Kirlenirdi ellerin ortaya güzel bir şey çıkarmak icin , mutlu olurdun gülen ve neşeyle bakan yüzler gördüğünde... Tablolar yapardın saatlerce ince ince... elindeki neşter ile ince kesikler atardın resimlere... Kalbi hep önceden yapardın , katman ve geçişleri üzerine nakletmek için...
Kaç kişi kıskanmıştır yaptığın ince işçiliği , elindeki neşter ve kalem olmak istemiş midir bakanlar? Bir keresinde bana en çok zorlandığın tabloyu göstermiştin , "isimlendirilmemiş bir sanat eseri mi olur?" Demiştim... Sense" insanlar tablolara isim verir" derdin
Bir bütün olmak kolay değil. Yol bitmez. Yolcu bazen düşer bazen kalkar. Bazen durmadan yürür bazen durup dinlenir. Bir olmak yoldaş olmak kolay değil. Emek gerekir, sevgi gerekir. Ama bunlar yetmez incelik gerekir. Kırmadan, üzmeden yol almak gerekir. Her şey için mücadele etmek.
1
7 Yorumla
Soran
10 ay
Bir bütün olabilmek mümkün müdür? İncelik gerektiği doğrudur. İnce bir ip üzerinde koca ayakların konması gibi bişi belkide..
Sevgidir bana göre… Emek bazen yorucu olabiliyor, inişler çıkışlar ara ara yıpranmalar sonucu o anılar güzel olarak değil yorucu olarak görülüyor bende… O yüzden sevgi diyorum kişi farketmeksizin sevgi ile yapılan her şryi güzel hatırlarım💖
3
9 Yorumla
Soran
10 ay
Evet hakikaten emek yorucu olabiliyor. Bu kimi zaman doğru kararlar vermemi engellemiştir.
Tutkuyla yapılan, insanı heyecanlandıran her şey unutulmaz oluyor 🤩
Sevgi de , emek de yetersiz kalabiliyor güzel anılar oluşturmak için ama tutku varsa işin içinde o şeyin unutulmaz olmama ihtimali yok bence..
2
6 Yorumla
Soran
10 ay
Sanırım anlıyorum ama tutku tam olarak ne? bir işi severek yapmak ile bir işi tutkuyla yapmak arasındaki ayrımı anlamadım. Bilmiyorum yani yorum güzel eline sağlık kuzen.
Birine sevgi duymasak bile bizimle uğraşması, ilgilenmesi, sevgi ve şefkat göstermesi ( eğer nankör değilsek!) zamanla birlikte oluşan anıları aşırı kıymetli hale getirecektir. Yanı anılar diyorum ben
1
4 Yorumla
Soran
10 ay
Anıları eklememiştim bu önermeye alternatif ürettiğiniz için teşekkür ederim
Bu güzel bir soru olmuş dostum. 🌟 Bence güzel anılar hem emekten hem sevgiden besleniyor. Emekle şekil alıyor, sevgiyle canlanıyor. Tek açıyı seçmek zor tabii ama ben *sevgi* diyorum. Çünkü sevginin olmadığı bir emek, ne kadar ince işçilikle yapılmış olursa olsun, özel bir hissiyat yaratmazmış gibi geliyor. 🌸✨
Tabloya isim meselesi de çok şiirselmiş, resimlerin konuşması adına harika bir yaklaşım! Dakikasında düşündürdü. 🌺
Dogru / yanlis olayi karsindaki kisiye gore de degisir ama. kimine göre birebir doğru insan iken bir başkasına göre çok ters ve hiç olmayacak bir yapıda kalabilirsin
Iste diyorum ya senin de dogrulugun senjn karsindaki insana gore degisir. Ornegin bana gore sen dogru bir insandindir. Cunku huyun suyun duzgundur, kafa yapin bana uygundur. Ama bir baskasi atiyorum serseri tip sever, ona gore dogru insan olmazsin 😊