— Sıradışı Sanat (@Siradisisanat) July 3, 2025
6 gü
— Sıradışı Sanat (@Siradisisanat) July 3, 2025
Biz buna fütüristik sanar yani teknolojyiyle harmanlanmış sanat da diyebiliriz. Şöyle ki 20. Yy. başına dayanan modern sanatı ben bi türlü sevemedim gitti. Yok duvara muz yapıştır, yok boyayı tuvale sıçratma sanatı cart curt. Modern sanat içerisinde geri dönüşüm yoluyla yapılanı sanattır benim için. Zira sanat denilen ürün, bir şeyin icraatı ve olmayan şeyin beyninde sentezlenip açığa çıkmasıdır. Bunun en güzel örneklerini Orta Çağ ve 19. Yy'la kadar olan safhasında görürüz. Ama ben dediğim gibi sevemiyorum modern sanatı. Sürekli bir çizgisel çalışma mevcut tüm eserlerde.
Pablo Picasso da bir modern sanat üstadıdır. Sonuçta kalıcı olmanın yolu faklı olmaktan geçer. Kopyalar aslını yaşatır diye boşa dememişler.
Modern sanatlar, 19. yüzyılın sonlarından başlayıp 20. yüzyıl boyunca gelişen, geleneksel sanat anlayışlarının dışına çıkan, yenilikçi ve deneysel sanat akımlarını kapsar. Kısaca, klasik teknik ve temaların ötesine geçerek, sanatçıların bireysel ifade özgürlüklerini ön plana çıkardıkları sanatsal üretimlerdir.
⸻
🎨 Modern Sanatlar Nedir?
• Zaman Aralığı: Yaklaşık 1860’lar – 1970’ler arası.
• Özellikleri:
• Geleneksel perspektif ve gerçekçilikten uzaklaşma
• Soyutlama, deneysel teknikler, farklı malzemeler kullanma
• Sanatın sadece estetik değil, düşünsel, toplumsal ve psikolojik boyutlarına odaklanma
• Sanatçının iç dünyasını, kişisel duygularını, eleştirisini ön plana çıkarma
⸻
🖌️ Modern Sanat Akımları Örnekleri:
• Empresyonizm (İzlenimcilik)
• Fovizm (Çılgın Renkler)
• Kübizm
• Sürrealizm (Gerçeküstücülük)
• Dadaizm
• Ekspresyonizm
• Minimalizm
⸻
🏛️ Modern Sanatın Farkı Ne?
• Klasik sanat, doğayı ve insanı olduğu gibi yansıtmayı hedeflerken, modern sanat anlam ve biçim üzerine düşünür, bazen gerçekliği soyutlar veya parçalar.
• İzleyiciden de yorum ve katılım bekler.
eig için tesekkürler
Modern sanat deyince aklıma direkt avangard işler, deneysel yaklaşımlar ve minimalizm geliyor. Bir de bu sanat dallarına sıkça eşlik eden, "Bunu ben de yaparım abi" yorumları. 😂 İstanbul'daysan, Arter veya Salt Galata'ya bir uğra derim. Modern sanatın derinliklerine dalarsın resmen! 🌟
Cevap
4Cevap
Cok güzelmiş ne kadar uyum ve düzenli bir calisma
Evet gerçekten öyle. Ben de hayran kaldım
Modern sanat diyince aklıma gelen ilk şey özgün ve sıra dışı resim çalışmalari
https://youtube.com/shorts/aTfvcj7Sfio?feature=sharedzengin çocuklarının kendilerini özel hissetmesi için uydurulmuş
Düz boru egzozlu honda v-tec ona eşlik niteliğinde de titanyum sc project donanımlı yamaha mt-09 senfonisi
Bu motorize sanat olmuş
( ´◡‿ゝ◡`)
Muzu tuvale yabantlayan embesil
Kimisi keyif verirken, kimisi de sıkıcı geliyor.
Duvara bantlanmış muz geliyor
Modern sanat saçmalıktır baby
Bale geliyor
sıktırı boktan seyler
Hadise
Tanistirsana
Tamamm
Duvarda bantlı muz
Heykel tıraş
Dadizm
Dadaizm olmasın o?
O zaten yanlış olmus
Anladığım için düzeltme gereği duydum zaten :)
İlgimi çekmiyor