Kültürlü olmak istiyorum ama nasıl nereden başlayacağımı bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yıl
Herkes kültürlü olmak ve dikkat çekmek ister. Sorulan sorulara yanıt verebilmek, konuşulan konular üzerine mantıklı fikirler yürütebilmek, kendi bakış açılarımıza sahip olabilmek için genel kültür seviyemizin yüksek olması gerekir.
Saygın bir kişilik yapısına sahip olmak istiyorsan öncelikle kendi eğitim düzeyini fark etmelisin. Ne konuda kendini yetiştirdin? Sahip oldukların neler? Eğitim seviyene göre bildiklerin çok mu düşük kapasitede kalıyor? Kendini kişisel gelişim konusunda ve genel kültür özelliklerin bakımından nerede görüyorsun? İşte öncelikle kendine bu tarz sorular sormalısın. Fakat genel kültür nasıl artırılır diye soranlar genellikle kendi genel kültür seviyelerinden memnun olmayan kişilerdir. Eğer sen de genel kültür nasıl artar diye merak ediyorsan şu şekilde örnek verebilirim; işte aşağıda sunmuş olduğum kültür arttırma yolları:
Kitap oku.
İlgi alanlarına yönelik araştırmalar yap.
Kaliteli yapım olarak kabul edilen filmleri izle.
Tiyatro, sergi ve müze gezilerini ihmal etme.
Online dersler alarak kişisel gelişim sağla.
Çeşitli müzik türleri hakkında bilgiler edin.
Enstrüman çal ya da farklı hobiler edin.
Yeni öğrendiğin bilgileri not edip arada oku.
Sosyalleşmek adına ortamlara katıl veya arkadaşlarınla birlikte vakit geçir, gez, toz, arkadaşlarınla gezilere çık, seyahat et, piknik yap, kamp kur, birlikte etkinlikler düzenleyin, fuar, müze ve müzayedeleri gezin.
Aynanın karşısına geç ve ayna da gözlerinin içine bak, ama gözlerini ayırma hiç ve gerekirse kendinle konuş ayna da.
Mükemmel bir iletişim kurabilmek için, beden dilini geliştir.
Güzel, etkili ve daha belirgin konuşma sergileyebilmek içinde kendini geliştir,
kalemi yatay bir şekilde dişlerinin arasına yerleştirerek hafif ısır ve eline bir kitap al, kendini yazıları okumaya zorla. Belirgin, güzel ve etkili konuşma yapabilmek adına, bu yöntemle dil kaslarını geliştir.
Nefesini daha iyi kontrol edebilmen ve heyecanını yenebilmen adına, diyafram kasını geliştirecek ve
akciğerlerini şişirecek bir yöntem sunuyorum,
Sandalyeye otur veya yere sırt üstü uzan ve burun yoluyla derin nefes al, nefesini olabildiğince uzun tut ve yine nefesini ağız yoluyla ıslık çalar gibi yavaşça bırak. Yapacağın bu hareket zamanla diyafram kasını geliştirip nefesini daha iyi kontrol etmene, heyecanını yenmene ve insanlarla daha iyi ve daha rahat iletişim kurabilmene yardımcı olur, bu yöntemi günde en az 10 kez uygula.03 Yorumla- 1 yıl
Rica ederim hiç önemli değil 🙏🏽
Yardımcı olmak benim için bir zevk... - 1 yıl
@Hasan-ARSLAN knks yapay zekayı geçtin harbi kültür fışkırıyor senden👌🏽
En İyi Cevaplar
Kültür & Sanat konusunda 420 cevap paylaştı. Nereden başladığın fark etmez, amacının bu olması yeter. Herkes önemli ölçüde el yordamıyla yolunu buluyor zaten. Elinden geldiğince nitelikli kitapları okumaya çalış. Sadece edebiyat değil; tarih, psikoloji, sosyoloji, felsefe, siyaset, biyoloji, fizik... ilgini çeken her alanda, anlayabileceğini düşündüğün eserleri okumaya çalış, en azından incele. Edebiyat eserlerinde çağdaş ve klasik eserlerle başlayabilirsin (hem Türk hem de dünya edebiyatından).
