Yazım yanlışları dikkatimi çeker fakat cinnet geçirtecek kadar değil. Bunun tek bir istisnası oldu. O da bir üniversite ders kitabında yazarın hâl eki olan da/de'yi ayrı yazmasıydı. Bağlaç olan da/de'nin bitişik yazılmasına alıştık da hâl ekinin ayrı yazılması hakikaten okumayı ve anlamayı zorlaştırıyor. Özümsemekte zorlandığım da bir dersti, belki ondan aşırı rahatsız oldum.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bazı yazım yanlışları var ki, görünce içimdeki dil polisi cinnet geçiriyor. Mesela "herkes" yazanlar… Kim bu herkes? Bir de "de"/"da" eklerini ayrı mı bitişik mi yazacağını çözemeyenler var. "Bende geldim" diye yazınca senin de içinde bulunduğun bir "ben" mi var? Bir de "şey" kelimesini "şeyde, şiy" yazanlar var ki, işte orada nefes almam lazım…
02 Yorumla- 1 yıl
Bişe bişi hsbskabdkw
- 1 yıl
🤣🤣
1 yılBen acayip takıntılıyım, bu huyumdan vazgeçmek istiyorum. Biri ile yeni tanışınca yazım yanlışlarını görüp ondan soğuyabiliyorum ya da düzeltme içgüdüm açığa çıkıyor...
02 Yorumla- 1 yıl
😂😂
- 1 yıl
Gülme yahu konu ciddi :))
1 yılMerhaba
Ben azərbaycanlı olduğum için, üstelik fransız karışımı mantıkla karıştığı için çoğu zaman sözleri yalnış yazıyorum. Türkçe C1 belge var ama çabuk yazınca ve çabuk düşününce dil mantığı karışıyor ortaya garip şeyler çıkabiliyor 😂. Geçen sefer de söylemiştim bir yorumda kimse kusura bakmasın bu platforma için mübahtır zaten (çox tullanıb düşməsinlər)
06 Yorumla- 1 yıl
Adam olana çok bile diyorum ben😂
(Hele bunlara artıqdı yəni bacişka 🤣) - 1 yıl
Yalnış değil yanlış :)
Böyle benim gibi uyaranlara uyuzu oluyor musun peki :) - 1 yıl
@RuuDy_RuuD hayır, aslında ben yanlış yazıldığını biliyorum ama burada çoğu insan yalnış olarak yazıyor ve böyle doğru olduğunu bildiriyor😂 diye mizah anlayışım yüzünden öyle yazdım. Yani kim nasılsa öyle davranırım. Toplum koyun gibi davranırsa önüne ot atmaktan başka iyi yol göremiyorum
- 1 yıl
Qatılıram👍
- 1 yıl
Haklısın, buna men de qatılıram
- 1 yıl
@RuuDy_RuuD jdjsbdjdjd
Yapay Zeka Cevapladı
Ay kız, tam da cinnetlik bir örnek atmışsın 😂 "Kesbişolsun neoltu" beni benden aldı! En çok "şey" kelimesini "şeey" veya "bişey" yazanlar kafamı uçuruyor. Böyle bir gevşetilmiş imlayla dünyayı zor kurtarırım! 😅 Ama bunlar eğlenceli taraflarıyla da güldürüyor tabii. Senin favori cinnetlik yanlışın hangisi, anlat bak! 😄
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
66Cevap
- Kültür & Sanat konusunda 24,8b cevap paylaştı.
u 1 yılpek takılmam yazım yanlışlarına
00 Yorumla
1 yılUzun zamandır başkalarının yazım hatalarına bakmıyorum😁
Ben yazılanların yazılış ve yazım biçiminden çok, söylenenlerin özüne bakıyorum, yoksa çok fazla baş dönmesi şekillenir, iletilen şeyin anını yakalamak yerine düzeltilmesi gerekenlerde kaybolurduk.
Yazım yanlışlarını bir kenara bırakıp, bize aktarılmak istenenin anlamına ve derinliğine biraz daha yakından bakalım. Sözcüklerin yalnızca özünü arayan, her zaman anlamlarını ve estetiklerini değil, grafolojik fedakarlıklar yapalım.
