Dünyanın hatta kainatın varoluşundan bu yana bu gezegenlerin ve bu sistemin işletilmesi düzenlenmesi ayakta tutulması gücü ve bilgisi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılMerhaba 😊. Bana göre bilginin kaynağı insandır. her şey insanla var olur, ve yok olur. Bütün temel bilgiler, evren ve bilinmezlikte insanla alakalı. Çünkü insan, bilgiyi kontrol edebilecek, onu aktaracak ve anlatacak yegane varlıktır
01 Yorumla
Soran1 yılMerhaba,
insan keşfeden değil midir? Yani var olan şeyler üzerinde keşif yapıyoruz. Örneğin yer çekimi sabitinde en ufak bir sapma da dünyanın varlıgından söz edemeyiz. Yani bu bilgi zaten vardı, insan var etmedi ki. İkinci unsur da, Eğer bilgi farklı farklı kaynaklardan gelmiş olsaydı karmaşa oluşurdu değil mi? Yani kaos olurdu fakat bilginin tutarlılıgı için tek bir kaynaktan gelmesi gerekir. Bu bizi yaratıcı mantıgına götürmez mi?
Devam edersek eğer, kainat var ve Evren zaten her an genişliyor biz bunun keşfini ne zaman yaptık, teleskobun icadıyla, yıldızların arasının açıldığını fark ettik. Yani biz yaratmadık, keşfettik.
Bilim olanı sunar, nasıl sorusuna yanıt verir, fakat neden sorusuna yanıt vermez. Örneğin neden, var olduk neden burdayız, bizi kim var etti ve neden sorularına cevap vermez. Aslında madde ve materyalizm bakıs acısı yanlıs değildir fakat eksik kalır. Zaten kuantum fiziği de bilinen aksine bilinmeyen şeylerin de var olduğunu aslında bizim bilgimizin çok sınırlı olduğunu ve bilginim sonsuz olduğunu görebiliyoruz.
İnsan bilginin tek kaynagı olsaydı Bilmediği şey olmazdı öyle değil mi?
En İyi Cevaplar
Bilgi nın kaynağı İnsandır İnsan Faktörünü ortan kaldırdığın da
Bir Galaksi de olan mevcut soyut kısımı Kuantum mekaniği yasaları ile ancak açıklana bilir.026 Yorumla
Soran1 yılİnsan keşif eder biz olanı Kesfediyoruz. İnsan yoktan bişey var etmediki bilginin kaynağı olsun. Yani sen uzaya gittin gördün ve bir kaç bilgi edindim diye bu bilgiyi sen mi var etmiş oldun. Bu verdiğim örneği her şey üzerinde düşünebilirsiniz mesela insan bedeni biz olusturmadık ama var olan üzerinde bir bilgi edindik bende bunu soruyorum
- 1 yıl
İnsan keşif eder dediğin için sana Şunu soruyorum Bugün Pazar da her hangi bir yer de illaki hayatın da🌽 Mısır görmüşsün dür.
Senin Sözüne göre İnsan Hali hazırda olanı keşif ediyor ya
🌽 Mısırı bir araştır bak bakalım Hali hazır da mı keşif etmiş yoksa İcat mı etmiş.
İnsan keşfetti ama Keşfetti hali hazır da Olan bir şey değil di o Keşfettiği şeyi Aynı zamanda Kendine uyarlar Uranyum 235U mısır, Kedi ve köpek vs vs vs Bilgi İnsan dan çünkü Bilgi diye bir şey yok insan bilgi diyor İnsan yapıyor Senin şu an ki Bedenini bile İki insan sayesin de Oluşmuş bir şey
İnsan dan olmasaydın zaten insan olmazdın
Soran1 yılO zaman söyle sorayım, bir rahime bir damla su gidiyor ve bu gözleri olan aklı olan canı olan bir varlıga dönüşüyorsa neden, aynı sudan bu bilgiye sahip insan bir sivrisinek dahi yaratamıyor? Mısır örneği var olan bir şeyin dogalını bozmanın örnegin verdin. Bana hala bilginin kaynagının ne olduğuna dair geçerli bir cevap göremiyorum. Yani kocaman bir kainat var ve diyorsun ki bunun sahibi insan. İnsan bilgi koymuş ve yapmıs diyorsun. Yani bundan nasıl mantıklı bir çıkarım yaparım onu anlamadım.
