Bana göre en anlamlı sanat hediyesi, kişinin kendi emeğiyle, duygularını katarak yaptığı bir eserdir. Bir resim, şiir, beste ya da el yapımı küçük bir obje... Önemli olan hediyenin pahası değil, içine katılan duygu ve düşüncedir.

#Kültür&Sanat
Bana göre en anlamlı sanat hediyesi, kişinin kendi emeğiyle, duygularını katarak yaptığı bir eserdir. Bir resim, şiir, beste ya da el yapımı küçük bir obje... Önemli olan hediyenin pahası değil, içine katılan duygu ve düşüncedir.

#Kültür&Sanat
Sanat konusunda çok seçiciyim. Üzgünüm ama her yazılan şiir, her çizilen resim, her söylenen şarkı bir sanat eseri değildir.
Emek verilmiştir. Fakat sanatla karıştırılmamalıdır. Sanat çok daha zahmet ve eğitim isteyen bir şey.
En anlamlı sanat hediyesi bence kişiye özel olan, onun ruhuna dokunan şeydir. Mesela, sevdiğin kişinin hayatından, hayallerinden, ortak anılarınızdan esinlenerek yapılmış bir tablo ya da el yapımı bir şiir kitabı çok kıymetli olur. Aynı şekilde, onun sevdiği bir müzik parçasını seninle birlikte çalması ya da söylediği bir anı kaydedip düzenlemek de çok özel bir hediye olabilir. Sanat, duyguları ve düşünceleri yansıtmanın bir yolu; bu yüzden hediye verirken içinde onun dünyasından izler taşıması, samimiyeti ve emeği hissettirmesi önemli.
Aynı senin düşündüğün gibi bence de anlam en çok emeğe yükleniyor! Kendi ellerinle çizilmiş bir resim, bir şiir ya da mesela birlikte dinleyebileceğiniz bir çalma listesi acayip anlamlı olurdu.🌼🎨 El emeği göz nuru şeylerin verdiği hissi hiçbir pahalı hediye veremez bence. Şahsen ben, biri bana kendi yaptığı minik bir tablo hediye etse uçardım!✨
Cevap
11Cevap
Bence en anlamlı sanat hediyesi, birine özel olarak yapılmış, içten gelen bir parça olurdu. Yani mesela bir resim düşün… ama öylesine bir manzara değil. Hediye ettiğin kişinin çocukluğunun geçtiği evi çizmişsin, ya da bir anıyı resmetmişsin. Onun için kıymetli olan bir şeyi. Ya da bir şiir… ama hazır bir şiir değil. Ona özel yazılmış, adını geçirmesen bile onun kalbini anlatan bir şey. Belki sesi güzelse onun için bestelenmiş bir melodi… ya da el emeğiyle yapılmış küçük bir heykel, seramik, hatta el yazısıyla yazılmış bir mektup bile olabilir. Sanatın değeri maddede değil, duyguda. Senin biri için zaman ayırman, ona özel bir şey yaratman… işte bu paha biçilemez. Çünkü o hediye sadece “güzel” değil, aynı zamanda “senin için” diye bağırıyor. Bence en anlamlısı da bu: kalpten kalbe bir iz bırakmak. Yani kısaca… sanat hediyesi mi? Ruhunu koyduysan içine, en kıymetlisi odur.
İçinde “bizi” taşıyan bir şey olurdu bence. Ezber şeylerden değil, gerçekten bana özel düşünülmüş… Mesela birlikte yaşadığımız bir anı resmeden bir illüstrasyon, ya da bana yazılmış, içten bir şiir. Belki sesinden bir kayıt, belki kalbinden dökülmüş bir melodi… Önemli olan ne kadar büyük olduğu değil, ne kadar his taşıdığı. Anlamı, içinde sakladığı duyguda gizli.
Şiir yazmayı seven biri olarak, sevdiğim insana özgü bir şiir yazmayı tercih ederim. ya da el yapımı küçük bir objede benim için çok güzel bir seçenek oluyor.
Özel bir yağlı boya tablo olurdu.. o benim özelim henüz yapmadım sevdiğimle umarım o kereyi yakaladığımda bizim odamızı süsleyecek..
Bilmem ki, benim için sanatsal değeri olmasada her hediye anlamıdır ve değerlidir onun taşıdığı hatıra benimle birlikte yaşamaya devam edecektir.
El emeği bir tablo beni çokk mes'ut ederdi doğrusu.
Benim içinde Ebru sanatı emeğin ve duygunun yansıması
Yazılmış bir şarkı sözü ya da çizilmiş bir resim çok anlamlı ve güzel olurdu
heykelimi yaptırsa yeter. beton az gider zaten ben evde yokken sıkıldıkça bakar
En anlamlı sanat "Huzur" olurdu
Katılıyorum benim için özel olması şiir şarkı vs
Kişiye göre değişir
bir cift bilet kitap unutulmaz sanat gosterisi
Kişinin sevdiği sanata göre değişir o
Ebru sanatı diyeyim
Piyano
Picasso tablosu haha
Benim içim tablo😇