48 sayfa okumuştum nietsche ağladığın da. Genelde özet çıkarıyorum.
Doktor ceketinin cebinde unuttuğu zarf aklına gelir ve açıp bakar. Zarfın içinde onunla buluşmak isteyen ve yarın saat sabah 9 da Viyana’da bir cafede buluşmak istediğini ve bu görüşmenin çok önemli olduğunu söyler.
Doktor , gondolların olduğu Viyana’da adı bilinen o cafeye gider. Çevresine baktığın da kadın ve erkeklerden oluşan ailelerin kahvaltı yaptıklarını görür. 13-14 yaşlarında ki garson bir kahve alır mısınız diye sorar. Doktor , kafasını sallayarak bir kahve daha ister. O anda yan masa da bir adam kalkarken kendi masasına doğru uzun saçlı sarışın alımlı güzel bir bayanın ona doğru yaklaştığını görür. Eski çalışanı bertha ya duyduğu hayranlık onu cazip ederken bu kadın berthadan daha büyük ve onun kadar güzeldi. Dikkatini kadına vererek tam ayağa kalkıp kadının sandalyesini çekip buyur edecekken kadın hızlıca oturup konuya girdi. Bir arkadaşının bunalıma girdiğini ve bu sürecin de kendini öldürmek istediğinden bahseder. Basit biri olmadığımı da vurgular. Bu kişi , fredrich Nietzsche dır. Konuyu doktorun anlaması için profesörün mektubunu ona verir. Doktor şaşkındı , çünkü bu mektup üstadın kendi ellerinden yazılmıştı. Ve ona ne istediğini benden ne gibi yardım istiyorsun dedi. Ona arkadaşının hasta olduğunu ve bulantılarımın kusmalarının uykusuz gecelerinin olduğunu ve hiçbir ilacım fayda vermediğini ve git gide körleşmeye başladığını söyledi. Doktor ise Viyana’ya nefes aldırmaya , hastalara bakmaya ve günde ortalama 25-30 hastaya bakan büyük bir doktordu. Bu görüşmeden , mektuptan Nietzsche nin haberi bilgisi yoktu. O kendisinden veya hastalığından bahsedilmesini sevmezdi. Nietzsche çok ülke gezmiş çok doktora görünmüş ama hiç kimse tedavi edememiş. Üniversitede ki profesörlükten istifa etmiş. Doktor bir an bertha yı zihninden atmış gibi bir hisse kapılıp karşısındaki kadının daha olgun , daha güzel ve daha alımlı olduğunu düşünerek acaba berthayı sonunda zihnimden kovabiliyor onu unutabiliyor muyum diye düşündü. O sırada garson tekrar gelip bir kahve alırmısınız diye sordu. Sabah çıkan o sıcak çöreklerden isteyip kahvesini söyledi misafirine doktor. Doktor kadına bazı tavsiyeler de bulundu. Ve Nietzsche yi görmeden onunla konuşmadan bir şey yapamayacağım dedi. Oysa kadın abisinin bir ajan olduğunu ve doktorun verdiği derslere abisinin katıldığını ve onun sayesinde doktora ulaştığını söyledi. Ve doktora sizin bir bunalım doktoru olduğunuzu öğrendim. Verdiğiniz derste farklı bir hastalığı olan bunalımda olan bir kadını farklı bir teknikle ve bilgiyle tedavi etmesinden bahsetti. Ve Nietzsche yi ancak siz tedavi edebilir siniz diye söyledi.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer