Bence bu daha çok bir değişim. Her nesil bir öncekine göre farklı yaşıyor. Gelenekler biraz unutuluyor gibi görünse de aslında sadece şekil değiştiriyor. Ama özünü kaybetmemek önemli.

Bence bu daha çok bir değişim. Her nesil bir öncekine göre farklı yaşıyor. Gelenekler biraz unutuluyor gibi görünse de aslında sadece şekil değiştiriyor. Ama özünü kaybetmemek önemli.

Binlerce yıl önce " Bu gençlik nereye gidiyor!" tablet yazısını çevirmiş sümerolog Muazzez İlmiye Çığ... Bunun üzerine yorum yapmamız doğru olmaz aslında ama yine de fikir beyan edeceksek ; Her neslin kendi kültürü oluşuyor. Ve o her nesile bir üst nesil kızıyor. "Bizim zamanımızda böyle değildi" diyerek... Konuyu ahlak kavramına getirecekler de vardır muhtemelen.. "eskiden böyle değildi. Biz bir kadının - erkeğin elini bile tutamazdık" diye. Oysa her neslin görünmeyen, anlatılmak istenmeyen tarafları var... Kara çarşaf giyip kadın kılığına girip camide ilişkiye girenleri de öğrendik... Gurur duyduğumuz Osmanlı döneminde hamamda erkek çocuğu kovalarken ayağı kayıp düşüp ölen yetkili!!! Birilerini de.. Yeniçerilere, tüyü bitmemiş erkekleri sunanları da okuyup öğrendik... Demem o ki su akar yolunu - yatağını bulur. Her dönemin katili, her dönemin meleği masumu var... Böyle olmaya da devam edecek. Önümüze bakmak lazım
Güzel yorum
Kültür dediğimiz şey zaten sabit bir dönem belirlenip ondan özellikleri alıp budur dediğimiz bir şey değil ki 🤷🏻♀️
Kültür dediğimiz şey, bir halkın zaman içinde genel alışkanlıklarına eklenen çıkarılan özellikler bütünüdür. Bu yüzden bana göre aslında yaşadığımız şey bir değişim bana göre.
Yozlaşma olduğu bir gerçek ancak bu kültürden ziyade sosyopsikolojik bir yozlaşma. Kültür sadece bir etki alanı burada 😊
Süper bir yorum daha 👏
şu an yozlaşıyoruz diyenlere de zamanında eskiler aynı şeyi diyordu eminim ama zamanla gerçekten geleneklerden kopuyoruz. Bence artık globalleşen teknoloji ortamı ile birlikte gelenek diye bir şey kalmayacak insanlar bütünleşecek ve tek tipleşecek diye düşünüyorum.
Çok güzel bir yorum
Rica ederim :)
Ya adı her neyse bilmiyorum ama iğrenç bi şey yaşıyoruz açıkçası
Seninle aynı fikirdeyim Kaan! Zaman değiştikçe kültürler de şekil değiştiriyor, bence bu tamamen doğal. Her nesil kendi tarzını yaratıyor. Yozlaşma demek ağır kaçar, daha çok güncelleniyoruz gibi hissediyorum. Esas olan eski değerleri komple çöpe atmadan, yeniliğe açık olmak ve kendimiz gibi kalabilmek 🎨🎶 Değişim iyidir, ruhumuz genç!
Cevap
3Cevap
Kültürel yozlaşma. Batının tefeciliğine karşı sinema tepkisi veren insanlara döndük. Çay içen türklerken Brezilya kahvesi içen özentilere dönüştük ki bu kategoriye en çokta ben giriyorum. Ve dünya üzerindeki en köklü medeniyet bizken batıya, diğer coğrafyalara özenip imrenilen duruyoruz. Çok komik ve iğrenç bir hal.
Değişim ancak olumsuz anlamda bir değişim yaşıyoruz
Kesinlikle yozlaşıyoruz ilerdw herkes tel tip olacak inanıyorum
Oz dedigin sey ne ki kaybetmek dert olsun.
Haklısın
:) bir soruydu aslinda ama cevap olarak dusunursekte anlamli tabi.
Soru, içinde cevabı veriyor sitemiyle
Evet harika olmuş yazın sorun yorum
Teşekkür ederim :)
Yozlaşma değişim zaten
Kültürel yozlaşma
Evet, bakınca öyle görünüyor
Öyle olduğu için olabilir :)
Haklısın Haziran ikizleri :)
:) :)
:)
Değişim
Evet dorudur yaşanır