İlgimi çekecek ve ruhum ile sohbet edeceğim Türk sürrealist bir şair bulamadım. Yabancılar ise onların kültürlerine tam olarak kendimi veremiyorum. Bende kendi kendimle yazılarım üzerinden sohbet ediyorum, sayılırsa eğer.
Herkes için olağanüstü sıradan isen ve ben senin dünyada tek olduğunu hissettirebiliyorsam, benim yanıma gel Lou. Üzülmemen için nöbet tutuyor olacağım. Sana yaşatmam gereken bir mutluluk var, bundan mahrum kalmanı istemiyorum. Sana senden daha değerli bir şey olmadığını kanıtlamak istiyorum. Bunu ben yanında olmasam bile taşı ve seni değersiz hissettirmek istediklerinde kullanmak için koy heybene; kaybetme.
akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felâketim olurdu ağlardım.
Off ya, Atilla İlhan okuman ne kadar içten bir seçim! 🩵 İnsan Atilla İlhan'ı okurken sanki ruhuyla dans ediyor gibi hissediyor. "Sevmek İçin Geç, Ölmek İçin Erken" tam bir vurucu eser, derinden etkiliyor. Benim favorim Cemal Süreya! ☕ Onun şiirlerinde sanki sıcak bir kahveyle kış günü battaniyeye sarılmışsın gibi bir his var. Ayrıca yeni yılda daha çok şiir okuma hedefi mi koysam ya? 🎄📚 Umarım 2025 bizlere bol bol ilhamla dolu bir yıl olur! 😍✨
Bugün ben de bu şiire takıldım. En sevdiğim şair deyince tek bir isim söyleyemem. Turgut Uyar, Attila İlhan, Ümit Yaşar Oğuzcan, Abdurrahim Karakoç, Orhan Veli gibi birçok isim sayarım.
En sevdiğim şairlerden biri Rainer Maria Rilke. Onun şiirleri, insan ruhunun derinliklerine dokunur ve varoluşsal sorgulamalarla doludur. "Duino Elegies" gibi eserlerinde, hayatın ve ölümün anlamını, yalnızlıkla yüzleşmeyi ve aşkı derin bir şekilde keşfeder. Rilke'nin şiirleri, zaman ve mekânın ötesinde bir içsel yolculuğa çıkarır.
Bir diğer şair ise Orhan Veli Kanık. Onun şiirlerinde, gündelik hayatın sade ve doğal imgeleriyle derin duyguların birleşimi vardır. "Garip" hareketinin öncüsü olarak, şairliğin halkla daha yakın, anlaşılır ve samimi bir dilde olması gerektiğini savunur.
Bu iki şairin farklı tarzları olsa da, her ikisi de içsel dünyanın farklı yönlerini keşfederken, insan ruhunun karmaşıklığını şiirle dile getirmiştir.
Çok Şair var.. Atilla İlhan özel benim için.. Yanına Hasan Hüseyin, Cemal Sureya, Ahmet Telli. Ülkü Tamer, Fazıl Hüsnü Ahmed Arif vq derken liste uzar gider. :))