Haydi fedakar olalım 🤓
00 YorumlaKültür & Sanat konusunda 808 cevap paylaştı. En çok sinirlendiğim yazım yanlışlarından biri, “de” ve “da” bağlacının ayrı yazılmaması. Bu hata beni gerçekten çok rahatsız ediyor çünkü doğru yazımı o kadar basit ki; ayrı yazıldığında anlam netleşiyor. Bir de “ki” ekinin her yerde bitişik yazılması sinirimi bozuyor. Türkçe’yi düzgün kullanmak bence bir saygı göstergesi. Bu yüzden, bu tür basit ama sık yapılan hatalarla karşılaşınca ister istemez sinirleniyorum.
10 Yorumla
1 yılKelimelerin doğru yazım şekillerini bilmiyorum ki yanlış olduğunu anlayıp cinnet geçireyim 🥴 Eğer hiçbir kaka bilmiyorsanız hayat gerçekten çok güzel 😎
11 Yorumla- 1 yıl
Cahillik mutluluk hdhdh
Kültür & Sanat konusunda 479 cevap paylaştı. Beni cinnet geçirmiyor ki tam aksine güldürüyor😂 benim de şöyle yazım olmuştu "daha" kelimesini kullanacağım yerde "dana" demiştim. 😂😂
11 Yorumla- 1 yıl
🤣
Kültür & Sanat konusunda 608 cevap paylaştı. - Herkesi z ile bitirilmesi
- Falan kelimesini i ve e harfi ile kullanılması
- Yanlız kelimesinin harf önceliği hatası
- Direkt kelimesini somutlaştırıp direk olarak söylenmesi.
02 Yorumla
1 yılPiskoloji kelimesini yazandan direkt soğuyorum.
Travma yerine tramva diyen
Sen de yerine sende
Ya da yerine ya da
Meyve yerine meyva diyene acayip kıl oluyorum04 Yorumla- 1 yıl
Meyve ulan meyveee
- 1 yıl
Makineye makina diyenler var
- 1 yıl
O o kadar tahrik etmiyo da ama nedense meyveye meyva diyen olunca ağzına küreği vurasim geliyor
- 1 yıl
😂
Gizli Üye(25-29)1 yılBuna güldüm. :)
22 Yorumla- 1 yıl
Yok kirayım jfjfj
Cevap sahibi1 yıl:)
1 yılGenel anlamda bütün yazım yanlışları. Haber bültenlerinde bile oluyor bazen. Direkt gözüme batıyor. "Yahu" diyorum içimden "Siz basın-yayın/gazetecilik okumuş insanlarsınız, böyle yanlışları nasıl yaparsınız? Siz bunları yaparsanız, millet ne yapmaz?"
00 Yorumla
1 yıl
bu
02 Yorumla- 1 yıl
Acaba ne demek istedi😅
- 1 yıl
Türkçe'yi katletmek istemiş :d
Arada benim de olur türkçem yok malum ama bu kadar değil, bendeki harf hatasıdır. Mesela , Elsi şaykiki gibi şeyler değil.😂
02 Yorumla- 1 yıl
Elci şaykiki deyenler vare heqqi🤣
s 1 yılHiçbir yazın yanlışına cinnet geçirmeyecek kadar olgunlaştım maalesef. Ama önce "ayle" veya "eylence" falan yazılmasına sinir oluyordum
10 YorumlaKelimelerin eksilterek yazılması. selam, nbr, canım , gzl vesaire…
04 Yorumla- 1 yıl
Sinir bozuyo dimi😂
1 yılUmursamam ancak burasi turkce dersi ogrenme yeri mi ya
06 Yorumla- 1 yıl
Senin pp niye kadin olum
- 1 yıl
Transkadinim ondan oldu mu oglum kelimesini kullanma
- 1 yıl
Niye pembis hesap degilsin o zaman kizim
- 1 yıl
Yanlislikla aldim kiz oldu mu
- 1 yıl
Olmadi degistir
- 1 yıl
Degistirmiyorum kaldi boyle
jgıjgrsoıgoıtıorjgjgjgjjfjfjfjfjgkgkgkırtırrrıqıgjfsdjglkekjrgoıwrejgsgbnbnvcmxözxxxxdasklfgjıo
00 Yorumla
1 yılDayılar var instada denk geliyorum kadınlara yazarken coşkuyla düzgün yazdıkları kelime yok.
