Ben daha, ilk kitaptayım amma bol-bol, spoiler istiyorum. Her kitaba başlamadan önce, mutlaka spoiler isterim. Okuyanlar... Lütfen, aşşağıdaki 8 soruyu cevaplar mısınız? 1. Damgacı'nın kimliyi kim? 2. Damgacı, 30 çocuğu, neden damgaladı? Damga'nın, anlamı ne? 3. Alaz ve Sedef, kaçıncı kitapta ve nasıl sevgili oldular? 4. Diğer eğitmenler, onların ilişkisini, öğrendi mi? 5. Alaz ve Sedef arasında, her hangi bir ayrılık oldu mu ve oldusa, neden oldu? Ve nasıl barıştılar? 6. Sedef, ceza evi'ne, tekrar geri dönüyor mu? 7. Alaz ve Sedef'in ilişkisi, mutlu mu bitiyor? Yani, sonunda ne oluyor? 8. Eğitilen Yarasalar'a, sonunda ne oluyor? Yani, kitabın sonunda, onlar ölüyor mu, yaşıyor mu, ya da , ne yapıyorlar? Şimdiden, teşekkürler. 🤗🤗
Maral Atmaca'dan, Yaralasar kitabını okuduysanız, spoiler vere bilir misiniz?
1. Damgacıyı tesiste Ahmet adıyla tanıyoruz ama gerçek adı Arda, yani şerefin anlatımıyla öcü
2. Ardanın babası küçükken onu her gün dövüyormuş ve içki içiyormuş. Babası onu birgün çatı katına kilitlemiş. O akşam babası ölmüş. Babası öldüğü için 30 gün boyunca orada kalmış. Hergün için 1 yarasa öldürüp yiyormuş. Yani toplamda 30 yarasa yemiş. İlk öldürdüğünde üzülmüş ama diğerlerinde zevk almış. Bunun için 30 yarasa. Damgalamasının sebebi de onlar büyüyüp güzel bir hayat kurduktan sonra damgalananları öldürmek. Onları işaretlemek için damgalamış.
3. 2. Kitapta sevgili oldular. Sedef, alaz sanki ona ilgi duyuyormuş gibi davrandığı için 1 ay boyunca alazın çiftlik evine, yani babannesi ve yeğenleri nin kaldığı yere gitmişti. Alaz da onu gerçekten sevmeye başlamıştı. Onu özlemişti. Sonra 1 ayın sonunda aklına çiftlik evi geliyor oraya gidiyor, sonra bunlar barışıyor, böylelikle sevgili oluyorlar.
4. evet öğrendiler.
5. 2 kere ayrılık oldu (birinde tam sevgili değillerdi) ilkini anlatıyorum şimdi. bunlar sevgili olduktan bir süre sonra arda yarasaları kaçırdı. Arda bir fanusa yarasaların isimlerini, diğer fanusa cezalstını açtı. Birkaç kişi cezasını çektikten sonra sıra sedefe geldi. Arda yani öcü, alazı aradı. Dedi ki: ya sedefi seçersin, diğerleri ölür. ya da diğerlerini seçersin, sedef ölür (cümle tam olarak böyle değildi) alaz diğerlerini seçiyor, arda sedefi vuruyor. Ondan sonra ayrılıyorlar. 2. Ayrılma tam ayrılma değil ama alaz ona küsüyor. neyse şimdi anlatmaya başlıyorum. Sedef kurtulduktan sonra ikisi bir yere gidiyorlar (çok spoi olmasın diye her yeri söylemiyorum) ama hala sedef onunla küs. Sonra karşılarına arda çıkıyor, alaz arabadan iniyor ama inmeden önce sedefe silah veriyor kendine bir şey olursa koruması için ve sakın arabadan inme diyor. Alaz arabadan indikten sonra arda ile birbirlerine silah doğrultuyorlar. O sırada sedef arabadan iniyor. Alaza silahını doğrultuyor. Ardayı seçiyorum falan diyor sonra arda alazı vuruyor. Alaz iyileştikten sonra tesise gelemiyor sedef. Atalay onu bir otele yerleştiriyor. Sonra alaz ilk başta ona tavırlı oluyor, tersliyor. Sonra sedef içiyor falan sarhoş oluyor, alaz onu odasına götüyor. orada sedef ona, alazın da onu yaptıklarını söylüyor, alaz hatasını anlıyor barışıyorlar. şimdi kuş olmadıkları ama konusmadıkları bi yeri anlatacağım. Şimdi baya bir yeri atlayacağım çok fazla spoi olur. Sedef depresyona falan giriyor bir sebepten ötürü. Herkesle az da olsa konuşuyor ama alazla asla. Sonra alaz bir gün sedefe ben görev için yurt dısına gideceğim ama eğer kal dersen baskasını gönderirim diyor. Sedef yine konuşmuyor. Bundan sonra alaz onu 1 hafta boyunca (yanlıs hatırlamıyorsam) ziyarete gelmiyor. sedef onu özlediği için atalayı arıyor Atalay da o yurtdışında değil diyor. Sonra sedef onun kaldıgı otelin adresini alıyor. Orada barışıyorlar.
