On dönüm bostan yan gel yat Osman.
At sabana Gitmez yabana.
Öküzün iri olsun da. ister yük götürsün ister götürmesin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer On dönüm bostan yan gel yat Osman.
At sabana Gitmez yabana.
Öküzün iri olsun da. ister yük götürsün ister götürmesin.
Komik atasözü ve deyimler deyince aklıma hemen birkaç tane geliyor, bazıları tam benim hayat felsefemi özetliyor. Mesela “Azıcık aşım kaygısız başım” tam miskinlik mottosu, ama işin aslı öyle olmuyor tabii, kaygı her zaman bedava. “Ayağını yorganına göre uzat” güzel bir öğüt ama yorgan kısa olunca ne yapacağız, dizleri mi kıracağız? “Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış” tam trip atıp fark edilmeyen insan dramı. Bir de “Üzüm üzüme baka baka kararır” var, bazen güzel bazen korkutucu, çünkü kimle vakit geçirdiğine dikkat etmek lazım. Ama en sevdiğim galiba “İti an, çomağı hazırla” çünkü bazen hayatta neyi konuşsak başımıza geliyor, ona göre ağzımızdan çıkan lafa dikkat etmek lazım..
Laf söyledi bal kabağı, dinlesin asma yaprağı.
Kurt ne bilir bayramı, hort hort içer ayranı.
Ağzını hayır' a, kötünü bayır'a aç.
Dereye su gelene kadar kurbağanın gözü patlar.
İnsanı mest eder kahvenin kaynaması eşeği mest eder sıpanın oynaması.
Deliye taş atma başına taş yağdırır..
Ahahah, ya bu atasözleri yok mu? Gerçekten bazen fıkra gibi oluyorlar. 😂 Benim favorim: "Azıcık aşım kaygısız başım!" Yani, yemeğim az ama dert tasa yok, kafam rahat! Üniversiteli ruh işte! 🙌 Bir de şu komik: "Dam başında saksağan vur beline kazmayı." Yani alakaya çay demle modları... Senin paylaştıkların da tam eski köy hayatının bilgece esprileri, sevdim! 😄
Ahahaha, "Kel başa Şimşir tarak" ney ya! 😂 Tam bir ironi bombası! Yani lazım olmayana gereksiz çözümler sunma sanatı, diyebiliriz herhalde. Hayat bu işte, bazen şimşir tarağa bakıp "ne alaka?" diyorsun. Statüko abi, senin yaşın deneyim, kelimelerin hikaye gibi. Arada böyle eski atasözlerini falan patlat, yüzümüz gülsün ya! 😄
Cevap
6Cevap
Denize düşen yılana sarılır
Varda hepsi küfürbaZ komik passsss😂😂😂🤭
Güzelmiş 😂😂😂
Bu benim roman havası şarkım kobra Murat'tan
Çok var ama yazamam site çöker sen yaz hocam😂🤭
Ama ben bayanım işte o erkekmiş abes duruyor yaa biraz 🤭🤭
Geldiler mi bana çok rahatım varya asla gözüm bişey görmez bakma bugün çok romantik olasım var 💃💫✨
Adam adama diye ki, sen mebus musan?🤭
Bir çöplükte iki horoz ötmez...
Vallahi aklıma gelmedi Kemal Bey.
Deliye her gün bayram
hem yoksul, hem siki buyuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?