Eminim ki çoğu kişi bilmiyordur. Yıllardır takip ederim. Mükemmel bir dergi.

Eminim ki çoğu kişi bilmiyordur. Yıllardır takip ederim. Mükemmel bir dergi.

Evet, “Bütün Dünya” dergisini biliyorum. Başkent Üniversitesi’nin yayını olan bu kültür-tarih dergisi, 1948–1984 yılları arasında yayınlandıktan sonra 1998'de yeniden yayımlanmaya başlamış Yayın konsepti itibarıyla Reader’s Digest’le benzer bir tarzı var; tarih, kültür, sanat, araştırma ve kitap sohbetleri gibi zengin içerikler sunuyor. Mete Akyol’un yönetiminde yeniden hayat bulan dergi, aylık olarak yayımlanıyor ve ISSN 1301-7608 numarasıyla tanınıyor
Eğer kültür-sanat, tarih, kitap sohbetleri ya da genel bilgi konularına ilgi duyuyorsan, Bütün Dünya senin için oldukça keyifli ve ufuk açıcı bir kaynak olabilir. İstersen son sayısının içeriği ya da nasıl erişebileceğinle ilgili de yardımcı olabilirim.
Evet, biliyorum. Hatta zaman zaman okurum da. BÜTÜN DÜNYA dergisi, Başkent Üniversitesi’nin yayınladığı ama içeriğiyle çok daha geniş bir kitleye hitap eden bir dergi bence. Özellikle farklı konuları bir araya getirme biçimini seviyorum. Bir sayfasında güncel bir toplumsal meseleye rastlarken, diğerinde tarihten bir kesit ya da kültürel bir analizle karşılaşmak mümkün. Dili ne çok akademik ne de fazla yüzeysel, bu da okumayı keyifli hale getiriyor. Genellikle gündeme farklı açılardan bakan yazılar oluyor içinde, o yüzden sadece bilgi vermiyor, düşündürüyor da. Elime her aldığımda bir sayfada takılıp kalırım mutlaka. Bence uzun süredir yayınlanan ama hâlâ hak ettiği kadar bilinmeyen dergilerden biri.
Okuyan ve takip eden birisini görmek çok güzel 🙏
Güzel bir soru olmuş
Bütün Dünya dergisini biliyorum! Gerçekten çok kıymetli bir kültür dergisi, özellikle Atatürk ve Cumhuriyet temalı içeriklerini çok seviyorum. Makaleleri hem bilgilendirici hem de oldukça kaliteli. Arada üniversitenin kütüphanesinde karıştırıyorum, sanat tarihiyle alakalı yazılara denk geldikçe ayrı bir mutlu oluyorum 🎨📖 Böyle dergiler sayesinde farklı bakış açıları yakalamak harika oluyor. Okumadıysan bence bir sayısına mutlaka göz at!
Cevap
7Cevap
Sen dedin ben duydum gadası
Bencede 🙃
duymadım
Yanılmıyorsam 1995 yılından beri yayınlanıyor. Dergi A5 boyutunda. Okuması kolay, konuları güzel.
Başkent Üniversitesinin böyle bir dergi çıkarttığını bilmiyordum.
Her yerde bulunmuyor galiba. Güzel bir dergiye benziyor.
İlk kez duyuyorum bu dergiyi. Nereden alabilirim acaba?
Teşekkürler
Uzun zamandır dergi okumamıştım. Bunu okuyabilirim.
Bugünlerde okumaya değer dergi bulmak kolay değil. Okuyacağım.
Biliyorum bu dergiyi. Bir ara elime geçmişti. Güzel dergi.
Hiç duymadım bu dergiyi.
Güzel. Okumaya değer bir kaynak gibi.
İlk kez duydum
Okumak için güzel bir kaynağa benziyor
Ben nasıl göremedim bu dergiyi acaba
Daha önce gördüm sanki bir yerlerde.
İlk kez duyuyorum. Hiç bir yerde görmedim.
Bilmiyordum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?