Lütfen aklına ve kalbine yatan şeyleri konuş kendin bile inanmadıgın tatmin olmadıgın şeyleri değil
Soran1 yılPeki sana şunu da sorayım, yer çekimi kanunu insan keşfetti diye mi var oldu? yoksa bu bilgi daha öncesinde vardı da insan bunu henüz bilmiyor muydu? Hangisi mantıklı
- 1 yıl
Abiyogenez Cansızlık dan calılığa geçişi inceleyen bir bilim dalı sana 🌽Mısır sana göre Zaten Mısır mış oysaki Teosinte bitkisi günümüz deki Mısır ile alakası olmayan Daha çok tohum gibi duran bir bitki Bu bitki Yapay seleksiyon ile Zea bitsine evrilmiş yani İnsan faktörü Bir bitkiyi Onun yiyeceği bambaşka bir bitki formuna getirmiş.
Aynı zamanda İnsanlar Abiyogenez çalışmaları kapsamında başarıya ulaştığı Projeleri de var.
İşte Bu Bilgi
Bilgi Felsefe bakış açısı ile İnsanın merak etme, Bir şeyleri Var etme Değiştirme Arzusu ile Ortaya koyduğu hipotezlerin Deneysel işlemsel veriler ile teoriye dönüşmesi Ve Gelecek kuşaklara aktarımıdır. Ayrıca bilgi genetik olarak da Aktarılan İnsan da davranış düşünce gibi birçok etmeni temellendiren Bir öğretidir - 1 yıl
Dünya ya gelen İnsan Toplum sal ve aile sel öğreti ile birtakım bilgileri sâhip olur.
Bu İnsan Aile olmadan toplum olmadan Teknoloji var olmadan yani öğretiye ulaşımı olmadan Hiç bir bilgiye sahip olamaz Kendi iç Dünya sın da Zihin sel olarak kurgular kurmaz ve Sonuç olarak hipotezler üretemez hipotezler üretemez ise teoriler geliştirmez. Yerçekimi olayı bir keşif değil Bir hipotez di ve Teori oluşturdu Sonra dan Sonra ya Bu teori bir taslak haline geldi ve teknoloji geliştikçe Bu teori üzerine yeni hipotez ler atan ve bunları da teori hâline getiren insanlar oldukça şu an ki Kurallasal durumu hali ne geldi
Soran1 yılBu anlattıklarınız insan bakış açısı ve biliçi ile ilgidir. Yani bilinç seviyesi gelişmemis bir insan bir şey öğrenmeye de bilir ve bilgisini geliştiremez. İnsan bilginin kaynağıdır demek bütün insanlar için geçerli olmadıgına göre demekki insan tek basıma bilginin kaynagı değşldir fakat öğrenebilir. KEŞİF yapabilir var olan üzerinde.
Örnek veriyorum, yerçekimi sabiti en ufak sapmada dünyanin varlıgından söz edemeyiz, bu hassas bir dengesiz rastlantısal şekilde oluşma ihtimali matematıksel olarak 0 nda altındadır hesaplandıgında.
Yani biz yerçekimini var etmedik bu hassas dengeyi biz olusturmadık ama şuna hemfikiriz ki biz keşfettik.
İkinci unsur da; Eğer bilgi farklı farklı kaynaklardan gelmiş olsaydı karmaşa oluşurdu değil mi? Yani kaos olurdu fakat bilginin tutarlılıgı için tek bir kaynaktan gelmesi gerekir. Bu bizi yaratıcı mantıgına götürmez mi?
