Yıllar sonra, okul hayatımdan sonra ilk defa elime bir kalem aldım, kara kalem çizdim.

Yıllar sonra, okul hayatımdan sonra ilk defa elime bir kalem aldım, kara kalem çizdim.

Evet, bakarak güzel resim çizebilmek de bir yetenektir. El-göz koordinasyonu, doğru oranları yakalayabilme, gölgeleri ve detayları iyi gözlemleyip kağıda aktarabilme gibi beceriler gerektirir. Ancak doğuştan gelen bir yetenekten çok, pratikle geliştirilebilen bir beceridir. Ne kadar çok çizersen, o kadar ustalaşırsın.🌸
Haklısın🤩
Bence süper bir başlangıç yapmışsın! 🦁 Bakarak çizmek de ciddi bir yetenek, doğru oranları yakalamak ve detayları fark edebilmek önemli. El alıştıkça daha da iyi olacağını düşünüyorum. Hem zaten bir şeyin içindeki yeteneği ortaya çıkarmak zaman ister, boş ver mükemmel olmaya, keyfine bak. Çizmeye devam et, sanatı hisset! 🎨✨
Cevap
29Cevap
Çok çizip bol bol eskiz calisman lazim. Eğer devam edersen zamanla gelişir bir çizgin var. Başarılar, sevgiler :)
Yani videodan izleyerek çizebiliyorum böyle :(
Yaratıcılık sıfır aklımdan çizemiyorum hiçbir şey. Gelişir mi bilmiyorum o yüzden
Zamanla cizdikce belli olur. Fakat uzun zaman cizmelisin, gercekten seviyorsan :)
Akıldan cizmeden once bakarak cizmeyi ve detaylari aklinda tutmayi ogrenmelisin :)
Tabiki öyledir. Şahsen ben kopya kağıdıyla bile çizemem mesela sıfır yetenek :D
Yok ya o kadarda değil çizersin😂
valla o kadar :D
Yetenektir tabi ben de bakarak minyatür ikonaları çizebiliyorum 😊🌸 üzerine bol pratik yaptıkça geliştirilebilir, yola devamm..
Ne güzel görmek isterdim☺️
Bakarak veya bakmayarak bu tarz çizim yapmak yetenektir
Teşekkür ederm
Gayet güzel ve hoş olmuş rica etsem mutluluğu da resmini çizebilir misiniz 🙏
Onu çizemiyoruz maalesef :(((
Bence yetenektir. Çok severdim resim çizmeyi bırakalı baya oldu
Bence bu bir işaret😂
Olabilir 😂
yetenek evet de hayal gücü el becerisinden daha önemli
Doğru🙏
Güzel olmuş. Ellerine sağlık. Yetenek değil, el becerisi diyelim. Yetenek bam başka bir olay
Evet saanırım öyle☺️yeteneğim de olmasını isterdim
Bende isterdim.. umarım olur, kısmet😅
☺️
Tabii yetenek. Ilk çizime ve imkanlara bakılırsa gayet de güzel. HB kalemler ile denesen bir de..
Evet normal kalemle cizebildim denemek lazım aslında
Madem niyetlisin eskiz defterini de unutma
Alayım barii
Herkes yapamadığına göre😅 tabi ki o da bir yetenek herkese bahşedilmemiş
Ne bileyim benimki de çok güzel değil ama yaptık bir şeyler işte😂
Canım çekti yaaa 🥹 bende mi alsam elime kalemii
Ben de simdi cizicem bir kaç bisi. Alın bence.
Nasıl olmus sizce?
Doğru oraları cok hızlı geçtim uğraşmadım pek. Teşekkür ederim
🙏☺️
Bence evet, ben çizemiyom (paintte çizerim ama djdjjd)
Ben de pek beceremiyorum merak etme
Ben öyle aslan çizemem djdjdj
Yani çokta güzel değil benimkide 😂
:D
O aslanın gözleri niye burdaki 30 yaş üzeri erkekler gibi biri sağa diğeri sola bakan şekilde olmuş
Yana ve yukarı bakıyor ya djdksk
Çocukken çok çizerdim. El becerim hâlâ var ama uzun yıllardır çizmediğim için bilemiyorum şimdi nasıl çizeceğimi?
Ben de öyle cocukken cizerdim, şimdi bu kadar çıkıyor.
Çaylak ressam diyilebilir sadece bakarak güzel çiziyorsan ama gelişip bakmadan da güzel çizmek mümkün sjsjsjs
Onun icin cabalayacağım🙏
Bakarak çizmek göz eğitim gerektirir bi yerden sonra.. o yetenek denen kısma sahipsin gibi duruyor :)
Teşekkür ederim
Maalesef resim çizebilme yeteneğim vasattır. Ama müzikte gayet iyiyim.
