Size deseler ki kalem olsaydın hangi iki yazarın ya da iki şairin kalemi olurdun ne cevap verirdiniz?

Yazarlar olarak Oğuz Atay ve Dostoyevski' yi seçerdim. Özellikle Tutunamayanlar kitabını yazmak isterdim. Oğuz Atay' a göre ben ve benim gibiler bu hayata tutamak bulamayan birer tutunamayan, hiç de uymaz içimizin mevsimlerine de tabiat... Dostoyevski' ye göre insan ve insanlık sevgisi ayrı şeyler ikisini birlikte yürütebilenler bu hayatın şanslılarından, insanlığı bir bütün olarak sevdikçe insanın kendisini daha az seviyoruz:)

Şairler olarak bir Özdemir Asaf mısrası yazmak isterdim mağrur ama dik , mürekkebin bittiği yerden ben akardım sayfalara; yalnızlık paylaşılmaz, paylaşılsa yalnızlık olmaz zaten... Belki de Cemal Süreya ile baş kaldırırdım dizelere sokak lambası son umutlarını tüketirken, geceye şu cümleleri bırakırdım: Ne zaman bu şehirden kaçıp gitme isteği gelse, bir köşeye oturup geçmesini bekliyorum.. Gidersem dönmem çünkü, biliyorum.

Size deseler ki kalem olsaydın hangi iki yazarın ya da iki şairin kalemi olurdun ne cevap verirdiniz?