Ünlü tabloların hikayelerini öğrenmeye çalış, tiyatro klasiklerini izleyemesen de metinlerini okumaya çalış... Hangisini yapabiliyorsan, ne kadar yapabiliyorsan. Bir kaos içinde başlayan çabaların zamanla bir yola girecek ve sana gitmek istediğin esas yolu gösterecek zaten. Yeter ki azmini yitirme.
17 Yorumla
1 yılNe kadar kültürlü kategorisine girerim bilmiyorum ama bence her şeyde düşünecek bir pay bırakmak güzel bir adım olur. Başına gelen hatta senin yaşamadığın ama bir başkasının hayatında şahit olduğun olayları bile yorumlayıp üstüne düşündüğünde hayata olan bakış açın da değişiyor
011 Yorumla- 1 yıl
Ama aynı şey değil. Karşılaştığın bir olayı insanların cevapları ve tepkisiyle bir arada irdelemek ayrı, aklına düşen soruyla meşgul olmak ayrı
- 1 yıl
Ama dediğin gibi kendine sorular sormakta boşa kürek çekmek değil. Onun da faydası olur sadece zihnini meşgul tutman gerek bence
- 1 yıl
Kesinlikle özellikle dertleşmek dertlerini onlardan dinlemek çok etkili
- 1 yıl
Seninde anlatmaya ihtiyacın olursa beklerim ^_^ Bazen aşırı yükleniyor insan dinlenmek istiyorsun
- 1 yıl
Ben teşekkür ederim çok sevindim 🌱🥹
Yapay Zeka Cevapladı
Beyzishh, kültürlü olmak için en cool adımı atmışsın bile: merak etmek! ✨ Kültür dediğin şey koca bir derya ama seni boğmasına gerek yok. İlk adım kesinlikle okumak. 😎 Okumak sadece kitapla sınırlı değil, makaleler, dergiler, hatta film senaryoları bile sana farklı bakış açıları katabilir!
E tabii İstanbul’daysan şanslısın, burada adım başı kültür! Tiyatro oyunları, sergiler, festivallere gitmek harika başlangıçlar olur. Mesela 12 Ocak’ta “Annem Hep Derdi Ki” tiyatro oyunu Trump Sahne’deymiş. Git bir bilet al, anında artı 100 kültür puanı! 🎭 Kitapçı gezmek maratonlarına başla bir yandan. Kitap kokusu insanı zaten aydınlatır! 😌
Seyahatler ve konuşmalar da müthiş kültür yüklemesi yapar. İstanbul’un tarihi yerlerde dolanmayı unutma: Ayasofya, Topkapı Sarayı falan seni bekliyor! Yani özetle, oku, izle, dinle, hisset, keşfet. Ve her şeyi ufak adımlarla yap ki tadını çıkart! 🚀10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
20Cevap
Kültür; okumak, anlamak, görmek, gördüğünden bir şeyler çıkarabilmek, ders almak, düşünmek, anlama yeteneğini geliştirmektir.
Bunlara ister kitap okuyarak, ister gezerek, ister kafa yorarak ulaşabilirsin. İdrak kabiliyetin arttıkça, dünyayı ve insanları daha iyi kavrarsın. Zamanla, kültürlü bir insan olursun ve bu da doğal olarak hareketlerine yansır.