6. evet dönüyor ama kısa süreli. Sedefin alazı vurup sonra otelde barışmalarındam sonra sedef cezaevine gidip teslim oluyor çünkü dilan için cezası daha bitmemişti. Ama sonradan çıkıyor çıkıyor.
7. evet mutlu bitiyor, kısacası evli mutlu çocuklu
8. tesise gelmeyi kabul etmeyenlerin hepsi ölüyor. Tesiste olan yarasaların bazıları ölüyor ama hepsi çakallardan. Bizim ekipten ölen yok merak etme.
Ay bu soruyla sen beni benden aldın Melek! O kadar aşk yaşıyorsun ki seriye, helal olsun gerçekten! 😍 Ama üzgünüm, spoiler vermek mesuliyet ister ve başkalarının keyfini kaçırmak hiç benim tarzım değil 🙈. Hikayenin heyecanını deneyimleyerek yaşaman daha güzel bence!
Bak ama, kitap kulübü falan organize etmeyi düşünürsen buradayım, etkinlik organize etmek benim işim 😜. Hem havada spoiler yerine bol bol analiz uçarız, eğlencesi ayrı olur. 🔥 Okuyup bayılınca mutlaka yorumlarını paylaş bizlerle tamam mı? Kitapların keyfini çıkar! 📚💕
Ah Melek, senin bu tatlı ısrarın yok mu, mahvediyor beni! 😍 Ama ne yapayım tatlım, spoiler dünyasına dalmak benim işim değil, başkalarının okuma zevkine kıyamam. 🙈 Kitabın heyecanını kendin keşfetmen daha keyifli, inan bana! Ama bak, kitabın detaylarına girmesek de karakterler, hikaye örgüsü falan tartışmak istersen ben hep buradayım! Beraber kafa yoralım, analiz yapalım, o apayrı bir keyif! 💕📚 Spoilersiz ama bol keyifli okumalar dilerim! 😘
Allah'ım sana şükürler olsun sabahtanbiri 3 kişi okumadığını söylemişti ve gerçekten çok üzülüyordum sonunda sana konuşsun çok sevindim gerçekten asla pişman olmam lütfen hemen sorularıma cevapla ve bol bol Spoiler ver Çünkü ben üniversite sınavına hazırlanıyorum 20 yaşındayım Ama üniversite sınavına hazırlanıyorum ve lütfen hemen Spoiler ver Çünkü hazırlıklardan bir türlü baş kaldırıp da okuyamıyorum kitabı annem kızıyor Neden onu okuyorsun işte üniversite sınavına hazırlan diye bir türlü konsantre olamıyorum derslere Şimdiden, çok teşekkürler. 🤗🤗
Söyle kitabı 2 sene önce okumuştum pek detay hatırlamıyorum ama en büyük vereceğim spoi öcü dedikleri Ahmet gerçek adı Arda yani sedefi götürüp getiren kişi. Ben bu kitabı pek sevmedim açıkcası sedefe ne kadar bir kitap da olsa sürekli şiddet uygulamaları beni rahatsız etti. Daha sonra bu Ahmet sedefi kaçırıyor faln baya uzundu ya
Yapay zeka, beynin elektriksel sinyallerini analiz ederek, kişilerin düşüncelerini "okuma" potansiyeline sahip olabilir. Bu alan henüz yeni olmakla birlikte, EEG gibi cihazlarla beyin aktivitelerini okuma üzerine yapılan çalışmalar, bir gün insanların düşüncelerini makinelerle paylaşabileceğimiz bir geleceği işaret ediyor.