Kainatta, kaos vardır ve kaos da düzenin bir parçasını olusturmadır bunu kaos kanunu söyler. Yani bu bile aslında bir dengeye hizmet ettiğinin en büyük kanitidir.
Aslında sizinle anlaşamdıgımız konu şu, siz bilginin kaynagı insan diyorsunuz, insan var o yüzden bilgi var diyorsunuz. Bende aslında bilgi var insan keşfediyor diyorum, keşfedilmeyecek bilgi olmasa insan nasıl keşif yapabilir?
- 1 yıl
İnsan faktörünü Orta dan kaldırdığımız zaman
Bilgi terimi Orta dan kalkıyor.
Yer çekimi Orta dan kalkıyor.
Çünkü İnsan ın ürettiği ileri düzey Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Felsefe, Din gibi daha bir çok Araç gerek de Orta dan yok olur.
Ayrıca insan kelimesi tekil dir. İnsanlar deseydim Dünya üzerin deki 8 milyar insan dan bahsetmiş olurdum.
İnsan daki bilgi şöyle örneğin Çekim çekimi bir elma dan yola çıkarak oluşmuş bir durum değil bura daki durum Bir elma nın yere düşmesini Fizik kuralları ve matematiksel olarak denkleme dökme hâli
İle ortaya çıkan sonuç
İnsan Bura da Elma nın yere düştüğünü keşfetmedi gözlemledi
Bunu kendi zihinin de Fizikselleştirdi sonra Orta ya Matematik sel olarak bir denklem ile Hesapladı En son Orta ya çıkan sonucu doğruladı Ve Bulduğu denklemin sonucu ona yerçekimi, kütle, hacim gibi birtakım bilgiler sağlamış
Şimdi bu denklem ile Başka bir Gezene gitmeden Hacimini yoğunluğunu bilen İnsan
Evren deki düzeni de Kaosu da Maddenin doğasını bilmiş oluyor.
Soran1 yılBir seyin kaynak olması için, tüm bilgileri elinde bulundurması gerekir değil mi peki kim tüm bilgiere erişmiş? Hiç kimse bilgi SONSUZDUR, insan ölümlüdür ölümlü olan bir varlık tüm bilgilere erişim sağlayamaz bilginin sonu yoktur. Ölümlü olan varlık bilginin SAF VE SONSUZ KAYNAĞI nasıl olabilir?
Ve sanki insan yaratmıs gibi konuşuyorsunuz insan KEŞİF EDER, YARATAMAZ, YOKTAN VAR EDEMEZ. OLANI KULLANIR VE KEŞFEDER, FARK EDER VE SUNAR.
Soran1 yılBir örnek daha vereyim son kez,
Mesela bir bitki düşün bu bitkiyi ve toprak maddesini biz yoltan var etmedik, bu bitki misal kalbe fayda saglıyor, bitkiden bu kodu bitkiye biz yüklemedik fakat biz keşfettik bu bize fayda sağlıyor nereye kalbe fayda saglıyor, bunu gözlem, deneyim olarak raporladık. Fakat hali hazırda bu bilgi vardı zaten fakat biz Keşfetmemiştik.
Bu örneği çoğaltabiliriz, her şey üzerinde düşünebilirsin. Zaten vardı, olanı keşfettik fark ettik ve kullanır duruma geldik ve bunu akıl yoluyla yaptık, akıl nereden? Aklın kaynagı nedir sorusu birde çok derin bir konudur.
Hatta bilim insanları, bu kuantum fiziğini illaki biliyorsundur bununla birlikte aslında hiç bir elektronun birbirine değmediğini, yani sen dokundum sandığın hiç bir şeye esasen Dokunmuyorsun.
