Hayata tutunmanı sağlayan ne?

Kendine yaslanan dik durur derler ya kendini bulan? Kendine tutunan?
Yaşama, yaratılma sebebin demiyorum. Uyanıp hayatına devam etme sebebin, ölüme koşmaktan seni alıkoyan ne? Neden hayata sarılıyorsun?
Hayata tutunmanı sağlayan ne?

Kendine yaslanan dik durur derler ya kendini bulan? Kendine tutunan?
Yaşama, yaratılma sebebin demiyorum. Uyanıp hayatına devam etme sebebin, ölüme koşmaktan seni alıkoyan ne? Neden hayata sarılıyorsun?
Hayatın nedeni diye kesin bir şey yok. Hayattayım çünkü doğdum, devam ediyorum çünkü nefes alıyorum. Gerisini ben dolduruyorum. Bazen anlam arıyorum, bazen sadece anı yaşıyorum. Belki de var olma sebebim, sebep aramaktan çok, yaşayıp görmek.
Hiçlik hiç bir şeyin olmayışı. Beni hayatta tutar.
Peki bunu nasıl yapar?
Gözlerinizi , kulaklarınızı ve hislerinizi köreltip düşüncelerinizde beyaz bir sayfa hayal edin. bir müddet sonra o sayfanin yandığını hayal edin. safi bir karanlık düşüncesizlik haline girmeye çalışın.
Sevdiklerinizin , yaptıklarınızın, duygularınızın, hiç bir şeyinizin olmadığına inanın. Benliğinizinde.
Bunlar tam olarak hayal ettiğinizde ya da yaklaştığınızda. Hayatta kalmanın nedenini de bulabileceğinize inancim tam.
Benim için bu çok karışık. Hâlâ tam anlamıyla karar vermiş değilim.
Yaşamın sunduğu tüm deneyimleri yaşayabilmek için seçtim. Her gün yeni şeyler öğreniyor, sevdiklerimle beraber olmanın ve kendi potansiyelimi keşfetmenin keyfini çıkarıyorum. Hayatın getirdiği zorluklar ve güzellikler, beni ben yapan unsurlar; bu yüzden her anı dolu dolu yaşamaya, kendimi geliştirmeye ve etrafımdakilere destek olmaya özen gösteriyorum.
Hayatta bir amacımın ve bir Yaradan'ın olduğunu bildiğim için hayattayım ve bu beni hayatta tutuyor
Cevap
12Cevap
Hayata tutunmuyorum maalesef. boşa yaşıyorum gibi
Mükemmel bir günün tanımı nedir sizce?
Nedir, dedim bu yaşamak? Bir düş, dedi; birkaç görüntü..
Nereden alıntı?
Ruhum üfürülmeden önce ne halt yediysem onlarin affını dilemek için buradayım sanırım
genellikle allah beni henüz öldürmeyerek ne kastetmiş olabilir merakı. bazen de düşünüyorum o halde niye yokum çıkmazı.
Bu düşünce de insanı keşfetmeye itiyor
Neden yaşıyorum bilmiyorum. Beni hayata bağlayan sadece kedim var. Başka bir şey yok. Cesaretim olsa yaşamak istemem
Yaşamak ölmekten daha cesurca değil mi?
Öliyim derken bakıma muhtaç olmamak içindi bu zamana kadar ama bu gidişle oda olmayacak sanırım
Neden?