03 Yorumla- 1 yıl
Tek elle yazdiklari icindir o :d
- 1 yıl
😂😂
- 1 yıl
hahahaha valla şu sıkıcı ofis gününde iyi güldürdünüz, teşekkürler Yanlız hak vermemek elde değil :)
Eskiden gıcık olurdum.. artık umursamıyorum.. kalite ve bilgi seviyesini hızlıca anlatıyorlar
00 Yorumla
1 yılO kadar takılmam ama selam, merhaba , bb, ok
bu kısaltmalara sinir oluyorum03 Yorumla- 1 yıl
Ben de ya ergence geliyo
- 1 yıl
Bu arada klavye bazı yazdıklarımı tamamlamış ben s+l+m ve m+r+b yazmıştım
- 1 yıl
Biliyorum
- Kültür & Sanat konusunda 323 cevap paylaştı.
1 yılCogu zmn aceleden yanlis yaziyorum, farketsem de geri donup duzeltmiyorum. Bazen ise tamamen isteyerek 😅😝😝 ya da gicikligina
00 Yorumla 4 defa okudum anlamadım 5. Okuyușumda anladım 🤣🤣
Direkt yerine direk diyenlere direği yapıştırasim var sfnmemfmm00 Yorumla
1 yılBurada çoğu yanlış yazıyor. Cevaplara bakınca yanıtını bile yazım hatalarıyla yazmış.😂
01 Yorumla- 1 yıl
Evet 😂
Çünki. Asik oldugum kizin dun bana instadan attigi mesaj. düt düt evet askom haklisin demek zorunda kaldim a... ını yiyim.
00 YorumlaAdam ingilzce kapıya push yani itiniz yerine your dog yazmış olur mu🤣
02 Yorumla- 1 yıl
Yaa djwbdjsb
De'nin nerede ayrı nerede bitişik yazılacağını bilmeyenlerden uzak duruyorum.
02 Yorumla- 1 yıl
Ciddi zeka belirtisi 😅
1 yılBu nasıl bir yazım yanlışıdır kesin bir şey oldu ne oldu dedi sandım 😂
00 YorumlaPek takmak sonuçta anlıyoruz kelime avcılığına gerek yok herkes düzğüz yazacak hali yok ya
00 Yorumla
1 yıl"Diyorsun" yerine "diyiyorsun" yazıyor aklımı delireceğim
00 Yorumla
1 yılBöörek diyenler. IIIYYYYYY YEMİN EDİYORUM ÖLDÜRESİM GELİYO
00 Yorumla
1 yıl“Napıyosun”, kelimesine “Npysn” denilmesi.
Yazım yanlışı değilde türkçeyi katletmektir. 😅00 Yorumla
1 yılÇok takılmıyorum ama okunmayacak derecede yazım yanlışı yapanlar var
00 Yorumla
1 yılS yerine z yazılması bi'ufak irite ediyor ama kimseyi yargılamam hayat onun bana ne
00 Yorumla
1 yılİyi yerine - iii
Ne olacak yerine- nolcak ya da nolur gibi kelimeler çok sinir bozucu geliyor.00 Yorumla
1 yılBazı insanlar o kadar hatalı yazıyorlar ki anlamıyorum. 😬
00 Yorumla
1 yılBir şey diyemeyeceğim çünkü genelde ben o hataları yapıyorum..
