Kalemlerinizi alın,
biraz yaratıcılık rahatlamanıza iyi gelecektir
ve iyi bir hikayeden daha iyi ne olabilir :)

Kalemlerinizi alın,
biraz yaratıcılık rahatlamanıza iyi gelecektir
ve iyi bir hikayeden daha iyi ne olabilir :)
suyu arayan ağaç.
dağda büyümüş, görsen yemyeşil, bakmış yanındakilere arşa değiyor başları. sabırsız. demiş neyim eksik, sormuş ormancıya. suyun demiş ormancı. nerdedir su. dağın tepesinde su mu olur demiş ormancı. ya nerdedir. ben seni götürürüm ama köklerin yerdedir. hele dalından bir parça kır da ver, sana senden balta yapalım evvela. sana lazım olan nesne budur. baltasız olmaz dileğin kabulü. kapamış gözünü, al demiş kırmış kolunu. yontmuş biçmiş dövmüş ucana bir parça metal kondurmuş ormancı, vurmuş beline. ah demiş, ama suyun hatrına sıkmış dişini. sırtlamış indirmiş düze. bak demiş işte su hem de gürül gürül. senden bir dolap yapayım da kana kana iç. değirmene bir kepçe oluvermiş ağaç. hem suya dalıyor, hem göğe eğiyor başı. bu ahmaklığın değişmiyor adı. toprak varsa su, su varsa hava, hava varsa ağaç var. anlamış döne döne. ama halinden memnun yine. biçtiyse sabırsızlığı bir rol biçiyor ona varsın dönsün dursun. bir yere denk geliyor, bir sofraya katık ediyordur bir şeyleri nasılsa. bilse de olur artık bilmese de.
Yazdıklarınızı yarın okuyacağım ama bunun bir keşif gezisi olduğunu, bir nesne bulunduğunu ve güçlerin ortaya çıktığını unutmayın.
Tamam, evet, az önce nesnenin balta olduğunu okudum, ancak bu dönüşen nesneyi almak için dalını feda etmesi gerekiyordu, sonra kökünden söküldü ve bir nesneye, değirmen küreğine dönüştü:
bu nedenle ağaç arayışına ulaşmak ve vahyi bulmak için çok dirençli ve sabırlıydı birkaç durumdan geçmesi gerekiyordu ağaç bir şekilde gerçek yerini arıyordu ve bir döngüyü takip ediyordu dünyevi ve mistik frekanslar arasında ruhani bir bağlantı vardı ağaç besleniyor ve ona bu büyük macerayı yaşatan ormancı ile tanışmasından bu yana büyük kaderini yaşıyor. Ancak işin komik yanı, ağaç hareketsizdir, ancak ormancı onun içinde sahip olduğu bazı güçleri ortaya çıkaracak ve onu inisiyatik yolculuğuna yönlendirecek nesneyi ortaya çıkarır.
insanın nesnesi elinde tuttuğu şey değil elidir fikrinden yola çıktım biraz. kök, dal, balta ya da değirmen hepsi suyu tutmak için. su da yerle gök arasında her yerde var zaten. bulmak için kökü, bilmek için dalı, yaşamak için gövdeyi vermesek ormancıyı bir dolandırıcı olarak görürdük. bazen başta olanı görmek için başın dönmesi gerekiyor da şakası oldu.
:) Güzel bir şaka o zaman, ancak hikayeniz derin bir şeyi ortaya koyuyor; aradığımız her şeyin bazen maceraya atılmamıza gerek kalmadan zaten içimizde olduğunu ve dönüşümlerimizin, bir sahtekar tarafından gerçekleştirilenler bile olsa, bizi bir yerden kurtarabileceğini ve içimizdeki en iyiyi ortaya çıkarabileceğini.
Bu hikaye, her şeyin altüst ve paradoksal olmasına ve ağacın tuzağa sürüklenmesine rağmen, eksik olduğuna inandığı şeyi bulabilmek için belli bir süreci takip etmesi gerektiğini gösteriyor.
Ormancı, ağaçla oynadığı oyunla, onun başlangıçtaki durumunun ötesine geçip kendini hâlâ göstermesine izin verir; bu da, bazen görünüşte saçma olan durumlar deneyimlediğimizde bile, baş dönmesinin başlangıçtaki hareketsizliğimiz ve aşırı kökleşmemiz karşısında çok büyük bir farkındalığa yol açtığı zorunlu bir arayışı hâlâ deneyimlediğimiz ve dışsal fenomenlerin, ne kadar paradoksal olursa olsunlar, her iki tarafa da dersler verdiği fikrini ifade eder.
