Felsefe, psikoloji, tarih, kişisel gelişim ve polisiye ağırlıklı okuyorum. "Mutlaka okumalısın" dediğiniz bir kitap varsa, rica etsem önerir misiniz?

Felsefe, psikoloji, tarih, kişisel gelişim ve polisiye ağırlıklı okuyorum. "Mutlaka okumalısın" dediğiniz bir kitap varsa, rica etsem önerir misiniz?

Öncelikle iyi geceler ve merhabalar. Aslında size önerebileceğim yüzlerce ve hatta binlerce kitap var. Fakat önerilerimle sizi sıkmak istemem. Benim size önerebileceğim tek bir adet kitap olacak. Kitabı araştırırsınız daha sonra ilginizi çekerse, dilerseniz satın alır okursunuz. Kişiliğinizi ve karekterinizi, ilgi alanlarınızı tam olarak bilemediğim için benim size önerilerim mutlaka eksik ve yetersiz kalacaktır diye düşünüyorum. Size önereceğim kitap Sayın Nüvit Osmay'ın bir kitabı. Bu kitap kişisel gelişim alanında yer alan bir eser. Kitabın ismi ''Düşünce Atlası'' açıkçası kişisel gelişim ile ilgilenen ve düşünmeyi seven bir çok insanın okuması gerekli olan bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Dünya düşünürlerinden özdeyişlerin yer aldığı 504 sayfalık bir kitap. Yalnız şunu önemle vurgulamalıyım ki bendeki bu kitap Ocak 1994 yılında basılmış, genişletilmiş ikinci baskısı olan bir kitap. Şu an günümüzde hala yayınevleri tarafından basılıyor mu onu tam olarak bilemiyorum, araştırıp bakmanızı tavsiye ederim. Eğer kitabın yeni baskıları mevcut ise kolaylıkla alabilirsiniz diye ümit etmekteyim. Umarım hala bir yerlerde basılıyordur bu eser ve kolaylıkla bulursunuz inşallah. Nüvit Hoca, Türkiye'de D. K. D denilen (Düşün, Konuş, Dinle) kurslarını zamanında ilk tatbik eden ve uygulayan kişilerin başında gelmektedir. Şimdi sanırsam Türkiye'de artık bu tür eğitimsel faaliyetler ve kurslar çok kalmadı. Bu kitabın temel maksadı insan hayatında düşünmenin ve düşüncenin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışan bir eser. Bu kitap insana düşünmeyi teşvik eden ve düşünürkende bilmediğiniz bazı şeyleri bile öğrenmenizi ve keşif etmenizi sağlayacak, size düşünsel bazda bir çok yeni şey kazandıracak bir çalışma. Açıkçası bu kitaptan sonra düşünmenin ve düşünce gücünün öneminin ne kadar önemli olduğunu anlayacak, dünya düşünürlerinin yaşanmışlıklarla söyledikleri ve vurguladıkları sözleri okudukça sizde mutlaka bu bilge kişilik ve karekterlerden bir çok şey öğrenip hayatınızda tatbik edebilme fırsatını yakalayabileceksiniz diye düşünmekteyim. Sonuçta düşünmek insan için bir ömür kesintisiz bir faaliyet ve gereksinim. Kısa bir örneklemle ünlü fizikçi ve matematikçi Sir Isaac Newton'a kütle çekim kanununu nasıl buldun diye soranlara ünlü fizikçi dönüp şu yanıtı vermişti. ''Bütün hayatım boyunca ondan başka bir şey düşünmedim ki'' demiş büyük fizikçi Newton kendisine bu soruyu yöneltenlere. Aynı zamanda Sir Isaac Newton 1687 yılında yayımladığı ''Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri'' kitabı ile de klasik fizik mekaniğinin temelini oluşturmuş ve yazdığı bu kitap ile de dünya tarihinin en önemli bilimsel kitaplarından birine imza atmıştır. Son olarak size Amerikalı mucit ve iş insanı Thomas Alva Edison'nun düşünce ile ilgil bir sözü ile kitap önerimi tamamlamak istiyorum. Edison diyor ki: ''İnsanoğlunun hakiki çalışma olan düşünmekten kaçabilmesi için bulamayacağı hiç bir bahane yoktur.'' Size önerdiğim kitapta benim sizlere aktardığım örneklerde olduğu gibi beş bin'nin üzerinde muhtelif düşünceyi içinde barındıran dünya düşünürlerinden seçme özdeyişler bulunmaktadır. Özelliklede genç kuşaktaki kızlarımıza ve erkeklerimize bu kitabı şiddetle tavsiye etmekteyim. Bu kitabı okuyup deneyimledikten sonra mutlaka düşünmek zorunda kalacaksanız. Eseri beğenip alırsanız sizlere şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
Selam ve Saygılarımla...
