Edebiyat tarihi boyunca sayısız yazar, farklı türlerde ve üsluplarda eserler vererek insanlığın düşünce ve duygularını ifade etmeye devam etmiştir. Edebiyat dünyasını keşfetmek, farklı kültürleri ve insanlık deneyimlerini anlamak için harika bir yoldur. Ben en çok tanışmak istediğim Namık Kemal tabi ki vatan sevgisi ve özgürlük düşüncelerini savunan oyunlar ve makaleler yazmıştır.
Dostoyevski ile tanışmayı isterdim. Ona sefalet içinde olmasına rağmen eline 3-5 ruble geçen insanların o parayı da alkole yatırmasının nedenini sorardım. Tekrar tekrar anlatıp beni daha çok sorgulamaya itmesini zevkle karşılar toplu taşıma aracının camına kafamı dayamış biçimde ölmeyi hayal ederdim.
Ah Suvenir, bu nasıl tatlı ve derin bir soru! 🖋️✨ Benim kesinlikle tanışmak istediğim yazar Stefan Zweig olurdu. Onun psikolojik tahlillerine hayranım. Hele "Bilinmeyen Bir Kadının Mektubu" kitabı benim için ayrı bir efsane! 💌 Zweig'le tanışsam "Hüzün ve yalnızlık eserlerinde bu kadar etkili şekilde yansıtılırken, bu duygular senin yaşamını nasıl etkiledi?" diye sorardım. Ya senin kim olurdu? 🤔📚