H. z Ali r. a ve zırhı hikayesini Biliyormusunuz?

Halife Hz. Ali (r. a.) döneminde yaşanan ve adaletin tecellisini gösteren önemli bir kıssa da onun çalınan zırhıyla ilgilidir.
Bir gün, Hz. Ali'nin zırhı kayboldu. Aradan zaman geçti ve Hz. Ali, Kûfe çarşısında gezinirken zırhını bir Yahudi'nin elinde gördü. Zırhın kendisine ait olduğundan emindi. Yahudi'ye: "Bu zırh benimdir!" dedi. Yahudi ise: "Hayır, bu zırh benimdir ve benim elimdedir!" diye karşılık verdi.
Tartışma uzayınca, her ikisi de dönemin kadısı Şurayh'ın huzuruna çıktılar. Kadı, tarafları dinlemeye başladı.
Hz. Ali, Kadı Şurayh'a dönerek: "Bu zırh benimdir, onu ne sattım ne de hediye ettim." dedi.
Kadı, Yahudi'ye dönerek: "Sen ne diyorsun?" diye sordu.
Yahudi: "Bu zırh benimdir ve benim elimdedir. Müminlerin Emiri'nin iddiasını inkar ediyorum." dedi.
Kadı Şurayh, Hz. Ali'ye dönerek: "Ey Müminlerin Emiri! İddianı ispat edecek iki şahidin var mı?" diye sordu.
Hz. Ali şaşırdı. Kendi halifeliği altındaki bir kadı, kendisinden şahit istiyordu. "Şahidim yok." dedi.
Kadı Şurayh, bir kez daha sordu: "Peki çocukların şahitliği geçerli midir?"
Hz. Ali: "Evet, çocuklarım Hasan ve Hüseyin şahitlik edebilir." dedi.
Kadı Şurayh: "Halifemin oğulları olsalar da, evladın babası için şahitliği caiz değildir." diyerek, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin'in şahitliğini kabul etmedi.
Bunun üzerine Kadı Şurayh, Yahudi'ye dönerek: "Zırh senin olduğuna dair yemin eder misin?" diye sordu. Yahudi, tereddütsüz yemin etti.
Şahit yetersizliği nedeniyle Kadı Şurayh, zırhın Yahudi'ye ait olduğuna hükmetti. Hz. Ali, bu karara saygı duyarak mahkemeden ayrıldı.
Yahudi ise bu durumdan çok etkilenmişti. Halifenin kendi zırhını alamaması ve adaletin kendi aleyhine dahi işleyebilmesi karşısında şaşkına dönmüştü. Hz. Ali'nin mahkemeden ayrılmasından kısa bir süre sonra Yahudi, Hz. Ali'nin peşinden gitti ve ona dönerek: "Ey Müminlerin Emiri! Bu zırh gerçekten senindir. Senin aleyhine bile olsa adaletten sapmayan bir dinin mensubu olduğuna şahitlik ederim. Ben Müslüman oluyorum!" dedi
H. z Ali r. a ve zırhı hikayesini Biliyormusunuz?