3 yıl boyunca hep istemediğim bir işte çalıştım ailem sussun diye söve söve gittim ilgim olan tek bir şey var ondada yeteneğim var mı yapabilir miyim bilmiyorum onuda yapamazsan hayatın pek bir anlamı kalmıyor sevmediğim bir meslekte sürünmek istemiyorum. İnsanlara katlanmak zaten zor birde sevmediğim bir işte ömrümü daha fazla tüketemem babamın yanında çalıştım işi öğreticem dedi 3 yıl oldu hâlâ yanındaki çalışanla aynı olamadım babamın işinin mezunu olup stajyer olarak girmedim belki ama bir staj 3 yıl sonrası sınav meslek direk ama genede 3 yılımı doldurdum ve hala asgari ücret altı almak zoruma gidiyor anca getir götürünü yapıyorum
İlgin olan alanda neden ilerlemiyorsun? Babama uygun bir dille anlatsan gerekirse çok çalışır fazla mesai yaparsın ama sevdiğin bir işte çalışıp huzur bulmuşsun olursun. Umarım çözülür hepsi teker teker
İlgim olan alan seslendirme sanatçılığı ondada şöyle bi durum var daha yeteneğim var mı bilmiyorum bu konuda uzman birine gitmedim ama bu alanda çok başarılı isimler var 3-4 tane sesten fazlasına geçiş yapabilen onlar varken ben hayal ediyorum 3-4 ses yapsam beni nasıl alsınlar? diye proje için kaç kişi başvurdu mesela atıyorum projeye girmek istesen kadrosu dolu mu benden daha iyileri var mı durumu var. Bide ben İsrailide desteklemiyorum ilerde film dizi dublajı yaparsam ya da reklam İsrail'i destekleyen birşeyde yer almak istemiyorum hep kişileri seçersemde bu sefer düzenli bir maaşım olmayabilir
O yüzden korkuyorum açıkcası
Herkesin yeteneği ayrı, hauatı kararları ve fikirleri de öyle. Bence bir şansını dene en azından denedim dersin ve sakın kendini başkalarıyla karşılaştırma. Bu moralini de bozar hayatını da mahveder. Sağlam bir yere geldikten sonra seçme hakkı olur diye düşünüyorum ama başta da buna uygun bir iş bulur orada devam edersin. Boykota dikkat eden yerler de var. Hatta seslendirme sanatçılarına instagram2 üzerinden mesaj atıp tavsiye isteyebilirsin. Belki referans bile olurlar.
İntahar etmek günah olduğu için sadece
@GGƏĆƏ Sadece nefes alıp vermek yaşamak mı?
Kendi hayatını, kendine zindan etmek günah değil mi? Kendi kul hakkına girmek?
İsteyerek yapılan bir şey değil ne yaparsam yapayım olmuyor bazı şeyler hep bi engel hep bi sorun
@GGƏĆƏ bunlarla olacak şeyler degıl o tarz seylerın hepsıne sahıbım
Yaşamayı çok severek hayatta kalıyorum
hayata tutunma sebebım oksıjen almam
Ruhsal gelsim için.
Ne yapıyorsunuz mesela bunun için?
Spirütüel konularla ilgilenmeye çalışıyorum. Sanat da bu konuda iyi bir öğretmen bence.
Katılıyorum, kolay gelsin size de 🌱
Ölmeye cesaret edemediğim için
Oysa yaşamak daha büyük bir cesaret gerektirir. Nefes almak demiyorum gerçekten yaşamak
Herkes ölmek için doğar, bende...
Bu canı alması için dua ediyorum.
Neden? Ölümü bu kadar istemene sebep olan ne?
Öyle olması gerektiğini düşünüyorum.
İstesek de istemesek de öleceğiz acele etmek yerine hayatımızı anlamlandırmaya çalışsak daha iyi olmaz mı?
Mecburen yaşıyoruz
Ben de bilmiyorum ki
Çocuklarım için
Hayatta değilim 😕
Yaşamak istiyorum sadece
imkan olsa ölürüm
İstemesek de öleceizi zaten bu acele neden?
tadım hiç yok
can sıkıntısı
Görevlerim
Seni hayata bağlayacak kadar önemli mi gerçekten?
Neyden bahsettiğinize bağlı. Görev çok kapsamlı bir kelime
Bence az buçuk anlaşıldı amaçsız bu hayata geldiğimi düşünmüyorum nasıl tüm hayvanların ve bitkilerin ve her varlığın bir görevi varsa insanlarında var ve tanrının istediği gibi görevlerimi yerine getirmem ve onun arzu ettiği ödülü almam lazım bence insanlar kendi öneminin farkında değil şu anki çoğu kişi umarım ne kadar özel varlıklar olduğunu bir gün anlarlar
Ama neden? Yaratıldık bir ruh verildi ve farklı hayatlara teslim edildik. Sorumluluklarımız var evet ama neden? Ben her insanın yaratılışının özel bir sebebi olduğunu düşünüyorum. Görevlerimiz, çevremiz, beklentiler vs bütün bunları bir yana koyduğumuzda bizi heyecanlandıra, hayata bağlayan o sebebi bulacağız.
Bilmem
Doğmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?