Tarihi bilgilere bakıldığında asıl tek tanrıya geçiş fikrinin zerdüşt'ten çıktığı görülüyor. Daha önce varlıklarına inanılan indra, mitra, varuna üçlü tanrıçainancından tek tanrı Ahura Mazda inancına geçiş yapılmıltır.
Bazı filozoflar '' Kur'an ve Tevrat'taki çoğu bilgilerin kökeni zerdüşt inancına dayanır.'' fikrini savunmuşlardır. Orhan Hançerlioğlu'nun ''Felsefe Sözlüğü''adlı eserinin 190. sayfasında önemli bilgiler vardır. Indra, Mitra, Varuna adlı bu koruyucu tanrılara eski Hint metinlerinde olduğu gibi İran metinlerinde de rastlanmaktadır. Fransız düşünür Kont de Volney'in ileri sürdüğüne göre Musa'nın sanılan kutsal Tevrat, Musa'dan 600 yıl sonra yazılmıştır ve temel düşüncelri bütünüyle Zerduşt'tan alınmadır.
Paul Masson Oursel gibi kimi düşünürler de Hint düşünceleri pşam Jainizm ve Budizm'de Zerdüşt temaları bulunduğunu ileri sürmekte gizemciliği, sonradan dirilme, Tanrı-şeytan ikiliği gibi temel düşüncelerin zerdüstilerden alındığını ileri sürmektedir. Hıristiyanlıkta da yer alan Zerdüşt'lük temalarının olduğu yönünde de birçok bilgin hemfikir. Yine bu konuda Nizamülmük, Siyasetname adlı eserinde Zerdüşt'lük inancı ve bu inancın yaygınlığı konusunda çeşitli bilgiler vermektedir. Detaylı bilgi edinmek isteyenler '' Arif Tekin'in Zerdüşt'den Kur'an'a kitabını okuyabilirler. ''
Sorgulayan İnsanlar Topluluğu güzel bi demet bilgi olduğuna inanıyorum fikirlerinizi paylaşabilirsiniz...

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer