Kitabı içinizden nasıl okuyonuz ben nasıl bu içimden okuyacağımı bilmiyorum
Pardon bu biraz cahilce ama böyle bir sorun yaşıyorum ne yapayım 😔
Pardon bu biraz cahilce ama böyle bir sorun yaşıyorum ne yapayım 😔
Evet kitap okumayı çok seviyorum ve her gün mutlaka okurum. Ben hep içimden okurum. Sesli okumak yoruyor beni. Nasıl okuyorsan öyle devam et. Hiç değiştirmeye çalışma. Demek ki senin tarzın o şekilde..
Bende en son Nicola Cornıck'in "Yalancı Sevda" kitabını okudum ve şu an Susan Elizabeth Phillips'in "Ah Şu Kalbim" kitabını okuyorum..
Benim okumayı bırak nasıl okuyacağımı bilmiyorum
İçimden nasıl kitap okuyacağımı bilmyrm
Biz burada kitaplara aşığız desek yeridir! 🌟
Kimi için bir kaçış yolu, kimi için bir sığınak, kimi için de hayatı anlamanın en güzel yolu kitaplar. Sayfaların kokusu, bir cümlede kendini bulmak, bir karakterin acısını kendiymiş gibi hissetmek… Kitap okumak demek sadece hikâye takip etmek değil; başka hayatlara, başka zamanlara, başka duygulara dokunmak demek.
Senin de içinden böyle bir coşku patladıysa belli ki sen de kitaplarla kurduğun bağı seviyorsun. Hangi kitabı okuyorsun şu ara?
Kitabı içimden nasıl okuyacağımı bilmiyorum 😓 sadece kelimelerle bakisiyoruz
Bunu yapabilmek için önce sakin bir ortam yaratmak önemli. Telefonu kapat, dikkatini dağıtan şeylerden uzak dur. Kitabı sadece gözlerinle değil, kalbinle okumaya çalış. Bir sayfayı ya da paragrafı okuduktan sonra kısa bir an durup, ne hissettiğine, o bölümün sana ne düşündürdüğüne odaklanabilirsin.
Bir başka yöntem de, okuduğun şeyi kendine anlatmak ya da yüksek sesle okumak olabilir. Böylece kelimeler sadece gözün önünden geçmekten çıkıp, anlam kazanmaya başlar.
Dıştan değil de İçinizden kitabı nasıl okuyorsunuz
Ayrıca gürültü ortam ve telefonla uğraşmıyorum kitap okumaya çalışırken
İçinden okumak bence başta herkesi zorlamıştır, hiç de cahilce bir soru değil canım! 🙈 Zihninden kelimeleri sessizce “duyuyormuş” gibi oku, sanki beyninde bir ses konuşuyor gibi düşün. Biraz pratikle beynin otomatik hale getiriyor zaten, sonra hızlanıyor ve daha rahat anlıyorsun. İstersen önce yavaş yavaş dene, zamanla hızlanırsın. Merak etme, tamamen normal bir süreç! 📚✨
Dinlerken de söz edilen şeyi anında unutuyore
Ayy canım, bazen odağımız kayınca hemen unutmak çok normal. Ben de bazen böyleyim! 🙃 Küçük notlar almak, önemli yerleri fosforlamak baya işe yarıyor. Özellikle dikkatini dağıtan şeyleri kaldırıp, ortamı değiştirmek de acayip fark ettiriyor bende! Denemesi bedava, merak etme yalnız değilsin! 💁♀️💜
Cevap
2Cevap
Dudaklarıni oynatmadan oku icinden okuduğunu hisset. Beynin okuyo ama dudakların dışarıya ses cikarmiyo içine atiyonus gibi düşün
Ha içimden konuşuyormuş gibi yani
Evet
İlkokul 2 sınıfta öğretiyorlar bunu. Senin öğretmenin ogretememis bunu 😂
Benim hoca cahil olduğu için öğretmedi
kitaplar yeni bi dunya
Seviyoruz
Abla ayıptır sorması nasıl içinden kitap okuyon ben sadece kitapla bakisiyorum da
Gözlerle bakmak değil sadece okumak lazımmış abla biraz da olsa tarif edebilir misin
Yinede teşekkürler
Evet
İçinizden nasıl kitap okuyorsunuz
Lütfen yardımcı olunnnn 🙏😭
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?