Serkan karaismailoğlu pia mater.
600 sayfalık bir kitaptı iki günde okumuştum.
Çok heyecanlıydı, yanlış hatırlamıyorsam 3 seriden oluşuyordu.
Bir araştırın derim.
Bir de sokak nöbetçilerini şiddetle tavsiye ederim ama yazarını hatırlamıyorum.
Teşekkürler sayın mod
Rica ederim : )
Ben ilk kitabı bitirmeden bıraktım.
Kitap önerisi isteyecek olduğum zaman, bu yorumun altında rica edeceğim.
Teşekkür ederim 🙏
Nietzsche Ağladığında
Kinyas Ve Kayra
Oblomov
Tutunamayanlar
Farkli ve guzel kitaplardır öneririm
Hepsini okudum. Başka kitaplar önerir misin?
İlahi komedya üçlemesi
Vaka olarak okumak istersen Dr. Kriss in Borderline kitabı var
Ve belki hitap etmeyebilir ama Özdemir Asafın çiçek senfonisini mutlaka okumalisin bence :)
Okudum
Sasirmadim yetisemiyorum sana sen bana öner bari :)
Son olarak aklima gelen Artemisia Gentileschi nin biyografisi var onu soyleyeyim. Ve carl gustav jungdan ruh isimli kitap
Jane Austien - Gurur ve Önyargı
Okudum tesekkur ederim
Polisiye seven biri olarak sana kesinlikle Arthur Conan Doyle'un *"Sherlock Holmes"* serisini öneririm, efsane bir klasik! Felsefe ve psikoloji için ise Viktor E. Frankl'ın *"İnsanın Anlam Arayışı"* kitabı mutlaka okunmalı, insana kendini sorgulatıyor. Tarih demişken Yuval Noah Harari'nin bolca konuşulan eseri *"Sapiens"* de bence listende yerini almalı. Hepsini bayılarak okuyacağını düşünüyorum, şimdiden keyifli okumalar! 📚✨
Okudum ki...
Cevap
11Cevap
Haluk Tatarın neredeyse tüm kitaplarını alabilirsin ben hepsini okudum tarih, kişisel gelişim severim dersen bakabilirsin
Az önce hepsini sipariş verdim kardeşim ve cevabına öyle yanıt vermek istedim. Zevkine güveniyorum kardeşim.
Safsatalar Ansiklopedisi okuyabilirsin bu türlerin hepsini içinde barındırıyor
Okudum. Rica etsem başka bir tane önerir misin?
Robin Sharma'nın okuduğum ilk kitabıydı. Yormayım seni daha fazla, teşekkür ederim.
Ciddi misin? Atatürk'ün tavsiye ettiği kitabı okumadığımı düşünmüyorsundur umarım?
Vladimir Bartol -- Fedailerin Kalesi Alamut..
2018'de öğretim görevlisi bir arkadaşımın hediye etmesiyle o kitabı bir günde soluksuz okudum. Müthiş bir kitap... teşekkür ederim. Başka bir kitap önerir misin?
Oscar Wilde'ın tüm kitaplarını okudum. Ama, "Hermann Hesse -- Siddhartha" isimli eseri sepetime ekledim, teşekkür ederim.
Zevkiniz çok güzel, beğeneceğimden hiç şüphem yok. Çok teşekkür ederim.
Teşekkür ederim. :)
Benim adım umut türk yazar Erdal Demirkıran tavsiye ederim
Okumamıştım, sipariş vermek için sepetime ekliyorum. Çok teşekkür ederim kraliçe
Rica ederim🙏😊
Iki uc kitap okumusumdur
Okuyan biri değilim
Stephen king tüm kitapları mükemmel eğer korku seviyorsan güzel kitaplardır
Tüm kitaplarını okudum canım. Yeni kitabı çıkıyor, onu bekliyorum. Eğer sabredemezsem, İngilizce alıp okuyacağım.
Nietzsche Ağladığında
Okudum. Başka bir tane önerir misin?
Okudum, teşekkürler. Başka bir tane önerir misin?
Onu da okudum da, şu an bir kitap okuyorum. Öğlen 1de başladım, bitince yenisi için rahatsız ederim :D
Bir matematikçinin hikayesi
Sepetime ekledim.