Yani bunlar aslında insanın müdahalesi değil, ama insan öğrenebilir keşfeder geliştirir. Sorgular bu da aklıyla bulmasına yok açar ama kaynak değildir. Umarım anlaşılır olmustur
👋- 1 yıl
Hâlâ anlamadığın unsur İnsan diye bir tür hiç var olmasaydı
Şu gördüğün evren de şu an ki düşüncelerin de Hiç var olamazdı.
İşin Felsefe kısmın da Sen var sın o halde Bilgi de var
Bilgi sonsuz değil bilgi senin hayel gücün senin Hissiyatın Senin Onu anlayıp ifade edebileceğin isbat edebileceğin kadar olan bir kaynak
Evren dahi sonsuz değil Her şey ölümlü Yıldızlar dahi ölür Ölümsüz olan Tek şey Kuart evren yok iken de Kuart vardı evren var iken de Biz şu an Var olduğumuz için bunlar var biz yok olduğumuz da tüm insan'lık yok olduğun da Var olacak şey Tekillik ve hiçlik den ibaret olacak bilinmezlik den ibaret
Soran1 yılEvet bilinmezlik fakat, bilgiyi insan keşfetti diye kaynağı olamaz bundan bahsediyorum. Seninle anlaşamdigimiz konu bu, diyorsun ki insan bilginin kaynağıdır. Bende diyorum ki, insan bilginin kaynagı olamaz ancak olan bilgiyi keşfeder.
Mesela, örnek veriyorum, bir kuşa bakıp, bır uçak icad edebilir evet akıyla olanı kullanir vaziyettedir,
Yıldırım enerjisine bakar, elektriğin varlıgından haberdar olur, yıldırım biz yaratmadık fakat keşfettik,
Bu örnek uzak gider.
Peki, şu an kim yoktan bir şey var etti, hiç şunu duydun mu, ben bişey buldum yokluktan maddeye bakmadım, yoktan var ettim diyen birisini duydun mu?
İnsanı neredeyse yaratıcı konumuna getiriyorsun, evet insan çok üstün bir varlık, fakat tek hakimi insan değil, insanın da aciz olduğu şeyler var hani diyorsan ya bilgi sonsuz değildir, diye yanılıyorsun, bilginin sonu yoktur, matematıkte sonsuzluk diye bir kavram var, pi sayısı, ve sonu yok bunun. Bilgi de bunun gibidir. Birde şunu söyleyeyim insan, ne yaparsa yapsın ölümü uzaklastırıcak bilgiyi bulamaz. Bu bilgi saklıdır. Bunun gibi saklı olan çok bilgi vardır.
Bu beynin kapasitesinin de dısında olan bilgiler var.
Bu da yaratıcı bir iradenin kanıtı büyük ihtimal kabul etmediğin şey bu o Yüzden Reddediyoesun
Soran1 yılHani insanın her şeyi bildiğini iddia ediyorsun ya şunu da sorayım, güneş ve ay gezegenler, döndüğünde bir gece ve gündüz oluşturcaklarını nereden biliyorlar, yani bu bilgi onlara nerede yüklendi, 2. Arılar, bir bal yapıyot ve hiç bir mühendis arının ürettiği bal gibi bir bal asla üretemiyor arı bu bal üretim bilgisini mühendisin dahi üretmesini bal bilgisini kimden aldı? Hani diyor ya kuranda biz arıyacam Vahyettik, hadi ürettikleri arının balı gibi. Bırak balı, ineğin ürettiği süt gibi asla bir sütte üretmezler, ancak taklit olur yapay olur, hadi bir güneş yapsınlar, güneş gibi yaparlar evet ama yapay olur zarar verir.
Taklid olur.
Biz bir hayvanın yaptıgını ürettiğini dahi yoktan var edip üretemiyoruz onun bildiğini bile bilemiyoruz ki sen gelmiş bilginin kaynagı olduğunu söylüyorsun. Hani madem kaynaksın, yapsana, doganın aynısından yapsana bilgi var elinde o zaman, işte arının bal üretim evrelerini biliyorsun işte çiçekten Öz alıyor, ve bunu kustugunda bir bal oluyor. Yap aynısı biliyorsun? Ne ölümsüzlüğü, ne doganın aynısını, ne insanı, ne hayvanı ne bir canlıyı yaratamazsın. Bu yüzden ilk yaratım benzersizdir...
Soran1 yılYani sıfır bilgi değişimi imkansızdır. Bu nedenle bilgi her zaman, en sonsuz derecede küçük zaman ölçeğinde bile her zaman değişir, Bu nedenle ölçülemez ve tanımı gereği sonsuzdur ( bilginin bilimsel tanımı)
Soran1 yılBilgi, evrende potansiyel olarak sınırsızdır, ancak insanlar için bu bilginin sınırları, algı, anlama kapasitesi ve kaynaklarla sınırlıdır. Evrenin doğası gereği, keşfedilecek yeni bilgiler ve bilinmeyenler her zaman vardır. Bu, bilginin teorik olarak sonsuz olduğu anlamına gelir, ancak bir birey ya da toplumun bu bilgiyi öğrenme ve kavrama kapasitesi sınırlıdır.
Öte yandan, bilgi sürekli gelişir ve dönüşür. Yeni bilgiler ortaya çıktıkça eski bilgiler güncellenir veya geçerliliğini yitirebilir. ( bilginin sonsuz mudur tanımı)
- 1 yıl
Şu yazılanı okuyorum yazan da düşünen de tartışan da bir İnsan
Belki faklı yönleri belki başka bir bakış açısı balka bir Hayatı var ama İnsan
Sen li konuşan senin ile benim aram daki fark şu diyen bir İnsan
Oysaki ben İnsan faktörünü orta dan kaldırdığım an Hiçlik ve zifiri bir karanlık için de kalıyorum önümü göremiyorum çünkü ben diye bir şey olmuyor sebebi ben de İnsanım
İnanmak isterim Sebeb ve sonuç ilişki kurmak Keşfedecek gücüm var ise keşfetmek tartışmak konuşmak
Ama bu saydığım her şey ve yazılıp çizilen her şey Ben insan faktörünü orta dan kaldırdığım an da yok oluyor. İnsanlar her şeyi bilemez insanlar her konu hakkın da ne bilgi nede keşfetme fırsatı bulamaz
Ay a da baksa Güneş'e de baksa
Bir mana bir anlam yükler evrene baksa on da bir mana bir anlam yükler
Kimi der ki Dünya düz Kimi der ki Hayat bir simülasyon
Kimi der ki Her şeyi kudretli bir yaratıcı yaptı kimi derki Her şey tesadüf eseri ortaya çıktı
Kimi. Bilgi şu der kimi bu
Peki bunca şeyi diyen insan faktörünü yok olsaydı
Var olmasaydı
O hâlde bilgi dediğin de var oluş dediğin de Zifiri bir karanlık bir hiçlik den ibaret olur.
Buraya kadar sabır ile okuyup idrak ede bildiysen eğer
Benim neden insan bilgi nin kaynağı dır dediğimi anlamışsın dır çünkü şu an ki koşullar elde edilen bilgiyi ulaştıranlar insan
Soran1 yılAnlıyorum buna dayanarak bilgi kaynagıdır diyorsun, ama bence de, insan her bilgiye hakim olmadığı için kaynak olamaz bilmediğimiz çok şey var diyorum.
Yaratıcısı bakıs acısı ile bakmak bu denklemi benim için tamamlıyor ama sende böyle düşünüyorsun saygı duyarım hoşçakal
Soran1 yılAnne babamla uyuşmayan fikirlerim var ben onların inandıgı şekilde inanmıyorum sorgulayan biriyim her zaman ve beni mantıgım ve kalbim Allaha olan inanca itti hep.
Seninle de biz hiç inanç konusmadık, felsefi ya da bilimsel şeyler hakkında konuştuk. Sana da
Soran1 yılEvet ama dürüst ol tanrı yönü daha mantıklı yani içten içe sende bmyle düşünüyorsun
Soran1 yılGüzel demiş yunus emre 😊
Soran1 yılBir aşk olucaksa bizi sevgi üzerine var edene olmalı
Bir ayet var çok hoşuma gider,
Ey insan, seni cömert olan Rabbine karsı ne aldattı?
Yapay Zeka Cevapladı
Vaaayyy, konu baya derinleşmiş! 😳 Kainatın düzenine kafa yormak, zihin açıcı bir yoga seansı gibi ama felsefe dolu! 😍 "Bilginin kaynağı" için herkes bir şey der; kimisi bilim, kimisi inanç, kimisi de doğanın ta kendisi... Herkesin cevabı kendine özel sanki 🌌✨. Ama yıldızlara bakıp "Bu sistem nasıl böyle mükemmel çalışıyor?" diye düşünmek bile hayran bırakıyor insana.
Yeni yılda da bu kafalarla böyle bolca düşünüp yeni bilgiler keşfet, ha! 🎄💫 2025, sana yepyeni sorular ve cevaplar getirsin diyelim. 🙌🥳00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
1 yılKarbon atomlarının titreşim frekansına göre kayıt tutmasıdır.
01 Yorumla
Soran1 yılAtomlar canlı değil ve dediğim gibi bilgi tek bir kaynaktan gelmek zorunda aksi halde kaos oluşur ve farklı kaynaklardan çokça gelen bilgi dogeu bilgi olmaz bilgi karmaşası olur bilginin kaynagı atom ve atom altı parcacıklar da olamaz bunlar yanlızca bilgiyi işleyebilir ya da tutabilir. Ben bilginin kaynagı nedir diye sordum?
1 yılMetafizik.
15 Yorumla
Soran1 yılAllah demek neden zor?
- 1 yıl
Yargılamamayı öğrenmelisin. Soru doğru olsa da yanlış yöntemle soruyorsun.
Tabi ki her şeyin kaynağı Allah. Lakin bilim bunu metafizik olarak adlandırıyor.
Soran1 yılSoruyu bilerek böyle sordum ki insanlar ne kadar doğruları konuşabiliyor diye
- 1 yıl
Yani benim dediğim yanlış mı oluyor sana göre? Neyse, iyi kandiller🙏
Soran1 yılYanlıs değil tabiki iyi kandiller
Gizli Üye(18-24)1 yılVahiy
13 Yorumla
Soran1 yılSöyle sorayım suyu bilgi gibi düşünürsek yani bir kaynağı var öyle değil mi? Bu temelde var olan her şeyin kaynağı nedir bizim tek bir kaynaktan beslenmemiz gerekir diye düşünüyorum başka Türlüsü mümkün değil çünkü maddenin kendisi hem kendini var edip hem bilgi yüklenip nasıl sistemi işletir mantıklı bir cevap?
Cevap sahibi1 yılSuyla bilgi soyut ve somut pek pek mukayese edilesi bi örnek değil
Soran1 yılAnlaşılması için böyle bir örnek verdim düz de sorabilirim
Bilgidir
01 Yorumla
Soran1 yılMantıksız
1 yılBelgeselleri var izleyebilirsin.
01 Yorumla
Soran1 yılCevabını biliyorsan neden yönlendiriyorsun. Söyle sorayım suyu bilgi gibi düşünürsek yani bir kaynağı var öyle değil mi? Bu temelde var olan her şeyin kaynağı nedir bizim tek bir kaynaktan beslenmemiz gerekir diye düşünüyorum başka Türlüsü mümkün değil çünkü maddenin kendisi hem kendini var edip hem bilgi yüklenip nasık sistemi işletir mantıklı bir cevap?
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler