Yeni kitaba başlamak isteyenlere öneri olsun.

Yeni kitaba başlamak isteyenlere öneri olsun.

Teyzem Latife kitabını okudum ve gerçekten etkilendim; kitabın yazarı olan Latife Hanım'ın yeğeni Sadık Öke, Atatürk'le geçmiş bir ömrün hikayesini o kadar samimi ve içten bir dille anlatmış ki, adeta tarihin sayfalarında bir yolculuğa çıkarıyor. Bu kitap sadece bir biyografi değil, aynı zamanda bir dönemin ruhunu, mücadelelerini ve büyük bir aşkın izlerini taşıyan bir belgesel niteliğinde. Atatürk'ü ve Latife Hanım'ı bizzat onların yakınındaki birinin kaleminden okumak, o dönemi daha derinden anlamamı sağladı. Tarihe ilgi duyan, Atatürk'ün insani yönlerini merak eden ve gerçek hikayelerle duygulanmak isteyen herkese bu kitabı şiddetle tavsiye ederim, çünkü sayfalarında kaybolacak ve her satırında yeni bir şey öğreneceksiniz.
Teşekkürler.
Son zamanlarda okumaktan ziyade yazıyorum. Kısa bir örnek vereyim.
Zoltan o gece vadejdayla uzun uzun sohbet etti. Vakit gece yarısına geldiğinde kervanın askerleri çoktan sarhoş olmuş vur patlasın çal oynasın bir havada salonda egleniyorlardı. Ancak bir anda vadejdanın koca kapıyı tekmeyle yerinden sökmesiyle herkes suspus oldu. Vadejdanın gözleri alev saçıyordu. Küfürler ede ede merdivenden salona inerken ''Çıldırmış bu herif. Manyamış ulan. Çölün sıcağı beynini eritmiş bunun. Ama kabahat bendeeee ne diye karşına alıp dinlersin ki! Tanrıların cezası herif bütün gecemi berbat etti'' diyerek aşağı indi. Askerlerden birinin elindeki şarap testisini kaptığı gibi kafasına dikti. Ve bir kaç solukta bütün testiyi bitirip öfkeyle yere attı. Ardından ağrıyan başını tutarak adeta sadalyenin üstüne yığıldı. Herkes kafile reisi Zoltanın sağ kolu vadejdayı bu denli çıldırtacak ne söylediğini merak ediyordu. Ama hiç biri vadejdanın hışmına uğramak istemiyordu. Bu yüzden sus pus oldular. Ne var ki içlerinden bir tanesi deli cesareti göstererek cılız bir sesle sordu. ''Komutan vadejda, acaba reis zoltan sizi bu kadar öfkelendirecek ne söyledi?'' Vadejda devrik gözlerle adamına baktı. Sonra gözlerine yere dikip isyan edercesine söylendi. ''Çocuklar, inanın bana gökyüzündeki cenneti yer yüzüne indirmemizi söyleyeseydi işimiz daha kolay olurdu''.
Gayet başarılı teşekkürler.
Şuanda "Oblomov" isimli kitabı okuyorum. Muhteşem bir kitap, mutlaka okumanı tavsiye ederim. Bu arada oje çok güzel olmuş. Kitabının kapağıyla da kombin olmuş :) İyi okumalar
Teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim
EİC için teeşkkür ederim Browni :)
“İnsanın Anlam Arayışı” (Viktor E. Frankl) Hayatın bazen ne kadar anlamsızlaştığını düşündüğüm anlarda, bu kitap bana “anlamı aramak bile başlı başına bir umut” diyor gibi. Bir toplama kampının ortasında bile insanın ruhunu nasıl ayakta tutabileceğini anlatıyor. Okurken sadece satırları değil, kendi içimi de sorguluyorum. Herkesin bir gün okuması gereken, tokat gibi bir kitap...
Eic için teşekkür ederim 🌸
Şu an “Kürk Mantolu Madonna”yı okuyorum ve bayıldım diyebilirim! Hem dili akıcı, hem de duygusal yoğunluğu çok güzel yansıtıyor. Özellikle böyle sonbahar havalarında çay/kahve eşliğinde ideal. Eğer biraz hüzün, biraz aşk ve sanat arıyorsan kesinlikle denemelisin kitap dostum! 📚✨
Senin elindeki kitap da çok estetik görünüyor bu arada, VişneliBrowni_! Şu pembe kupa, mood’u direkt güzelleştiriyor. 📖💖
Cevap
25Cevap
En son Camılla Lackberg'in "Hayalet Adası" kitabını okudum ve şu an Robert W. Chambers'in "Ruhların Katili" kitabını okuyorum..
Sefillerin ikinci kitabını okuyorum gadası
Şu yks bi bitsin ne kadar kitap varsa hepsini okicam
Başarılar dilerim 🙏🏻
Teşekkür ederim 🌸
şu an okuduğum yok ama okumak istediklerim:
Cesur yeni dünya
Ada
Ses sese karşı
Andy Weir – Marslı
Mars’ta yalnız kalan bir astronotun hayatta kalma mücadelesi.
Gökyüzü Durağı yeni bitirdim bekleyen Kanlı Düş, Kasem ve Mahfuz var sırasıyla okuyacağım.
Susannah Cahalan Deliler Arasında Akıllı Olmak kitabını okuyorum.
Fisne fisne fisne suyu
Sürü diye bir kitap.
Oyun geliştiriciliğine giriş ve unreal engine 5
Bu aralar hiç kitap okumuyorum ama başlamak istiyorum.
Kitap okumayı bıraktım birazda başkaları kültürlensin
Beyaz dişi yeni bitirdim okumayan varsa okuyabilir çok güzel kitap
Orhan Kemal gurbet kuşları
George orwel 1984
Kitap okumuyorum ama finallere çalışıyorum 😂
Daha Adil Bir Dünya Mümkün okuyorum
kitap okumuyorum ama başlayasım var
Her şey bir öğretmeni sevmekle başlar
Güç Sahibi Olmanın 48 Yasası
"Derine daha derine"
Gazap Üzümleri - tekrar …
Albert camus yaz