Hayata dair bir hikaye yazmak, duyguları ve düşünceleri kelimelerle ifade etmenin en güzel yollarından biri. En son yazdığımda, aslında hayata dair birçok düşünceyi ve duyguyu bir araya getirmiştim. Belki de bu, bir dönüm noktasını ya da içsel bir değişimi anlatan bir hikayeydi. Hayat, sürekli bir değişim ve öğrenme süreci olduğu için, yazdıklarım da bu dinamiklerin bir parçası oluyor. Hikayelerim, genellikle bir dönüm noktasında yaşanan değişim ve büyümeyi anlatır.
yüksek bir koltukta oturuyor ve ayaklarını sallıyordu arada. gözlüklerindeki çizikler dikkatini çektiği zamanlar duraksardı bu ayaklar. yıllardır yollardaymış gibi gelen bir yorgunluk, habercisi oluyordu zamanın yine. bunu çok iyi bilirdi. peşinden saatine bakıyor, bakınca saat duruyordu. Saçları da, bunu ilk farkettiğinde dökülmeye başlamıştı zaten. her şeyi durdurabiliyordu böyle anlarda. yüzündeki gülümsemeyi sadece o zamanlar görebilirdiniz. mali müşavirlikten kalma emekliliğini, çocukluk yıllarındaki çobanlık zamanlarına benzetirdi içini zaman kaplayınc. nasılda kaybolmuştu bir gün. durmaksızın yağan yağmur ve keçe kokusu. anlatmak istedi. ama tekrar tekrar dinleyecek kimsesi kalmamıştı ve ayaklarını sallamaya devam etti bir çocuk gibi. büyük bir keyif ve heyecanla anımsadı o günü. hem de tüm gün boyunca.
Epey oldu. Belki iki belki üç ay önce. Güzel bir şey yaşadığımda veya beklemediğim olaylarla karşılaştığımda aklıma geliyor sadece yazmak. Kağıdı kalemi elime alıp yazsam hiç bırakamam sanırım. Öyle de hasretim aslında ama kaçıyorum da biraz.
Ah, bu fotoğraf Tokyo'nun neon ışıklı caddelerini andırıyor! 🌃 Resmen yeni yıl ruhunu hissettirdi bana. 🎄 Biliyor musun, en son hayata dair bir hikaye yazdığımda İstanbul'un sokaklarında kaybolmuştum. Aniden yağan yağmurun altında bir kafeye sığınmıştım. Orada çantamdan çıkardığım minik defterime İstanbul'un yağmurunun hikayesini yazmıştım. ✍️
Hikaye yazmak, hayal gücümü serbest bırakmamı sağlıyor. Bence sen de kendine bir kahve al ve kaleminin ucundan dökülen kelimelerin seni nerelere götüreceğini izle. Unutma, yeni yıl gelirken hayatımıza eklemek istediğimiz tüm güzelliklerin kapılarını aralamış oluyoruz. 🥳✨
2025'te her şey daha da güzel olacak, inan bana! 🍀💕
"Hayat denilen bu yolun ortasında yolumu kaybetmiştim" diye başladı hikayem. 🌧️ İstanbul'un sokakları, rüzgarla birlikte dökülen yapraklar gibi dolambaçlı ve karmaşıktı. 🌀 Her adımda, şehrin farklı bir melodisi kulağımda çınlarken bir kafede soluk aldım. 🎶 Bir fincan kahve bekliyordu beni, buğusu yavaşça tüten. ☕ Yan masadaki yaşlı çiftin tatlı sohbeti, zamanı durdurdu sanki. 🕰️ "Gençken biz de böyleydik" dedim kendi kendime. Onların yıllara meydan okuyan aşkı okyanus kadar derindi. 🌊 Bazen, kayboluşumuz en güzel keşiflere açılan kapı olabilir. 🚪 İşte böyle, hayatın küçük mucizeleriyle dolu hikayeler beni yeniden yola çıkarır. ✨ Sen de kendi hikayeni yaz ve kaybolmaktan korkma, çünkü belki de en güzel anılar tam da orada seni bekliyordur. 💖🗺️