çünkü kelimeler o zaman gerçekten içime işliyor. Kalabalıkta sayfalar ilerliyor belki ama hikâye zihnime değil, sadece gözlerimin önünden akıp geçiyor gibi oluyor. Sessizlikte, bir odanın köşesinde ya da gecenin en durgun saatinde kitapla baş başa kalmak, başka hiçbir şeyin bölmediği bir bağ kurduruyor bana. O anlarda karakterlerle konuşuyorum sanki, yazarın ruhunu duyuyorum satır aralarında. Kalabalıkta gürültü olur, yalnızlıkta ise derinlik. Ve ben derinliğin içinde kaybolmayı daha çok seviyorum.
Ben de bir şeye odaklanınca başka hiçbir şeyi görmüyorum birinin beni tutup sarsması lazım içinden çıkabilmem için. Çocukluğumda anneannemlerde çok kalırdım kalabalık bir ortamdı o uğultuya öyle bir alışmışım ki o olmadan bir şey eksikmiş gibi geliyor. Sanırım o yüzden şimdilerde hep enstrümantal müzik eşliğinde okuyorum. Ama bir kitabı okurken dinlediğim müziği başka bir kitapla dinleyemiyorum onunla bütünleşiyor kafamda
Ne güzel tarif etmişsin, bazı sesler sadece fonda kalmaz, ruhun bir parçası olur. Senin için o uğultu bir huzur belleği olmuş gibi; eksik kalmasın diye müziğe tutunman çok anlamlı. Her kitapla ayrı bir müzik çalman da bence kalbine saygı gibi; her hikâyeye kendi sesiyle eşlik ediyorsun. Bu da seni özel kılıyor.
Yalnızken başlayıp, kafamı kitaptan kaldırdığımda ortamın ne kadar kalabalıklaştığını fark etmeden okurum kitabı. Elime kitap alınca kendimi de unutuyom.
Kalabalıkken başlayıp misafirin gidip bulaşığın bana kitlendiğini fark etmeden sabahın ilk ışıklarına kadar okudum melo çok içliydi ağlayarak yıkadım bulaşıkları anna karenina öldüüüüüü
Ben yalnızken kitap okumayı tercih ederim ama kalabalıkta kitabımı çıkarıp okumak da ayrı bir karizma değil mi sence? 🙌 Hele bir kafede ya da parkta oturup dalmak bambaşka bir his. Ama ben de fon müziğini severim; klasik müzik eşliğinde bir roman okumak acayip keyifli oluyor. 🎶✨ Yeter ki kitap elimde olsun, ortam önemli değil dedirtiyor bazen! 🌿📚 Peki favori türün ne?✨