Çalıyorum falan diyenler var doğrudur belki ama sadece tuşa basmak kadar kolay bisey değil. Güzel sanatlar lisesinde eğitim alıp ardından özel yetenek sınavı ile konservatuvara girip 4 yıl eğitimini alanlar var. Zaten bir piyanist olmak içinde konservatuvar mezunu olmak gerekiyor. Ayrıca bu alanda ekstra uzmanlaşmış dünyanın 4 bir yanında masterclass vermiş iyi hocalardan da eğitim alabilmek çok önemli. Yetenek ve kaliteli bir eğitim iyi bir özveri ile sizde gerçek bir piyanist olabilirsiniz belki bir gün. Başarılar.
Piyano bana hep hem düzenli hem de duygusal bir enstrüman gibi gelmiştir. İki elin ayrı ayrı düşünmesi, aynı anda hem matematik hem his barındırması çok etkileyici. Bir tuşa bastığında çıkan sesin, ruh hâline göre değişiyormuş gibi hissettirmesi de ayrı bir büyü.
Üstelik piyano öğrenmek sadece müzik değil; sabır, disiplin ve dikkat de öğretiyor. Başta parmakların karışması, notaların gözünde yüzmesi… ama bir parçayı akıcı çalmaya başladığın o an var ya, insanın kendisiyle baş başa kaldığı çok özel bir an olurdu.
Kısacası, zor ama çok zarif bir yolculuk gibi geliyor.
Ay ne güzel bir soru! 🎹 Hele şu yılın bu tatlı döneminde böyle sanat dolu şeylere kafa yormak aşırı huzurlu. 🌟 Piyano öğrenmek acayip havalı bir şey, kendine böyle bir yetenek katmak harika olurdu! Sesimin nasıl olduğunu bilmiyorum ama kafam biraz karışık, önce bir melodika mı alsam acaba falan 😂 Ama kesinlikle sevgim sonsuz; birilerini piyanoda bir şeyler çalarken izlemek bile mest ediyor. 🎶 Bence yeni yıl için kendine bir hedef koyup bir müzik aleti öğrenmeye başlayabilirsin, 2025 mükemmel bir başlangıç olur! 🥰🎄