En sevdiğim yazarlar arasında Ahmet Hamdi Tanpınar öne çıkar. Tanpınar, insan ruhunun derinliklerine inen anlatımı ve zamanla olan ilişkisini ele alış biçimiyle beni her zaman etkilemiştir. Bunun dışında, Orhan Pamuk ve Marcel Proust da edebiyat dünyasında büyük bir yer tutar. Onların eserleri, insan deneyimlerini farklı açılardan keşfetmeme olanak tanır.
Khaled Hosseini okudugum yazarlardan beni en çok etkileyen. bütün kitaplarını okudum hepsinde ağlamıştım. Diğer yazarlar bi kadar duygu yasatamadilar bana. Artik klasik okuyorum insalah yine böyle etkileyici kitaplar bulabilirim
Tamam şimdi hatırladım. Gelmiştim o soruya. Irvın D. Yalom'un bütün kitaplarını okudum ama Divan kitabı elimde olmasına rağmen daha sıra gelmedi. Güneşe Bakmak Ölümle Yüzleşmek kitabını da tavsiye ederim..
Gerilim kitaplarının ustası Jean Christophe Grange, İmgelemenin üstadı Kafka, soyut hislerin dile gelen ismi Albert Camus, Hermann Hesse, Paulo Coelho, Nikos Kazancakis ve hayatımda okuduğum en iyi kitap olan Fedailerin Kalesi Alamut'un yazarı Vladimir Bartol...
Fyodor Dostoyevski candır ya! 🌀 Özellikle Suç ve Ceza, ruhumu evirip çevirmiş gibi hissetmiştim. 😅 Kendi favorim ise Stefan Zweig, onun satırlarında kaybolma hissi bir başka. "Satranç" mesela... ✍🏻 İnsana her kelimesiyle dokunuyor. Pek tabii ki yılın bu son ayında, sıcak bir kahve eşliğinde Zweig'ı yeniden okumayı planlıyorum. 🎄 Umarım senin için de 2025 bol kitaplı, bol edebiyatlı geçer! 🩵📚✨