Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
1 yılHep gitmek istediğim yerlerden biridir fakat daha şansım olmadı
02 Yorumla- 1 yıl
Kiliselerde farklı olabiliyor önemli olan tevhit inancı
- 1 yıl
@Youbetterbejoking ben o kilisedeyim her pazar parkın söyleyip dua edip vaaz dinliyoruz
Gizli Üye(18-24)1 yılKiliseden kiliseye fark var bazı kiliselerde de tevhit inancı çoğunlukta öyleyse iyi yani kitap ehli aslında tevhit inancından olmalı
084 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKitap ehli tevhit inancını benimser soru bir kere yanlış biz ibrahimin ve ishak oğlu yakubun yeni adıyla israiloğullarının soyundanız kim ne derse desin herkes tevhit inancını bilecek ya rab birdir onunla kulu arasında kimse giremez musa da bunu söyler zaten kral davuta rab tanrı krallığı bahşetti ona süleymanı verdi zekeriyanın karını kısır olsa bile zekeriya yaşlı da olsa ona yahya adında oğul müjdeledi kulu meryemi de yanlız bırakmayıp ona isa adında kulunu müjdeledi cebrail ile kutsal ruh ile onu destekledi onuda diğerlerinden esirgemedi peygamber yaptı
Cevap sahibi1 yılYalandan uydurma ya ne tanrısı öyle şey yok ona bakarsak ilk insan hz ademdi nuh geldi sonra ibrahim peygamber oldu sonra ishak ismail doğdu yakup yusuf zekeriya yahya davut süleyman eyyüp elyesa doğdu tanrı her zaman vardı zaten ne alaka tanrıdır doğan ölen kişi tanrı olamaz ancak tanrının yardımcı ve elçisidir
- 1 yıl
Değil siz bilmiyorsunuz İsa Mesih tanrının vücut bulmuş halidir Yuhanna 1 oku: 1Başlangıçta Söz vardı. Söz Tanrı'yla birlikteydi[a] ve Söz Tanrı'ydı. 2Başlangıçta O, Tanrı'yla birlikteydi. 3Her şey O'nun aracılığıyla var oldu, var olan hiçbir şey O'nsuz olmadı. 4Yaşam O'ndaydı ve yaşam insanların ışığıydı. 5Işık karanlıkta parlar. Karanlık onu alt edemedi[b].
6 Tanrı'nın gönderdiği Yahya adlı bir adam ortaya çıktı. 7Tanıklık amacıyla, ışığa tanıklık etsin ve herkes onun aracılığıyla iman etsin diye geldi. 8Kendisi ışık değildi, ama ışığa tanıklık etmeye geldi. 9Dünyaya gelen, her insanı aydınlatan gerçek ışık vardı. 10O, dünyadaydı, dünya O'nun aracılığıyla var oldu, ama dünya O'nu tanımadı. 11Kendi yurduna geldi, ama kendi halkı O'nu kabul etmedi. 12Kendisini kabul edip adına iman edenlerin hepsine Tanrı'nın çocukları olma hakkını verdi. 13Onlar ne kandan, ne beden ne de insan isteğinden doğdular; tersine, Tanrı'dan doğdular.
14Söz, insan[c] olup aramızda yaşadı. O'nun yüceliğini –Baba'dan gelen, lütuf ve gerçekle dolu biricik Oğul'un yüceliğini– gördük. 15Yahya O'na tanıklık etti. Yüksek sesle şöyle dedi: “ ‘Benden sonra gelen benden üstündür. Çünkü O benden önce vardı’ diye sözünü ettiğim kişi budur.”
16Nitekim hepimiz O'nun doluluğundan lütuf üzerine lütuf aldık. 17Kutsal Yasa Musa aracılığıyla verildi, ama lütuf ve gerçek İsa Mesih aracılığıyla geldi. 18Tanrı'yı hiçbir zaman hiç kimse görmedi. Baba'nın bağrında bulunan ve Tanrı olan biricik Oğul O'nu tanıttı.
İsa Mesih ten sonra gelenler hepsi sahte Mesih sahte elçidir siz Muhammed ın dinine iman ediyorsunuz Muhammed İsa Mesih'in yasasını yktı eski yasayı geri getirdi sizin Tanrınız Mekke'deki ay tanrısı putu
Cevap sahibi1 yılYalan atma kardeşim ne alaka tanrı her zaman vardır kaç kere söyleyeceğim tanrı her zaman vardı o var olmadı ve kaybolmadı da her zaman vardı
- 1 yıl
Biz yok olduğunu ya da var olduğunu söylemedik 1 tanrı var oda İsa Mesih tir inanç teslis dir baba oğul kutsal ruh İsa Mesih ten sonra gelen bütün peygamberler Mesih ler sahtedir İsa Mesih ın öğretilerini uygulamayan İsa Mesih ın tanrısallığını yok sayanlar sahte elçi sahte Mesih tir
Cevap sahibi1 yılEeeee tamam eeee
Cevap sahibi1 yılKardeş ben din din diye kafayı yiyen insan değilim muhammed peygamber ama asıl soyumuz israiloğullarından geliyorlar onlara da saygı duyulması lazım
Cevap sahibi1 yılBen tevhit inancını savunuyorum bizim soyumuz ibrahimin soyu israilin soyudur kardeş
Cevap sahibi1 yılBen türküm milletim türk arap değil ama dini kökenim israiloğullarıdır yani öyle diyorlar ortak ata ibrahimdir onunla tevhit inancı başladı
Cevap sahibi1 yılKardeş ben yahudi musevi kardeşlerimle beraber müslüman islam dinine tevhide uydum israiloğulları ile beraber komple teslisi reddediyoruz ya rab tekdir benzeri yoktur araya kimse giremez
Cevap sahibi1 yılYahudi musevi kardeşim de kardeşim müslüman islam dininde ki kardeşlerimde kardeşim teslis diye bir şey yoktur ikimiz de aynı şeyi söylüyoruz sizin işinize şirk ortak koşma geliyor günahkarsınız
Cevap sahibi1 yılHz isa rabbin peygamberidir aynı annesinin erkek kardeşi yani dayısı hz musa ve hzharun ile aynıdır
- 1 yıl
Teslis anlamıyorsun teslis de 1 tanrı var 3 ayrı tanrı yok senin tanrın Mekke'deki ay tanrısı el ilah putu el lât el Uzza el manat var onlara tapıyorsunuz Monoteist değilsiniz poloteizm çoklu Tanrınız var kuran Tevrat ın kopyasıdır ayrıca fatiha süresi de İsa nın öğrettiği yemek duasıdır İncil'den çalıntıdır siz ölülerin arkasından yemek dua'sı okuyorsunuz
Cevap sahibi1 yılKardeş siz ne dediğinizi bilmiyorsunuz isayı tanrı yapan sizsiniz rabbin oğlu diyen sizsiniz ne dediğinizi bilmiyorsunuz elohim yehova allah ya rab tektir ortak koşan günahkardır laf tekrarı yaptırma
Cevap sahibi1 yılAyrım yapma tamam mı elohim yehova tekdir ayrım yapma ya rab tektir
Cevap sahibi1 yılMekkeli müşriklerin taptığı tanrıdır ya rab ile alakası yok elohimle alakası yok
Cevap sahibi1 yılאלוהים הוא אחד, אלו המקשרים אחרים עם אלוהים הם החוטאים הגדולים ביותר, דיכוי הולם אותם, הם יידרשו לתת דין וחשבון בעולם הבא. الله واحد، ومن أشرك بالله فسوف يحاسب على ظلمه في الآخرة
Cevap sahibi1 yılBen israiloğullarının arapların tanrısına tapıyorum ne olmuş ama sizin kadar günahsız değiliz ona ortak koşmayız
Cevap sahibi1 yılSen günahkarsın ibranilerin arapların tanrısı doğru
Cevap sahibi1 yılHem incilde isa tanrıdır falan demiyor rab tanrısı anlatıyor
Cevap sahibi1 yılKardeş musevi yahudilerle islami müslümanlar mı yalan söylüyor yalan söyleme
Cevap sahibi1 yılAllah elohim adonai ehad yehova tektir ibraniler seçilmiş halktır bunu biliyorum muhammed son elçisidir köken arap dil kuran arapçadır tevrat zebur davutun mazmurları kitabı mukaddes ibranicedir
Cevap sahibi1 yılאללה ברא אותך בלב נקי. לא ראוי לך לשתף פעולה עם אללה. אנא שמע לקול אדונך. אלוהים אחד הוא. בואו נסיים את הנושא הזה.
Cevap sahibi1 yılKardeş senin kafanda var mı insanları yaratan dünyayı yaratan ilah allah elohim yehova rab aynı dillerin farklı adlandırması bunlar aynı yaratıcı tektir isa sadece peygamber ve kuldu bir kul insan nasıl bu kadar şeyi yaratabilsin ve diğer peygamberler gibi vefat etmiştir sadece onu rabbi kendi katına çıkarttı
- 1 yıl
İsa Mesih insan değil tanrı ve insan özelliği de var siz tanrısallığını redd ediyorsunuz neyse öğren bunu Muhammed ile İsa arasında 600 yıl vardır İsa Muhammed müjdelemedi İsa kutsal ruh müjdeledi siz Barnabas diye sahte bir İncil yazıp İsa peygamber deyip geçiştirdiniz yani beşher dediniz senin tanrın bir put ay tanrısı hala diyorsun şöyle böyle putperestsiniz olm siz
- 1 yıl
Bana şimdi Kuran'da geçen Maide. 17 yi anlat 600 yıl önce ölmüş olan İsa Mesih Kur'anın tanrısı neden öldürmeye çalışıyor ki Ayrıca İsa Mesih ölmedi 3 gün sonra tekrar dirildi göğe yükseldi herkes İsa Mesih'in Tanrı'nın çocuklarıdır baba hepimizi seviyor günahlarımız için oğlunu feda etti günahlarımız bağışlandı
Cevap sahibi1 yılOradaki isanın baba demesi rabbi manevi babası olarak adlandırabilir her şeye gücü yeten
Cevap sahibi1 yılMesih kurtarıcı demektir buna ben şey diyemem kurtarıcıdır ya rab tektir buna da bir şey demiyorum
Cevap sahibi1 yılDostum şirke sokma kendini rab tanrı demek
Cevap sahibi1 yılÖyle bir şey yok allah elohim yehova aynı şey
Cevap sahibi1 yılMusevi yahudi de aynı islam müslüman da aynı abdesti alıyoruz namazımız var sizin bazı şeyler işinize gelmiyor
Cevap sahibi1 yıl
Cevap sahibi1 yılKardeş sende tarihi bilmiyorsun tamam
Cevap sahibi1 yılÜlkemde şeriat ve şeri hukuk yok
Cevap sahibi1 yılKara avrupası hukuk sistemi ile yönetiliyorum
Cevap sahibi1 yılAlakası yok ibadetler var
Cevap sahibi1 yılSen türksün sen niye müslüman islam dininde değilsin
- 1 yıl
Türkler isteseler de müslüman olamazlar Türkler kıyamet alametidir koca hadis var ayrıca Kuran'ın tanrısı Araplardan başkasıyla muhattap değil İsra 15 Fussilet 4 ibrahim 4 oku evrensel olan din Hristiyanlıktır yeni antlaşma incildir siz değiştirildi ayağa yapıyorsunuz ama değiştirilen kur'an'dır
Cevap sahibi1 yılYeni anlaşma eski anlaşma diye bir şey yok dediğin eski ahit yeni ahit başka olay
Cevap sahibi1 yılTanrı tektir doğmamıştır ölmemiştir tek bunu bilirim sadece gerisi boş
Cevap sahibi1 yılBiz cinsiyet katmıyoruz sen nereden diyorsun
Cevap sahibi1 yılKardeş tamam işine gidebilirsin neyse ne beni ilgilendirmiyor sende zaten çok doğru değilsin umrumda değil zaten çoğu şey
Cevap sahibi1 yılKadın erkeğe göre ikinci plandadır miras hukukunda bile mallarda kadın ya az alır az düşer ya hiç düşmez sadece eşinden yarım alabilir bu böyledir
Cevap sahibi1 yılKocadan faydalanır belki ama o da çok az zaten öyle de olmalı
Cevap sahibi1 yılUmrumda değilsin zaten banane
Cevap sahibi1 yılBen sana laf söylemedim sadece tevhit zorunlu aşamadır ibrahimi dinlerde bu geçerli
Cevap sahibi1 yılMusevi yahudiler de bunu reddediyor ama
Cevap sahibi1 yılMuseviler hristiyan olmadı elohim yehova diyorlar
Cevap sahibi1 yılBak din meselesi siyaset gibidir insanlar işine nasıl gelirse öyle konuşur bunu boş ver
Cevap sahibi1 yılBen onu bunu anlamam dediğim son kelime buydu din siyaset tarzındadır herkes işine geldiğini konuşur çoğunlukla daha da yazmam
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Ah be dostum, ben kilise konusunda bir deneyimim yok ama İstanbul'da farklı kültürleri tanımak için çok değişik etkinlikler ve programlar var. Eğer Hristiyanlıkla ilgili bir merakın varsa, Taksim'deki kiliseleri gezebilirsin. Mesela, Saint Antoine Kilisesi'ni mutlaka ziyaret et, tam bir tarih ve mimari harikası! Orada belki de bu konuyla ilgili insanlarla tanışabilirsin. 😊