Hangi mitolojik karakter olurdun bilmek ister misin?

⚔️
⚔️

"Evlilik tanrıçası, ak kollu, iri gözlü, benim kıskanç karım Hera; dokunduğu kuru değneği çiçekli dala çeviren bereket tanrıçası, güzel saçlı Demeter; tanrı, titan ya da insan fark etmez, kendisine bakan her erkeği tutkuyla yakan Kıbrıslı tanrıça Aphrodite; erdemlilikte titanlardan da, tanrılardan da, insanlardan da üstün, savaşlarda en tecrübeli komutanları yerle bir eden gök gözlü kızım Athena; bilinmezi bilen, sakin aklın temsilcisi, kıymetli oğlum Apollon; ay ışığının yansıması, okçuların en güzeli, avcıların tanrıçası, altın tahtlı kızım Artemis; demiri ateşle eğiterek en ölümcül silahları yapan, öfkesini içine atan, arada bir yanardağ gibi patlayan kederli evladım Hephaistos; tanrıların en genci, yol göstericilerin en yakışıklısı, kanatlı sandaletleriyle tanrıların en hızlısı, özel ulağım, oğlum Hermes; kaleler yıkan, insanların baş düşmanı, her daim kızgın çevik oğlum, savaş tanrısı Ares; akıldan çok güdüleriyle karar veren, şarapla, oyunla, sanatla kendinden geçerek doğanın bir parçası haline gelen, sarhoş evladım Dionysos ve elbette denizlerin, depremin ve güzel atların tanrısı kudretli ağabeyim yüce Poseidon."

-Kayıp Tanrılar Ülkesi📍

Güncellemeler
1 yıl
Süper soru🎈
Hangi mitolojik karakter olurdun bilmek ister misin?