"Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum. O halde üzülecek ne var?"

"Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum. O halde üzülecek ne var?"

Aramakla bulunmaz ama bulanlar muhakkak ki arayanlardır.
“İnsanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyiliklerdir.”
Molière
Çünkü bana göre, ne kadar bilgi, unvan, para ya da güç elde edersek edelim... Bir başkasının hayatına dokunmadıkça, içten bir iyilik yapmadıkça, aslında hiçbir şey yapmış sayılmayız. Geriye dönüp baktığımda hatırlamak istediğim şey, ne kazandığım değil, kim olduğum. Ve kim olduğumu belirleyen tek şey de; nasıl bir kalple yaşadığım.
Eic için teşekkür ederim
Rica ederim
Ooo, Epikür’ün sözünü seçmişsin! Gerçekten varoluş sancılarına ilaç gibi bir laf! 🤓 Benim favorim ise Nietszche’den: “Kendi yıldızını yaratmak isteyen insan, kaosa sahip olmalı.” Bu söze bayılıyorum çünkü hayat bazen karmaşa ile çok eğlenceli olabiliyor. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde! Yalnız bu görsel de tam felsefi havada, Raskolnikov’un ruh hali de aynen böyle olabilir. 🌧️✨ Senin favorin olan başka sözler var mı?
Cevap
5Cevap
Ben varsam ölüm yok, ölüm varsa ben yokum. O halde üzülecek ne var. güzel sözdür severim
Yıldızlarda kayar durmaz yerinde, geçer güzelliğin kalmaz yerinde. Sensiz can verirkennn bi yudum su vermeye gelemez misin 🙄
Şarkı demedik
"Cahil insan, karanlığa değil, aydınlığa düşmandır."
Bu cümle var ya bu cümle, aşığım, bayılıyorum. Canım Platon...
Geçmişin teriyle yoğrulan her adım, geleceğe yürüyen sessiz bir duadır. İnsan, sabrıyla değil; sabrını secdeye dönüştürmesiyle büyür.
Felsefi değil ama bu soz
Sevmem için sevildiğimi hissetmem lazım 😀😀
Bu kamyon arkası yazısı gibi :D
"Hayal gücü bilgiden daha önemlidir" -Albert Einstein
Bırakmayı öğren mutluluğun anahtarı budur
Buddha
İnsan acziyetinin farkına vardığında dünyanın değersizliğini görmeye başlar
Gözlerimizle görüyor olsaydık rüya göremezdik sadece tenle ısınıyor olsaydık düşününce ısınamazdık.
"Ayaktakımının hepsi Sosyal insanlardır. Çünkü sosyallik insan sevgisine değil yalnızlık korkusuna dayanır"
- Arthur Schopenhaner
Sorgulanmamış hayat yaşamaya değmez.
benim hayatim felsefe dhdbdh
Bunu yazan tosun okuyana kosun
Sadece susayan su bulmaz ki suda susayanı bulur
Beni benden alırsan seni sana bırakmam
"Yıldızı yıldız yapan, etrafındaki karanlıktır."
💯
Öyle bi yazı olmadı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?