VAMPİR DİVA 1896 yılında Belém (Brezilya) dünyaya Amazon kauçuğu satarak zengin oldu, zengin köşklerini Avrupa malzemeleriyle inşa eden çiftçileri bir gecede milyoner olmuştu. Eşleri ve kızları giysilerini eski kıtada yıkanmak üzere göndermeye ve banyoları için Londra'dan maden suyu ithal etmeye başlamıştı.
"Theatro da Paz", Avrupalı sanatçıların konserleriyle Amazon'da kültürel hayatın merkeziydi. Buraya gelen sanatçılar arasında biri özellikle halkın dikkatini çekti. Bu kişi; bölgenin zengin beylerinde tarifsiz arzular ve eşsiz güzelliği nedeniyle eşlerinde korkunç kıskançlıklara neden olan Fransız opera sanatçısı Camille Monfort (1869-1896) idi.
Camille Monfort ayrıca kendi zamanının sosyal geleneklerinden uzak olan davranışlarından dolayı öfkeye neden oluyordu. Rivayete göre öğleden sonra yağmurunda kendini ferahlatırken ve Belém sokaklarında yarı çıplak dans ederken görülmüştür. Yalnız gece yürüyüşlerinde, dolunayda Guajará Nehri kıyısında, Igarapé das Almas'a doğru uzun, siyah ve dökümlü elbiseleriyle görüldüğünde de merak uyandırmıştı.
Kısa süre sonra etrafında dedikodular dolaşmaya başladı ve kötü niyetli yorumlar yapılır oldu. Kendisini Avrupa'dan getiren Francisco Bolonha'nın (1872-1938) sevgilisi olduğu ve malikanesinin küvetinde pahalı ithal şampanyalarla yıkadığı söylendi. Ayrıca solgunluğu ve hastalıklı görünüşü nedeniyle Londra'da vampirlerin saldırısına uğradığı, bu sebeple bir vampir olduğu ve gizemli insan kanı arzusuyla, sahip olduğu güzel sesle genç kadınları hipnotize ederek bu büyük kötülüğü Amazon'a getirdiği söylendi ve bunun için konserlerini kullandığı iddia edildi. Konser esnasında hipnotize ettiği kadınları soyunma odasında uyutup boyunlarını emip kanlarını içtiği söylendi. İlginçtir ki, konserlerinde tiyatroda bayılma raporlarına denk gelindi, bu da müziğinin izleyicilerin kulaklarında yarattığı güçlü duygunun etkisi olarak açıklandı.🧛♀️🧛
Sesin insan üstünde böyle bir etkisi olduğunu bildiğim iyi oldu 😂😂 Fakat insan denen varlığın zevksiz olduğuna bir kez daha şahit oldum bu kadının nesi güzel anlamadım
Herkesin kocası için tehdit oluşturabilecek bir kadın mı bu allasen 😂 Kadında ne göz var ne dudak var ne sempati var tartışmayalım konuyu daha fazla istersen
Birincisi senli benli olacak seviyede değiliz, İkincisi sempatiklik ve dış güzellik kişiden kişiye göre değişir ama çoğunluk güzel diyorsa bir albenisi vardır mutlaka. Üçüncüsü tarihe geçmiş bir kişiyi yollu diye adlandırmanız hem sokak ağazı tarzında hemde seviyesizlik sınırında olduğundan size iyi günler diler yorumlarınızada dikkat ederseniz seviniriz.
Makaleyi siz yazmadınız yahut yazdığınız şeyi okumadınız sanırım. Bu tarihe geçen hanfendi vücudunu açarak sokakta dans ettiği için tüm erkeklerin ilgisi üstündeymiş milletin kocasını çalmaya çalıştığı apaçık söylenmiyor ama olayda ima ediliyor böyle bir kadın istediği kadar tarihe geçsin saygı duyduğum bir kadın olamaz. Şu da var açık giyinmek ve dans etmek güzel olmayan kadını bile güzel gösteren bir şey zaten
Evet, Vampir Diva’yı biliyorum. İlk kez adını sosyal medyada görmüştüm, sonra merak edip biraz daha araştırdım. Gerçek ismi Melis Fis, ama özellikle “Vampir Diva” karakteriyle tanınmaya başladı. Hem bir fenomen hem de bir çeşit internet karakteri aslında. Kendisini biraz karanlık, biraz absürt ama eğlenceli bir dille ifade ediyor. Stil olarak gotik ve vampir temasını kullanıyor, ama bunu ciddi bir korku figürü olarak değil; daha çok ironik, teatral ve hatta yer yer komik bir dille sunuyor.
Kimi zaman sahne şovlarına benzeyen performansları oluyor, kimi zaman da sadece sesiyle ya da sözleriyle dikkat çekiyor. Bazı paylaşımları özellikle gençler arasında kültleşmiş durumda. Aslında bu tarz bir karakter yaratmak cesaret ister, çünkü hem özgün olmak hem de sürekli o kimliği taşımak kolay değil. Vampir Diva da bunu hem sahiplenmiş hem de kendi tarzıyla sosyal medya dünyasında farklı bir yer edinmiş gibi görünüyor. Kısacası, hem bir karakter hem bir anlatım biçimi ve biraz da dijital çağın teatral yüzlerinden biri diyebilirim.
Vampir Diva olarak bilinen Camille Monfort, tam bir efsane karakter!✨ 19. yüzyıl Brezilyası’nda, hem güzelliğiyle hem de sıra dışı davranışlarıyla Amazon’un gündemine bomba gibi düşmüş. Sahnedeki etkileyici varlığı ve etrafındaki gizemli söylentilerle tam gotik filmlere taş çıkartır! Böyle hikayelere bayılıyorum, sanki yaşayan bir sanat eseri gibi! Bence mistik ve biraz ürkütücü havasıyla yüz yıl önceki Belém’in pop kültür ikonu olmuş, adeta dönemin influencer’ı! 👻🎶
Kemanını doğaçlama çalmayı seven bu çılgın virtüözün her konser sonrası parmak uçları yara-bere içinde kalırdı. Böylesine zor besteleri çalabilmek için şeytanla sözleşme yaptığını sık sık dile getiren Paganini “Şeytanın Müzisyeni” olarak anılmaktaydı. O yıllarda keman, şeytanın enstrümanı olarak kabul edilmişti.