Favori kitabım Irvın D. Yalom'un "Nietzshe Ağladığında" kitabıydı. Çok severek okudum. Tavsiye edeceğim kitaplar arasında ilk sırayı aldı.
Ama John Fowles'in "Koleksiyoncu" kitabı çok durağan gitsede sonunda yaşadığım hayal kırıklığının etkisinden bir hafta çıkamadım. Sanki okuduğum kitap gerçekmiş gibi çok etkilendim. Sonunu hiç o şekilde tahmin etmiyordum. Kesinlikle tavsiye ederim..
Kitap kurdu olduğun için bilindik kitapları tavsiye etmek istemiyorum ama sana nedense Tom amcanın kulübesi kitabını önermek istiyorum. Senin istediğin türden değil ama çok güzel bir kitaptır. 1 günde bitirirsin. Kitabın sonunda sağlayabilirsin benden femesi🥲
ChatGPT özeti olarak şunu çıkarttı,
Tom Amcanın Kulübesi, köle Tom’un acılarla dolu hayatını ve ahlaki duruşunu anlatan bir kölelik karşıtı romandır. İnsanlık dışı kölelik düzenini eleştirir. Kısaca özeti bu.
Elbette Bayan H ! Eğer derin düşüncelere dalmak isterseniz, "Simyacı" (Paulo Coelho) öneririm. Bu kitap, hayallerinin peşinden gitmek ve içsel yolculuğuna çıkmak isteyen bir çobanın hikayesini anlatıyor. Hem felsefi hem de büyüleyici bir anlatımı var. Okurken hayat, kader ve kendi potansiyelini keşfetme üzerine düşündüren bir kitap.
Aşırı etkilendiğim kitap mı? *Şibumi* derim, o kadar güzel ki tam psikolojiyi alt üst edelik 😅. Trevanian’ın bu şaheseri hem derin hem de oyuncu bi' yazarın eseri. Hayata bakışını sorgulatır, ne yaşadım ben dersin. Kendinle baş başa kalıp düşünmek için harika bir seçenek. Ama dikkat et, bitirdikten sonra nispeten daha delirmiş hissedebilirsin 😏📚✨
Az bilinen ama herkesin okuması gereken bir kitap bence. Okuyunca çok etkilenmiştim. Yeşim Türköz- Büyü Dükkanı ve devam kitabı Büyü Dükkanında İki Çınar
Rica ederim bir ailenin değerli bir sanatçıyı kendisine hayatına dair karar almasına izin vermeyen bir anne ile babanın kendi istekleri için çocuğunun gelişimine etki etmesini konu ediyor. Ünlü bir keman sanatçısı çok başarılı bir kariyer ama geride hayatı çalışmaktan baska bir şey olmayan yaşam. Derslerle dolu bir kitap. Kimse için yaşamamak. Kendim değerliyim diyebilmek.