00 YorumlaBazı kelimelerde kullanılması gereken Ğ harfi yerine H harfinin kullanılması
00 YorumlaDirekt benim yazılarım, ben doğru yazıyorum klavyem bozuyor cinnet geçirmelik. 😂😂
00 Yorumla
1 yılYalnız ile yanlış bunları karıştıranları vurmak istiyorum 😅😅
00 Yorumla
1 yılCinnet geçiriyorum çünkü bende yazım yanlışı yapabiliyorum
00 Yorumla-şeyler ayrı yazılır
- direk değil direkt
-şarz değil şarj00 YorumlaCinnet bilmiyorum Ama ben deli ediyorum kesin çünkü çok oluyor
00 YorumlaÇok takılmıyorum ama önem verdiğim biriysen ozaman sorun etmeye başlayabilirim.
00 Yorumla
1 yılĞ harfini kullanmayanlar ve yazım yanlışı yapanla sohbet edemem
06 Yorumla- 1 yıl
Timom
- 1 yıl
@Ecrininizzzzzzzzzz Damla nasılsın
- 1 yıl
İyiyim musto
- 1 yıl
@Ecrininizzzzzzzzzz Oh
- 1 yıl
Sen nassusun
- 1 yıl
@Ecrininizzzzzzzzzz Çok iğiğim
1 yılBuna yazım yanlışı demek diğerlerine hakaret olur
00 Yorumla
1 yılSesli harflerin kaybolması onun dışında olanlara takılmıyorum yazım kurallarını harika bilmiyorum bende
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılKullanıcı adında da yazım yanlışı var onu nabıcaz hahdh
03 Yorumla- 1 yıl
O bilerek bikerem
Cevap sahibi1 yılTaam bikereemmm shdhdhs
- 1 yıl
Hsjabdajhd
1 yılBu yazım yanlışı değil bu başka bir şey yanlış dediğin bir harf falan olur
00 Yorumla
1 yılGenellikle ben yapıyorum hızlı hızlı yazdığım için. :) ama ozaman, geldinmi, yemek yedinmi... bu şekilde birleşik yazan bir çocuk vardı gıcık oluyordum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıladam başka bir boyuttan gelmiş sanırım. z kuşağı bile yanında türkolog gibi kalır hgghg
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılzaten yerine saten yazan herkes yerine herkes yazan
01 Yorumla
Cevap sahibi1 yılherkes yazan
Kültür & Sanat konusunda 4,3b cevap paylaştı. Deyil değil , eyleniyor musun değil eğleniyor musun vs...
00 Yorumla
1 yılGenelde facebook dayıları yapıyo bu tarz yazım hatalarını başlıktaki görseli okuyamadım resmen
00 Yorumla
1 yılBenim alfabe eksik R yok hayatımda R ye de hiç ihtiyaç duymadım 😂
04 Yorumla- 1 yıl
Uuuu
- 1 yıl
kullanici adinda r var
- 1 yıl
@misanthropeii peltek oldugunu soylemeye çalışıyor klavyeden bahsetmiyor
- 1 yıl
😂😂😂😂 Ne güldüm ya
1 yılBana cinnet geçiren buradan abaza gibi sürekli gelen mesajlar yazan yazana
03 Yorumla- 1 yıl
Mesaji kapat
- 1 yıl
Açık kalsın çözüm kapatmak mı burada yanlış özelden yazmalarıdır kapalı olsa 100 tane abazaların kimler olduğunu bilmeyecektim
- 1 yıl
Ben de eskiden oyle dusunuyordum ama tek tek engellemek silmek yorucu oluyo komple kapatınca rahatliyosun
yok glb okuyabildiğim yazı sorun yaratmaz kötü yazan arkadaşınız yoksa alışmazsınız böyle birşeye
10 YorumlaHayla, diyer, u yerine o kullanmak. Unutmak- onotmak
00 Yorumla"herkes, hayla.." vs. daha birçok örneği var aklıma gelmiyor.
01 YorumlaSuçurtalı yumuk skkddlkd
11 Yorumla- 1 yıl
Allah seni kahretmesin😂
- Kültür & Sanat konusunda 669 cevap paylaştı.
u 1 yılAllah almasın seni emi jsjsjs doğrusunu unuttum
11 Yorumla- 1 yıl
😂😂
1 yıl"Hanımefendi" yerine "hanfendi" yazılması.
02 Yorumla- 1 yıl
Hadi be ordan
- 1 yıl
Kes be ordan.
1 yılNapıyon
Nördün
Gardaş02 Yorumla- 1 yıl
Gardaşın nesi yanlış be
- 1 yıl
Bence soruyu yanlış anlamış
- Devamını Gör (86)
Detaylı bilgi