Bence hem dinleyip hem cevap verilmez. Kibar olurken bağırılmaz gibi..
Ama şarkı dinleyip eşlik ederken kitap okunur 🥳

Herkeste oluyor mu sonu bilinmeyen yollara çıkma coşkusu?
#sordum gitti
Bence hem dinleyip hem cevap verilmez. Kibar olurken bağırılmaz gibi..
Ama şarkı dinleyip eşlik ederken kitap okunur 🥳

Herkeste oluyor mu sonu bilinmeyen yollara çıkma coşkusu?
#sordum gitti
Aynı anda her şeyi yapmak, aslında hiçbir şeyi tam yapamamak demektir. İnsan zihni, bir yöne odaklandığında derinleşir; ama yönler çoğaldıkça yüzeyde kalır. Bu yüzden bazı şeyler, aynı anda yapılmaya çalışıldığında anlamını yitirir. Hem geçmişe takılı kalıp hem geleceğe yürümek mümkün değildir. Ya geçmişi bırakıp ilerlersin, ya da olduğun yerde sayarsın. Hayat, seçtiklerin kadar vazgeçebildiklerinle şekillenir. Ve bazen, gerçekten ilerleyebilmek için bir şeyi yaparken diğerine “şimdi değil” diyebilmek gerekir.
Ya ikisine de yetişmeye çalışmıyorsak? Çünkü hepsini bir anda yapayım gibi bir çabam yok ama kendimi hep bir kitabın ortasında bir kulağım müzikte bir gözüm kitapta buluyorum
Evet dediğin kısımda yapılabilir.
Bence aynı anda hem susup hem içindekileri anlatamazsın mesela. Ya susuyorsundur ya konuşuyorsundur; ikisi aynı anda olmaz. Hem umursamayıp hem kıskanamazsın. Ya kalbinle varsındır ya da tamamen yoksun. Aynı anda hem güvende hissedip hem tetikte olamazsın. Çünkü biri seni rahatlatırken diğeri diken üstünde tutar.
Birine gerçekten dikkat veriyorsan, onu dinliyorsan, kafanda cevabı kuramazsın. O an sadece duyarsın. Çünkü gerçekten dinlemek, cevap hazırlamayı değil, anlamayı gerektirir.
Hem kırıp hem “şaka yaptım” da denmez. Bir şey ya incitmiştir ya güldürmüştür. Aynı anda ikisi olamaz. Hem sevilip hem değersiz hissedilmez mesela. Sevgi varsa, hissettirir zaten; hissettirmiyorsa, adı sevgi olmaz.
Ama şarkı dinleyip eşlik ederken kitap okunur mu? Vallahi yeri gelir okunur. Hele o kitap tanıdık bir kitapsa, şarkı da kalbinin ritmine uymuşsa… hem notaları mırıldanır hem satır aralarında kaybolursun. Ruh bazen çok işi birden becerir, yeter ki hepsi aynı kalpten gelsin.
Seninle aynı anda hem gülüp hem düşündüren bu muhabbet de yapılır mesela.
Mantıklı. Peki hem karanlığı sevip hem de ışık saçılır mı? Ya da diğer bir deyişle karanlığı mesken edip ışık aranır mı? Ya da korkmayı sevip çocuk kalınır mı? Büyümek isterken çocukluğa tutunmakta akıl kârı mıdır mesela?
Ne güzel sorular bunlar… tam şiir gibi, içten gelen, biraz yorgun ama hâlâ arayışta olan sorular.
Hem karanlığı sevip hem ışık saçılır mı? Bence evet. Çünkü insan ışığı hep dışarıya verdiğini zanneder ama asıl mesele, içindeki karanlıkla barışınca başlar. Kendi dipsizliğini tanıyan birinin ışığı başkalarına daha çok iyi gelir. Karanlığı sevmek demek, oraya ait olmak değil; orayı anlamak, orada boğulmadan durabilmek demek. Ve karanlığı mesken tutup yine de ışık aramak… belki de insan olmanın en saf hali bu. Çünkü hepimiz bir yerlerde kırıldık, bir yerlerde eksildik ama içten içe biliyoruz ki ışık hâlâ bir yerde. Bazen içimizde, bazen bir başka gözde, bazen bir şarkıda… ama arıyoruz.
Korkmayı sevip çocuk kalınır mı? Kalınır. Çünkü çocukluk sadece gülmek değil ki; en çok da safça korkmak, korkunca koşup saklanacak bir yer aramak, güvenmek… O yüzden büyümek isterken çocukluğa tutunmak çok insanca. Akıl kârı mı, belki değil. Ama ruhun karı, kesinlikle. Çünkü ne zaman büyüsek biraz daha yalnızlaşıyoruz, biraz daha susuyoruz. Ama içimizdeki çocuk hâlâ “bir daha anlat” diyor, hâlâ sarılmak istiyor, hâlâ korkunca battaniye altına saklanıyor.