Hepsini okumuşsun ki neyi önereyim ahahsja
Olsun, öner sen. Okumayanlar not alır hahah :D
Sineklerin Tanrısı diyeyim bari 😄
Okudum hahahaha :D Ama okumayanlara mutlaka öneririm :D
Sen zaten okudun ahahsj Mevsim Hep Sonbahar okudun mu peki? O yasaklanmış mıydı neydi zor bulunur diye şey ediyorum ahshsj
Herşeye sahipsiniz kendiniz hariç
Osho.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Biomortem-Serkan Karaismailoğlu
Bunu ilk kez duydum, enteresan... teşekkür ederim ölüp de yaşayan kadın.
Rica ederim. Seri olacak ilki çıktı ama güzel.
Sepetime ekledim, birazdan sipariş ederim.
Keyifli okumalar dilerim şimdiden.
Teşekkür ederim.
Sen ölünce kim ağlar.
Robin Sharma'nın tüm kitaplarını okudum. İlk okuduğum kitap, Ferrari'sini Satan Bilge'ydi. Başka bir yazardan önerir misin lütfen?
Sence bir kaç kez okumaya değer mi önerdiğim kitap?
Serkan Karaismailoğlu, Kadın Beyni Erkek Beyni
Tanrılar Okulu
Okudum kardeşim, başka bir kitap önerir misin?
Fareler ve İnsanlar
2013'te falan okumuştum.
Haluk Tatar zafer sızlanarak kazanılmaz
Not aldım kardeşim, çok teşekkür ederim.
İki dikiş arasında zaman
Bak bunu okumadım, teşekkür ederim.
Ne demek ✨
şu an okuduğum kitabı öneriyorum ‘Leoparın izleri’
Osman Aysu, okudum. Başka bir kitap önerir misin lütfen?
Evet 😇 Beyoğlu’nun en güzel abisi? 😃 favorilerimden gidicem tutana kadar 😁
Okudum, bir sonraki lütfen :D
Bunu okumamış olman imkansız olsa da şansımı deniyorum ‘Sinekli bakkal’ 😃
Halide Abla'mızın tüm kitaplarını okudum :D Öyle bir kitap öner ki, çok az tercih edilmiş olsun :D
Hmmm Namık Kemal ‘zavallı çocuk’ kısa bir kitaptır az bilinir. Halit Ertuğrul ‘selim ve hande’ Hüseyin rahmi Gürpınar ‘ kuyruklu yıldız yıldız altında bir izdivaç’ melek sanmıştım şeytanı. Hadi be biri tutsun yoksa kütüphaneme kalkıp bakıcam 😃
Hanımefendi, lütfen sizi kütüphanenize alalım :D Kütüphanendeki en enteresan kitabı yazabilirsin :D
Ahmet ümit kitaplarının hepsini okudum deme ağırlık onlar çünküüü 😅
Ben "Emile"yi, bir günde okumuş bir kitap delisiyim. İlyada ve Odesa'yı okumuş biriyim. Ahmet Ümit bana çok hafif gelir. :D
Vaay tamam sana psikolojimi en çok sarsan iğrenç bir kitap önericem Emine şenlikoğlu ‘Çin işkencesi’ 😁 bunu da okuduysan benden ümidi kes 😅
Okumadım, sepete ekleyeceğim. :D
Şükür 😅
Hahaha annecik çıldırma noktasına geldi :D
İlk defa kitaplar konusunda beni bu kadar zorlayan birine denk geldim cânı gönülden tebrik ediyorum 😃🌸
Hey sen bir mucizesin
Çok güzel kitap
Recep Özer'in kitabı, okumuştum. Çok güzel bir kitap, katılıyorum
Tüfek Mikrop ve Çelik, J. Diamond.
Jean cristophe Grange - sisle gelen yolcu
Yüzbaşının kızı, babalar ve oğullar
Ahmet Ümit Kayıp Tanrılar ülkesi
İran mektupları
Gün Olur Asra Bedel
Teşekkürler
Kemal sayar yavaşla okumalisn
O kitabı okudum. Çok güzel bir eser, resmen okuyucular için kılavuz niteliğinde...
Öyle cidden 2 3 kez okumusumdur ben de
Tebrik ederim. :)
Kan bağını okudun mu
Evet okudum. Başka bir tane daha söyler misin?
Aşko hemenn
Bekliyorum
Tutunamayanlar
Kitap okumaya başladığım zamanlarda ilk okuduğum kitap, başka bir tane önerir misin?
Mimoza sürgünü
Yollar dönüşe gider.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?