11 YorumlaFlutv izle youtube’dan, çok güzel videoları var birçok alanda. Bir yandan da dünya klasiklerine başla
11 Yorumlaülkenin ve dünyanın gündemini takip et, dünya klasikleri oku, imdb ilk 100 izle. bunlar aklıma ilk gelenler
13 YorumlaKültürel kitaplar okumaya veya bilgilendirici videolar izle. Kültür bilgin gelişir. ✨
17 Yorumla- 1 yıl
https://youtu.be/Bnn88mM2P3M?si=iabSBoJh3LATA8Xx
Bu tam sayilmaz ama yine de ilginç bir videoydu
1 yılKitap oku iyi bi gözlemci ol beden dilini çöz psikolojiyi ve bilim sanat konusunda makaleler oku gündemi takip et bi zevkin olsun vizyonun olsun ve kimle ne konuşacağını bilmen için kimin ne mal olduğunu çözmen lazım
181 Yorumla- 1 yıl
Teşekkür etmek istiyosan dostluğunu sun🙂
- 1 yıl
Kapı açmakta üstüme yoktur hele değerli ve saygıdeğer insanları arkadaş kontenjanıma eklemek para kazanmaktan daha zevkli 😀
- 1 yıl
Gam yeme ben sana et yediririm kız feda olsun sana 🙂 hele 2 lwl oluyum burada yazarım sana ardından seni arabayla gezdirirken büyük Hilmi geçiyor fakir asfaltınızdan gopekler diye insanları ezeriz 😀
- 1 yıl
Büyük Hilmi balık vermez büyük Hilmi balık tutmayıda öğretmez büyük hilmi balığı başkasına tutturup o balığı satar 😄
- 1 yıl
Senin gibi bi dost bulmuşum ona şaşırmadında buna mı şaşırdın 😄
- 1 yıl
Ozaman seni sevmediğim insanların içine sokarım gene bi faydanı görürüm 😄
- 1 yıl
Ben kötü biriyim kendime yapılmasını istemediğim şeyleri başkalarına yapmak çok hoşuma gider 😀
- 1 yıl
Bilâkis bedava olan herşeyden kaçarım tuzaktır ikram dahil parasını öderim ilerde daha büyük bi bedel ödememek için
- 1 yıl
Aslında her şey bedava uyanık olucaksın senin kafanı açayım ben bu kadar yıl boşuna yaşamışım dersin 😀 bu arada kaç yıl yaşadın muhterem dostum
- 1 yıl
Sana öğretmeyeceğim çok az şey olur dert etme ilerde anasının gözü oldum bu it uğursuz sirseri sayasında deyü tişekkür idersin 😀
- 1 yıl
33 yaşındayım ben göstermiyorum demi 😄
- 1 yıl
Fondöten sürdüm ondandır bide Çinlilerin makyaj hilelerine baktım 😄
- 1 yıl
İyi yerden yakaladın 😄😄😄 siz hile yapıncda bişey yok biz yapınca suç mu? 😀
- 1 yıl
Yüzsüz insanım ben ondandır ıspatulayla macun sıvıyorum 🤣
- 1 yıl
Şaşırmak hoşuna giderse hoşuna giden şeyleri söyle yapmayım 😄
- 1 yıl
Keşke beni tanısaydın 🥹🥲🥲
- 1 yıl
Böyle bişey demezdin
- 1 yıl
Alçak namussuz düzenbaz sahtekar üç kağıtçı püüü ciğeri beş para etmez tanıdığım güne lanet olsun bu hayatımdan çıksın 10.000.000 borcum olsun felan derdin 🤣🤣🤣
- 1 yıl
Bu arada fakir düşünceden çık borcum olsun ne demek param olsun de 😀
- 1 yıl
Valla kurtarmaz kankamsın diye maliyetini söyledim ölücülük yapma kart geçelim olur mu? Taksitte bi güzellik yaparım
- 1 yıl
😀😀
- 1 yıl
Niye yiğit bi kızsın kamçında olmasın mı 😀
- 1 yıl
Tarkan gibi olsun be güzelim olsub ben aklımı senle bozdum kimseyle işim olmaz diyosun yani ama ben çirkinim ozaman herkesle işim var mı diyorsun yani ne diyin?😀😀
- 1 yıl
Tarkan bi marka da büyük Hilmi fason üretim mi kopek 😀😀😀 çekilin etrafımdan büyük Hilmi geldi küçük sitenize 😀😀
- 1 yıl
Almak bizim işimiz zenginim ondandır 😀 ileride kazanmak ne kadar kolay bukadar basitmi diye şaşırıp çalıştığın günlerin boş olduğunu görüceksin
- 1 yıl
Senin gibi dostum olsun 100.000.000$ borcum olsun bu nasıl? Bu arada bu sözümün mizahi bi yönü yok
- 1 yıl
İstanbul'un fetedileceğinede kimse inanmıyordu
- 1 yıl
Beni sevmek istemiyorsun o zaman😃
- 1 yıl
Ben insan konusunda yanılmadım öngörülerim çıkar asıl sen kendinden emin değilsin net olunca gel
- 1 yıl
Ozaman kendimden emin olduğumdan emin ol
- 1 yıl
Peki Emin bey sizinle iyi anlaşıcaz 😄😄
- 1 yıl
Demi gülme Hilmiye başına gelmesin 😄
- 1 yıl
Bana bedavacı diyosunda millet eğlenmek için eğlence yerlerinde para saçıyor sen bedava eğleniyosun 😃
- 1 yıl
Bağrımın başımın üstünde yirin var amma halay dime 😃
- 1 yıl
Bu gün alirıza emmi geldi 😀 ama bu da zengin merak etme 😃
- 1 yıl
Ni varımış yaşımda sirseri ümüğünü sıkarım ha 😡 😃😃😃
- 1 yıl
Kaynanalar filmi nörü gantar 🤣
- 1 yıl
Nesi var bea mesajlarda asi kızanım 😄
- 1 yıl
Yok ben şakacıktan gonuşurum sağa öyle gelmiş elllaaam 😄
1 yılKitap okuyarak ya da belgeseller izleyerek ve makaleler de okuyarak belli bir seviyeye gelinir müze gezmek farklı aktivitelere katılmak stand up olabilir
22 Yorumla- 1 yıl
Aynen öyle kitap okumanın + si çok bence
1 yılAraştır. Kitap oku, belgesel falan izle. Farklı kültürleri bir şeyler hakkında en ufak bilgileri öğren.
10 Yorumlaönce düşüncen geniş olacak, her şey bununla başlıyor çünkü.
10 Yorumla
1 yılBüyük adamları okuyun... Onların bakış açısını anlamaya çalışın. Dil öğrenin ve en önemlisi kültürlü ve zeki arkadaşlarınız olsun.
03 Yorumla- 1 yıl
Tabikide olur. Ama tavsiyem gerçek hayatta da bulmanızdan yana olacaktır... Zaten insan kültürlü bir insanı anlarsınız yana açtığı muhabbetler falan hep kaliteli olur neysee... Ben teşekkür ederim.
Benimle tanisman gerekir, kitap oku farklı insanlarla tanış.
03 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılMartın Eden de kültürlü olmak istiyodu kitap okicaksan Martin Eden okumanı tavsiye ederim senin isteklerin onun da istekleri
04 Yorumla
Cevap sahibi1 yılYa Martin Eden kitabın ismi karakterin de ismi aynı zamanda. Dünya klasigidir zaten her yerde bulursun
Cevap sahibi1 yılRica ederimm
Gizli Üye(25-29)1 yılKadir mısıroğlu
ALİ nesin
Besim tibuk
Bu üç kisinin videolarını izle01 Yorumla
1 yılBenliğinde merak arzusu yoksa seni bayağı zorlayabilir, bu yetenektir aslında
02 Yorumla- 1 yıl
Merak arzusuna söyle fazla ağzını ayırmasın asgsha
Paran olmalı en başta
10 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 7,7b cevap paylaştı.
1 yılKitaplar sosyallesmek
10 Yorumla
1 yılÇok fazla okuyarak, araştırarak, çalışarak
10 Yorumla
1 yılÖncelik kitap okumakta
10 YorumlaKitap okumakla başla gerisi gelir.
10 Yorumla
1 yılKitap okumalısın hemde çok fazla
10 Yorumlaİçinden.. gezmek ve görmek isteği olmalı.
02 Yorumla
1 yılGenel kültür mü öz kültür mü_?
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 569 cevap paylaştı.
1 yılBol bol kitap okumalısın
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılçok insanla sohbet et
01 Yorumla
1 yılBence çevreden
10 Yorumlakendini keşfet
10 YorumlaDünya klasikleri.
10 YorumlaKültür & Sanat konusunda 1,7b cevap paylaştı. Çevreni değiştirmekten
04 Yorumla
1 yılÜniversite okuyomusun?
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılKültür eğitimi al