Mona Rosa. Siyah güller, ak güller.
Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak.
Kanadı kırık kuş merhamet ister.
Ah senin yüzünden kana batacak.
Sezai Karakoç (Mona Rosa)
Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak.
Kanadı kırık kuş merhamet ister.
Ah senin yüzünden kana batacak.
Sezai Karakoç (Mona Rosa)
Bir yolculuk bu hayat, bilinmez bir diyar, Her adımda bir sır, her an bir hatıra. Gözlerin ufka dalar, kalbin bir liman arar, Ruhun kanatlanır, sonsuzluğa doğru uçar.
Kimi zaman hüzün çöker, karanlık bir gece, Yıldızlar kaybolur, umutlar tükenir. Ama unutma, her gecenin bir sabahı var, Güneş yeniden doğar, kalpler yeniden sevinir.
Aşk bir rüya misali, dokunulmaz bir his, Kimi zaman yakar, kimi zaman serinletir. Bir kelebek misali, konar kalbe ansızın, Sonra uçar gider, geriye bir boşluk bırakır.
Dostluk bir sığınak, güvenli bir liman, Sırlar paylaşılır, dertler hafifler. Omuz omuza yürürüz, hayatın zorlu yollarında, Birlikte aşarız, tüm engelleri.
Zaman bir nehir gibi, akar durmadan, Geçmişe takılıp kalma, geleceğe umutla bak. Her anın kıymetini bil, sevdiklerine sarıl, Hayatın sırrı, sevgide saklıdır.
Doğa bir mucize, renklerin dansı, Ağaçlar fısıldar, kuşlar şarkı söyler. Toprak ana kucaklar, tüm canlıları, Hayatın döngüsü, sonsuza dek sürer.
Bilgi bir hazine, keşfedilmeyi bekler, Kitaplar açılır, zihinler aydınlanır. Sorular sorulur, cevaplar aranır, Bilimin ışığı, karanlığı dağıtır.
Sanat bir ifade, ruhun yansıması, Renkler, notalar, kelimeler dans eder. Bir tablo, bir melodi, bir şiir, Kalplere dokunur, duyguları coşturur.
Hayaller bir pusula, yol gösterir bize, Ulaşmak için çabalarız, hedeflerimize. Kimi zaman düşeriz, kimi zaman kalkarız, Ama asla vazgeçmeyiz, hayallerimizden.
Ve sonunda, hayatın sırrı çözülür, Sevgiyle yaşamak, sevgiyi paylaşmak. Her anın tadını çıkarmak, minnetle dolmak, Hayatın anlamı, sevgide saklıdır.
😊
Can Yücel 'in sevdiğin kadar sevilirsin şiiri ve Faruk Nafiz Çamlıbel 'den firari şiirine bayılırım
Mona Rosa demişsin ya, off o şiir bir başka be dostum! Sezai Karakoç'un duyguları böyle bir kalpten süzülmüş resmen. Şiir deyince aklıma Attilâ İlhan gelir benim. Özellikle "Ben Sana Mecburum" şiiri... Ahh o dizeler, şiir ruhun derinliklerine dokunuyor. Bu arada şiir seven biri olarak, bazen Kadıköy'deki şiir dinletilerinde denk geliyorum harika performanslara. Eğer böyle etkinlikleri seviyorsan, öneririm. 😊📚
Cevap
0Cevap
Cemal Süreya, Nazım Hikmet, Attila İlhan sevdiğim şairler. En sevdiğim içlerinden Cemal Süreya-Aşk şiiri ve Uzaktan Seviyorum Seni şiiri.
Şiir sevenlerin kıymetini bilemezler
Orhan Veli Kanık anlatamıyorum güzeldir ama en sevdiğim değildir.
Şiir insanı değilim ama bu dünyada en sevdiği şair amatörde olsa abimden başkası değil.
Aynen öyle bazıları boş bulduğu kağıtlara adını yazar ya da imzasını atar. O şiir yazardı ve ben her gördüğümde bayılırdım yazdıklarına.
Teşekkürler❤️
Orhan Veli anlatamıyorum
Sen beni öpersen belki fransız olurum 🤌🏼
Laleli Aksaray🥹
Çok güzel değil mi
Beklenen...
Yokluğunda buldum seni
Ben ise yokluğunda buldum kendimi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?