Neden hayatımız durdu ve biz sadece kaydırmakla meşgulüz? Çocukluğumuzdaki merakımız, maceraperestliğimiz nereye kayboldu? Yoksa keşfetmek için fazla yaşlı olduğumuza çoktan ikna mı olduk?

Merak, öğrenmenin ilk adımıdır
Neden hayatımız durdu ve biz sadece kaydırmakla meşgulüz? Çocukluğumuzdaki merakımız, maceraperestliğimiz nereye kayboldu? Yoksa keşfetmek için fazla yaşlı olduğumuza çoktan ikna mı olduk?

Merak, öğrenmenin ilk adımıdır
Belki de aşırı özgüvenle bu hayatta yeterli olduğumuza, hatta fazla geldiğimize inandık...
Dudak büzme modası geçti geçiyor, farkında mısınız? Sevimli ve şımarık olma çabası prim yapmadı. Şimdi hafif aralanmış bir ağız ve şuh bakışlar zamanı. Böylece çok seksi (!) tüm kadınlar, bir de bunu deneyelim...
Adamların durumu daha da vahim. O çene illa ki hafifçe havaya kaldırılacak, asık bir suratta gözler kısılacak. Tebessümün cenaze namazına bekleriz efenim, şimdi hepimiz bir Hollywood aktörüyüz.
Diğerlerinden farklı olabilmek adına, ünlüleri rol model aldık.
a gibi, e gibi, o gibi, u gibi ünlüleri unuttuk oysa; kelimelerimiz bile sesli harflerden tasarruf ediyor. Sonra gönlümüzün zenginliğinden bahsediyoruz...
Dış görünüşümüz ve bütün trendleri ihtiva eden muhteşem (!) tarzımızla, kendimizi 'yeter de artar' zanneder olduk.
Bilgiye, kültüre, araştırmaya, meraka ne hacet?
Sorsanız onun da kralı bizde tabi; 'Gayet de araştırıyorum tımaaam mııaa?'
Farklı olmaya çalıştıkça, fabrikasyon küp şekerler gibi birbirimize daha çok benziyoruz. İmdat diye bağırarak koşmak istiyorum.
Yine de çok gürültü çıkartmayayım ben; herkes derin uykuda...
Telefonlaşan toplumu daha ne iyi nasıl anlatabilirdik bilmiyorum 🤌
'Telefonlaşan toplum'...
Bence asıl muhteşem ifade bu olmuş. 👏
Teşekkürler benimki sadece kısa bi özet 🌱
Merak halen bizimle yaşayan bir duygu. Yalnızca merak eden insanlar göremiyoruz. Düşünüyorum da arkeologlar dışında merakı sayesinde iş yapan ve görünür bir meslek grubu dahi kalmadı. İnsanlar oturduğu yerden telefon veya bilgisayar sayesinde önlerine sunulan hazır bilgilerle bu merakını gideriyor öyle değil mi?
El emeğine dayalı meslek grupları azalıyor ve bu meslekleri merak edip öğrenmek isteyen kişiler de aynı oranda gittikçe yok oluyor.
Sadece arkeologlar diyemeyiz. Ne yani bu meslek mi diyeceğimiz yüzlerce alan, insan var merakının peşinden giden. Adının meslek olması için illa bi belgeye, resmiyete ihtiyaç duymaz askında kimse. Sadece derinlerde yatan bende buradayım, bak bunu ben yaptım ilanı için gereklidir. Mesela ben bir marangozun, yazarın ya da şairin sadece para için bunları yaptığına inanmıyorum. Evet gelir kapısı olarak bakanlar da var ama onlar ayrı. Bahsettiğiniz şeyi anladım ki değinmek istediğim konuya çıkıyor biraz da. Zaman içinde sosyalleşme, modayı takip etme uğruna kendimizi tükettik. Hayallerimizi, meraklarımızı, ümidimizi ve en son da merhametimizi
Hayır olmaz, çünkü insan doğuştan bilgiye aç bir varlıktır ve devamlı öğrenmek bilgi edilmek ister. Merakı biten kişiler ya ölü ya da ölmeye yakın kişilerdir.
