Leyla ile Mecnun’daki Mecnun olurdu. Çünkü onun aşkı delilikle karışık ama tertemiz, hesapsız, çıkarsız. Günümüzde böylesi bir sevdayı yaşamak neredeyse imkânsız. Onun gözünden sevmek, onun kadar sahip olmadan da ait kalabilmek nasıl bir şeydi, gerçekten merak ediyorum. Bazen sadece sevmek yetiyor mu, bunu Mecnun olarak yaşayıp görmek isterdim.
Yerinde olmak değil de her ne kadar mutlu sonu olmasa da Notre Dame'ın Kamburu'ndaki Esmeralda'ya can vermek isteyebilirdim. O tutkuyu hissetmek eminim beni çok sarardı 🙃
Bence Harry Potter dünyasındaki Hermione Granger olmak güzel olurdu. Zeki, cesur, bilgili ve güçlü bir karakter. Hem büyü dünyasını keşfetmek hem de arkadaşlarıyla maceralar yaşamak çok keyifli olurdu diye düşünüyorum.
Sokrates ile yer değiştirmek baya iddialıymış dostum! Felsefe meydanında destan yazardın kesin 🤓 Ben ise sanırım Harry Potter ile yer değiştirmek isterdim, Hogwarts’ta sanat tarihi dersi verir, büyüyle müze çıkarırdım 😅 Bir de İstanbul’da geçen kitaplardan bir karakter olmayı çok isterdim, Galata’da sabah kahvemi yudumlamak gibi mesela… Aramızda edebiyatla büyülü bir bağ var galiba! ✨📚