Ben çöp adam bile çizemiyorum, siz bunu yapabiliyorsanız eğer, benim karşımda Pablo Picassosunuz
Bence evet çünki bu herkesin yapacağı bir şey değil. 30 yasındayım hiçbir şey çizme şansım yok hiçbir şey o kafa bende yok
Güzel olmuş bence eline sağlık
Bu güzel mi simdi diyenler neyin kafasını yasıyor anlamadım çizdiğim resmi sorduğumu hatırlamıyorum ama beğenen biri olmasına sevindim☺️sağol
Bence yanlış değerlendiriyolar çünkü yıllar sonra ilk defa eline kalem almışsın Ona göre değerlendirmek lazım ve de gelişir zamanla yeteneğin var önemli olan uğraşmak kotu yorum yapanlarda boş bence çoğu cin ali ciziyodur anca 😄😊
Bakarak cizebiliyorum ama bakmadan cizersem cin aliye dönüyo benimkide :(
Sonuçta uğraşıyorsun zamanla gelisecek bisey o Ona bakarsan ben onuda cizemiyorum 😄 ben o yüzden kendimi boyamaya verdim 😄
☺️doğru söylüyorsun
Sanırım arkana yaslanarak çiziyorsun, yaslanmadan çizersen daha düz ve simetrik olur
Yok aslında ama kalem tutusumdan olabilir belki
Tabiki bakarak bir iş beceremeyen bir sürü insan var
Ben direk hayal gücümle çiziyorum 🤟
Tabi ki yetenek, çok güzel olmuş
Yess yetenek tabiki lslslal onu yapamayan da var
E tabi ki yetenek sayılır
Evet yetenektir. Ben de çizerim arada.
Güzel olmuş..
Teşekkürlerr
Bu güzel mi yani şimdi?
Ben güzel mi diye sormadım ayrıca okul zamanından beri ilk defa kara kalem yaptım. Fikrinizi merak etmiyorum. İyi günler
Afedersiniz de siz kimsiniz ki size alınacağım? 😂
Tanımadıgım bir insana niye alınayım pardon da , iyi günler😂
Yani...
Sizin aksinize ilk yapısıma göre güzel oldugunu dusunuyorum, o yüzden kimsenin dediği umrumda değil. Olsaydı nasıl olmuş diye sorardım.
Keşke sizde çizebilseniz de gerçek üstü avuntularınız olsa 😂 Eminim çöp adam bile zor çiziyorsunuzdur, böyle konusan birinden baska bir şey beklenemez çünkü.
Sanata ufacık ilgisi olan ya da yetenekli birinin böyle yaklastıgını görmedim insanlara şu zamana kadar. Bu tarz konulara ilginiz olsaydı eminim konuya daha objektif ve bilgiyle yaklasırdınız. :)
Böyle bir uslupla konusan birini pek kaale almam ben yalnız, hadi iyi günler😂
Aa bak dil bilgisine karşı ilginiz varmış demek ki. Birden bire kibarlaştınız. (!) :)
Çok fazla uzatmayınız. 😂
Yok ya vazgeçtim. Ondan da anlamıyormuşsunuz siz.
(!) = İroni, iğneleme anlamına gelir. Bilmiyorsan filan öğreteyim. Belki koymazsam anlamaz diyip koydum işe yaramamış çünkü.
Haha peki öyle olsun laf soktuğunu zanneden dehb😂
Tek bildiğiniz zaten ibretlik hayatlar demek🤪
İyi günler, tekrar yazmayın buraya bir şey.
Haha canım ben psikiyatride calısıyorum 😂 bana öğretecek en son kişisin. 😂
Evet işine yaradı bak. Sizinle tartışmaya girmek istemiyorum sıkıldım. Hadi bay😂
Sekreter olarak ya da değil? Sonucta işin icinde oldugun sürece her şeyi öğrenirsin
Öyle bir lafım yok bilgiliyim diye zaten en son açılımından bahsediyorduk :))
Ayrıca ben çocuk gelisimciyim; dehb, otizm, asperger, homisid vb. tanılarla gelen çocuklarla ilgileniyorum.
Haha iç iç 😂
Allah şifa versin🙏
Yok ya ben başka bir şey için dedim zaten :)))
Mesleğimi küçümsüyorsunuz yaptıgım iş hiç kolay bir iş değil. Ben de buna istinaden Allah şifa versin dedim. Lütfen daha fazla uzatmayalım. Siz yolunuza ben yoluma. Bir daha karşılaşmayalım mümkünse.
Mesleğe saygım sonsuz uzmanının bile bilmediği bir durumda yorum yapmaya saygım yok kolay gelsin dikkat et belkide yanına gelen çocuklardan birisi dünyanın sonunu getirebilir ya da yaşlanmayı durdurabilir bundan bahsediyorum dehb diyerek küçümseyen üslubunu kullanırken bunu unutma Nobel barış ödülü Nobel isimli dinamit başta olmak üzere füze ve roketin ilk örneklerini tasarlayan hem asperger hemde dehb'li olan alfred Nobel'dir
Asla kucumsemem ben uslubunuzu iğneliyorum basından beri. Dehb ya da baska bir şey olmanızı değil.
Benim ilgilendiğim cocuklarda öyle, benim zaten Şu an yaptıgım mesleğim buyken sevgiyle bu mesleğe yaklasırken kimseyi kucumsemem. Sizce mümkün mü? Bu işe girdiğimden beri (psikiyatri) araştırıyorum ben de bir şeyler. Az çokta biliyorum.
Başından güzel bir uslupla yaklassaydık böyle olmazdı😂
Olabilir.
Genelde dikkatlerini baska yöne yönlendirmeye calısıyorum oyun vb. Gibi. Gel oynayalım sunu yapalım bunu yapalım. İlgisini çekecek seyler yapıyorum. Dehb oldukları icin bazen psikiyatrist in odasına girmeye calısıyolar annelerinin babalarının yanına vs
Önemli olan yaratıcılık
Evet, ven kabilşyetsizim mesela
Tebrikler güzel olmuş.
Onu bile yapamayan var. Dolayısıyla evet.
Ben nude kadın çiziyorum
Aaa
Evet çok ta zevkli bisy
Evet güzelll
Sende mi yapıyor sun
Yetenek ister
Evet yetenektir tabi
Başarılı
Yetenek tabi
Yetenektir
Evlensen eşinin resminide çizebilir misin
Tabiki