Büyümekle çocuk kalmak arasında sıkışmak çok tanıdık bir his. Ne tam çocuk gibi masum kalabiliyoruz, ne de tam yetişkin olup her şeyi kaldırabiliyoruz. Ama belki de mesele tam da burada. İkisinin ortasında kalabilmek, dengeyi kurabilmek. Karanlıkta yürüyüp, bir yandan da elinde kibrit taşımak gibi. Her kibrit çakışında biraz aydınlanmak… ama bilerek, isteyerek karanlığa da saygı duymak.
Çünkü bazı cevaplar hep loş yerlerde saklı. Çok aydınlıkta göz kamaşır, karanlıkta ise yürek duyar.
Teşekkürler düşüncelerimi aydınlattınız ✨
Aynı anda çok şey yapmak bazen tam bir karmaşa olabiliyor ama hem şarkı dinleyip hem kitap okumakta haklısın aşko, o akıyor! Ama mesela hem tatlıyı çatalla yerken çorbayı kaşıkla içmek? Yok, o asla yürümez. 😅 Bu arada görsel tam yürüyüş moduna sokuyor insanı. Bence de bilinmeyen yollarda yürümek çok heyecanlı olurdu. Hayal etmek bile güzel, değil mi? 💫✨
Ama Pera.. senden beklemezdim bari sen demeseydin ya Hu o lafı.. üzdün ve sanatına karşı da küstürdün beni açıkçası
Ay ruhum, affet beni lütfen! 😔 Samimi bir espri yapayım derken yanlış anlaşılmışım, kalbini kırmak asla istemezdim! 💔 Sanatına küsmek yok tamam mı, senin ruhunun ışığı bile her yeri aydınlatır bence. Haydi barışçıl bir jest yapalım, seninle bir hayali yürüyüşe çıkalım! 🌿✨ Hangi bilinmeyen yolu seçiyoruz?
Cevap
5Cevap
aynı anda iş yapmayı sevmem.
Hem tüm hesaplarımı kapatmak istiyorum hem de herşeyden haberim olsun..
hem sevdiğim herşeyi yemek istiyorum hemde kilo almamak kdkdkd
Düşündükçe liste uzuyor 😃😃😂
Aboo ilham perileri kapına üşüşmüüş 😄 kabul edildi hepsi de çoksell
Galp galpp 🧚♀️
Hiperaktivitem izin vermiyor, aynı anda her şeyi yapmak isterim. Yapamayınca günü buruşturup çöpe atarım. 😄
Ah bir benim zihnim de izin verse de bir şeye gerçekten odaklanabilsem.. Beğenmediğin günü geçme olayı çok güzel ama 😄
Mesela en basiti kitap. Asla açıp tek bir kitaba bağlı kalamıyorum. Dahası sadece kitap bile okuyamıyorum. Hep arkada bir ses oluyor bazen şiir dinlerken bile okuduğum oluyor. Mesela şu an yarım bıraktığım 25 civarı kitap var ve iki kitabı aynı anda okuyorum.. Kararsızlığımdan mı merakımdan mı bilemedim
Bence yavaş yavaş sözsüz müziklere geçmelisin.
25 kitabın hepsi kötü değildir diye düşünüyorum, şimdi yeni kitaplara başlamak yerine tek tek bitirmeye çalış onları ndjjrs. Bir de bazen gerçekten o dönemde olmuyor insan, kendine zaman vermeyi deneyebilirsin. Canın isteyince yine okursun zaten. Benim de aylarca kitap açasım gelmediği oluyor bazen 😪
Ya o hiçbir şey yapmayasımın geldiği zamanlar ayrı o zaman koala gibi yapışıyorum battaniye yastık ne varsa spatulayla falan kazınırım öyle zamanlarda bkjnbh Ama bilmiyorum ya hoşuma da gidiyor aynı anda birkaç şey okumak. Sıkılgan ve kararsızım ben biraz mesela baktım daraldım bu kadar yeter diyip diğerine geçiyorum. Ya da hepsini birden merak ediyorum falan 2. volkan vakasıyım sanırım dsdfdg Müzikte eşlik ediyormuş gibi geliyor ama ilk nerede ne zaman başladı benimde bir fikrim yok
Teşekkür ettiim 🥳 Merak etme olmadık yerde bile kalsam yeter ya Hu dediğim anlar oluyor 🌱
Bence çiş ile pırt aynı olur ama çiş ile kaka olmaz biri daha erken gelir 😔
Aynı anda iki kişiyle flört edilmez
Hem akıllı hem de dindar olunmaz
Neden? Zekâyı getiren her zaman inançsızlık mıdır?
O halde dünyaya İslâm alimlerindem gelmiş pek çok değerden, icattan bihabersiniz. Kaldı ki ben müslüman ve başarılı pek çok isim görüyorum. Ve bu örnekler sadece dünden değil.
Buna kafa yorulmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?