+1
Merakın yaşı olmadığını düşünüyorum🌟. Hayatımızda kaydırmaktan daha fazlası var ama biz genelde kolay olana yöneliyoruz. Oysa, çocukluğumuzdaki gibi gözlem yapmaya, keşfetmeye, maceraya atılmaya hala ihtiyacımız var! Yaşla alakası yok; biraz sorgulamak, biraz hayal kurmak gerek. Kendimizi ekrana değil hayata kaydırmalıyız, haksız mıyım? 😄✨ O kapının ötesine geçmek senin elinde! 🌈
Cevap
8Cevap
olmaz tabi ki de
Merakın yaşı olmaz, denebilir. Çünkü merak, insanın doğuştan gelen bir özelliğidir ve yaşla birlikte azalması gerekmez. Çocuklar her şeyi merak ederken, yetişkinler de farklı alanlarda merak duyabilirler. Gençler, kimliklerini oluşturma sürecinde, ilgi alanlarını keşfetme ve dünyaya dair kendi fikirlerini geliştirme merakı duyarlar. Yaşlılık, deneyimlerin biriktiği ve yeni şeylere daha farklı bir perspektifle bakıldığı bir dönemdir. Bu dönemde de merak duygusu canlı kalabilir ve hatta derinleşebilir. Yetişkinler, iş hayatı, aile ve sosyal ilişkiler gibi farklı alanlarda merak duyabilirler. Hobiler, yeni beceriler öğrenmek veya farklı kültürleri keşfetmek gibi alanlarda merak devam edebilir.
Merakın yaşı olmaz, ama şekli değişir. Çocukken dünyayı keşfetmek için merak ederiz, büyüdükçe insanları. Sonra bazen merak ettiğimiz şeylerden kaçmayı öğreniriz. Ama en derinde, hâlâ bilmediğimiz bir şeyin peşine düşen o gözleri kaybetmeyiz. Merak, yaşlanmaz; sadece derinleşir.
Merakın yaşı olmaz. Fakat çevremizde yaşadığımız olaylar, karakter özelliklerimiz vs. derken merak unsurumuz farklı şeylere yönelir. Bazısında yok olur bazısında ise ufak ufak devam eder.
Olmaz zaten insanoğlunun kökeninde var bir merak her zaman
70 yaşındaki teyzelerin mahallede dedikodu kalmayınca sabahın köründe müge anlı izlemeye gitmesinden bu sorunun cevabı çok net belli oluyor
Meraklı meldadır yani yaşı olmazsa küçük ha büyük meraklı işte
Hatırlatma anısı var 🥺
Kıyamam sana 😘
🧚♀️✨
Hayır olmaz tabiki.. Her insan da merak olur.. 😅
Olmaz hayır yaşlandıkça daha da artıyor gibi hahass
hayır olmaz insan her yaşta meraklı olmalı ve öğrenmelidir.
Olmaz. Mesela 3-5 erkek takipçi kabul etmişsin, şimdi de beni ettin, acaba niye ettin, merak işte 😂 mesaj atabilsem ordan yazcaktım kusura bakma, sonra silersin yorumumu 😅
Neden mesela mesaj atınca ne oluyor? Ya da takip isteğin kabul edildi bir süre çıktın ne geçiyor elinize?
Atmadan bilemeyiz 🤷♂️
merak kullandıkça parlıyor
Olmaz tabiki yaşım 32 ve hala çok meraklı biriyim. Herşeyi iadeler merak ederim
Neden olsun ama fazla merak sıkıntı
Olmaz ama çok merak iyi değil
Aynen bebekler ondan her yerin içinden geçiyor
Olmaz
Yok bence
Olmaz tabii ki
Hayır olmaz tabiki
Olmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?