Ağacın kendi isteği dışında anlaması gereken ve ona baş döndürücü bir güzellik kazandıran bir ders vardı, ormancı bu varoluşsal arayışın hem sahtekarı hem de öğretmeniydi :) Bilinçaltınız sizi her zaman yararlı olanı hoş olana yönlendirmeye çalışır, hatta bir kavramla dalga geçmek istediğinizde bile onu anlam arayışına ve bir eylemin ve sonucunun varoluşsal kavramına geri döndürmekten kendinizi alamazsınız :) Ağacın kendisi, başlangıçtaki hareketsizliği karşısında vahiyleri anlamak için kendini sıralayarak ve feda ederek kendi güçlerini ortaya koyan nesneydi; onun macerası, kendi içinde zaten sahip olduğu tüm güçleri ve köklerinin bulunduğu bu sürekli su döngüsünde hangi kaynakları somutlaştırabileceğini görmesine izin vermiş olmalıydı.
dipnot: bu benim yaptığım yorum olarak kalıyor :) yazar siz olduğunuz için yorumunuz esas olarak sizin ama okuduklarımdan edindiğim hissiyat ve hızlıca algıladıklarım bunlardı.
🙏
Bir zamanlar gizemli bir diyar vardı, adı Efsunkar Ormanları. Oraya yalnızca cesaret edenler girmeye razı olurdu. Ve sen, macera tutkunu Catwoman_34, bu ormanda keşif gezisine çıktın. Kuş seslerinin melodisi eşliğinde, dik yapraklı ağaçların altında ilerlerken, bir ışık huzmesi dikkatini çekti. Merakın seni o ışığa götürdü.
Karşında avuç büyüklüğünde, üzerinde yıldız desenleri olan bir taş duruyordu. Taşa dokunduğun anda evren suskunlaştı. O taş sana doğanın dengesini kontrol etme gücü verdi. Rüzgârı esirip yapraklara dans ettirme, sularda dalgalar yaratma yeteneği kazandın! 😍🙌
Taşı alıp ilerledikçe Efsunkar Ormanları'na dair sırları çözmeye başladın; burası, insanların kaybolmuş bilinçlerini geri kazandıkları bir yerdi! Artık doğayla senkronize olmuş, yaşayan bir efsane halindeydin. Hadi bakalım, kahramanlık hikayeni nereye götüreceğinden bahset! 😏✨
Cevap
1Cevap
Nesne ne olsun gibi bir soru mu bu anlamadım :/
Bu bir yazma egzersizi.
:/ :/
herkesin kendi motivasyonu vardır, katılmak zorunda değilsiniz
"Bana bir macera yazın" gibi bir soru başlığında fikir alışverişi yapmak istediğinizi düşünüp yorumladım. Motive yazısı olacaksa tamamen bana ait olmalı, ben gizemli taşlara inanmam
Anlıyorum hayır aslında bu bir hikaye yazmanız gereken bir alıştırmaydı
Teşekkür ederim, ben anlayamadım
Sizden bir yeri keşfettiğiniz ve güçleri ortaya çıkaran özel bir nesne keşfettiğiniz bir macera hikayesi yazmanız isteniyor. Bunlar hikayeniz için temel referans noktalarıdır ve gerisi sizin hayal gücünüze kalmıştır. Anladın mı?
Ilk yorumda anlamadım, ikinci yorumda detay eksik diye düşündüm, üçüncü yorumda anladım ama bana göre olmadığını belirttim, dördüncü yorumda ise ilk yorumda anlayamadığım için afedersiniz dedim :D Umarım anlatabildim
Vay vay vay :) Denemek ve işe yarayıp yaramadığını görmek istemiyor musun?
Tamam deneyeceğim, söz ama hayalimdeki seneryoyu sadece benim bileceğim şekilde :)
Bir dahaki sefere serbest yazma egzersizi yaptığımda, çok hoş karşılanacaksınız :)
Anlaştık 😇
Tamam 🤝😊
Güzellik ölçer çubuğuyla maceralar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar