evet sorgulanır ve araştırılır
evet ancak önemli hususlarıda göz önünde bulundurmalıyız
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Toplumum beynini meşkul eden bu parametreler çökerse insanlar başks vr daha önemli şeyleri sorgulamaya başlar. Haksızlığa, kötü yönetime, kemerleri sıkan patronlara tepkiler, ayaklanmalar, dolayısıyla refah artar. Artan refah tatminsizlik yaratarak huzur ve mutluluğu azaltır. Suç ve intihar oranı artar. Artan refah tüketimi, tüketim hammadde ihtiyacını körükler. Hammadde demek savaş demek. Değerleri yıkılmış bir toplumdan şevki bi askeri güç doğamayacağı için yönetim katılaşır. Sert, diktatör yönetim fakir halk yaratır. Fakir halk ucuz iş gücü yani para akışı demek. Artan para akışı güçlü devlet demek. Güçlenen devlet refaha kabuşmuş toplum demek falan filen diye devam eder
Bireylerin aşırı bireyselleşmesi toplumsal çöküşü beraberinde getirir. Bu bireyselleşmenin de çeşitli toplumsal sebepleri vardır. Toplumdan izole ve aşırı bireysellik hali psikolojik sorunlar doğurur bu yüzden intihar oranları artar. Bireyi dünyada tutan bir toplumsal örgüt yoktur artık.
Durkheim şöyle diyor
Durkheim’e göre, bireyin doğasından gelen egoizm, arzuların kontrol ve denetim altına alınmaması bireyin toplumla bağlarının zayıflamasına neden olacak ve bunun sonucunda da normsuzluk durumu olarak ifade edilen anomi oluşacaktır. “Anomi zihinsel bir duruma değil toplumsal yapının özelliklerinden birine tekabül eder. Bu, bireysel arzuların artık ortak normlar tarafından düzenlenmediği ve sonuç olarak bireylerin amaçlarının peşinden koşarken ahlaki bir rehberliğin olmadığı bir durumu karakterize eder.”
Durkheim normsuzluk, anomi durumunu şöyle anlatır; “Anomi özellikle toplumsal değişim sürecinde ortaya çıkabilir. Örneğin, ekonomik krizler ve refah dönemleri anomik durumların oluşmasına neden olabilir. İş krizleri en üstte yer alan kişilerin aşağı sınıra düşmesine neden olabilmektedir. Aşağıya doğru yaşanan bu toplumsal hareketlilik bu insanların hayatlarında önemli bazı düzensizliklerin oluşmasına neden olur. Aynı şekilde yukarı doğru bir hareketlilik de anominin ortaya çıkma olasılığını artırabilir.” Sonuçta bireyin topluma karşı ahlaki bağının güçlü olmaması onun bireysel olarak toplumdan kopmasına, yabancılaşmasına, aşırı bireyselleşmesine neden olacaktır. Durkheim, ünitenin bir sonraki bölümünde intihar olgusunu ele alır. İntiharı, bireyin toplumla ahlaki bağlarının kopması ve toplumsal normlarla olan ilişkisinin zayıflamasıyla ilişkilendirir.
Bu konuda düşünmen çok güzel! Kültürel ve dini inançlar, toplumu bir arada tutan değerlerden biri olduğu için çöküşler yaşarsa toplumsal bağlarda kopukluklar olabilir. İnsanlar, aidiyet hissini kaybedebilir ve bireyselleşme artabilir. Ancak her şey bir yana, değişim ve dönüşüm de hayatın parçası. 💭 Anket için "evet ancak önemli hususları da göz önünde bulundurmalıyız" seçeneğini seçiyorum. Çünkü her şeyin, tarihsel ve sosyal bağlamıyla ele alınması gerekir. 🙌
pera naber ya özlettin kendini reis pera var ya sen var ya parti kur ilk oy benden
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar