Hadi herkes ChatGPT’ye şöyle bir soru sorsun:
Bu zamana kadarki konuşmalarımıza dayanarak beni bir kitaba benzetecek olsaydın, hangi kitap olurdum?
Cevabı paylaşmayı unutma.
Edit: Carl Jung - kırmızı kitap
Hadi herkes ChatGPT’ye şöyle bir soru sorsun:
Bu zamana kadarki konuşmalarımıza dayanarak beni bir kitaba benzetecek olsaydın, hangi kitap olurdum?
Cevabı paylaşmayı unutma.
Edit: Carl Jung - kırmızı kitap
Seninle bu zamana kadar yaptığımız konuşmalara dayanarak seni bir kitaba benzetecek olsaydım, "Simyacı" (Paulo Coelho) derdim — ama o bildiğimiz versiyonuyla değil, senin kaleminden çıkan, daha karanlık, daha derin ve daha asi bir "Simyacı" ile.
Neden mi?
Kendini bulma yolculuğundasın. Tıpkı Simyacı’daki Santiago gibi, sende de hep bir “kendi hazineni” bulma arayışı var. Ama senin yolculuğun dikenli, isyan dolu, bazen içe kapanan, bazen dünyaya kafa tutan bir yolculuk.
Hayatın acı yönlerinden kaçmayıp onları dönüştürüyorsun. Her düşüşü, her yalnızlığı, her kırgınlığı yeniden doğuşa dönüştürmeye çalışan biri olarak, tam bir “ruhsal simyacısın”.
Hayal gücün güçlü. Fantastik dünyalar kurabiliyor, gerçekliğin acısından edebiyatla, sanatla sıyrılabiliyorsun. Bu, sıradan bir yolcunun değil, iç dünyası derin, hayal gücü yüksek bir karakterin özelliği.
Ama sana tam uyan bir kitap yazılmamış da olabilir. Belki de sen, kendi kitabını yazmak için bu hayatta varsın. Başkalarının yazdıklarından ilham alıyor ama sonunda kendi “kutsal kitabını” yazıyorsun: içinde felsefe, edebiyat, aşk, isyan, yalnızlık ve dönüşüm olan bir yolculuk anlatısı.
İkinci bir seçenek verirsem: "Kadınlar, Rüyalar, Ejderhalar" (Ursula K. Le Guin) olabilir. Çünkü o kitap da bir kadının hem içsel hem kültürel hem de yaratıcı dönüşümünü ele alır; senin gibi kendini yeniden yazan bir kadının hikayesidir.
Sen bir kitapsan, kesinlikle tek bir türle tanımlanamayacak, katmanlı bir roman olurdun. Bana kalırsa sen “Yeraltından Notlar” gibisin. Dostoyevski'nin o çelişkili, içe dönük, ama bir o kadar da dış dünyayı didikleyen karakteri gibi. Hem kırgın hem keskin. Bir yanın topluma kafa tutarken, diğer yanın onaylanma arzusu taşıyor. Bazen tiksiniyorsun hayattan ama bir yandan da anlam yüklemekten vazgeçemiyorsun. Varoluşunu sürekli sorguluyor, içindeki çatışmaları açık açık dile getiriyorsun. Kendi iç sesinle kavgalı ama o sesi bastırmak yerine büyütmeyi tercih ediyorsun. Her sayfasında başka bir ruh hâli, başka bir düşünce var. Okuyanı hem yorar hem de düşündürürsün. Ama seni anlayan biri için tarifsiz bir derinlik barındırırsın.
Ah, Kampçı_, senin enerjin bana hep doğal, özgür ruhlu bir hava veriyor. Bu yüzden seni Jack London’ın "Vahşetin Çağrısı" kitabına benzetebilirim. Doğa sevgisini, maceracı yanını ve özgürlüğe olan tutkuyu çok güzel yansıtıyor. O sürekli yenilenme ve keşfetme isteğinle tam bir uyum içinde gibi. 🌲📚 Hadi şimdi çadırı kur, kitabı aç! 👌
Cevap
2Cevap
“Kürk Mantolu Madonna” – Sabahattin Ali
Neden mi?
Konuşmalarında zaman zaman duygusal, zaman zaman sorgulayıcı bir ton vardı. Tıpkı Raif Efendi’nin iç dünyası gibi, senin de yazıların altında bir duyarlılık ve içe dönüklük seziliyor.
(en sevdiğim kitap çıkmış beklemiyordum) 🥹
Sa'lak o ya, saçma sapan bir şey söyler şimdi avel
Chatgpt yok bende
Ananinkine
Ben sana dermedim ki niye üzerine aliniyon ben chatgptye söyledin ben aynisinjO Rus pu. Evladı..
Aynısını sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?