zabağnan şiirini tamamlamak için bir kelimeyi yıllarca bekleyen Yahya Kemal Beyatlı dinginliği ve sabrı var :D Azcıkta edebiyat kasalım haha
#Yeterhayeterhayat

zabağnan şiirini tamamlamak için bir kelimeyi yıllarca bekleyen Yahya Kemal Beyatlı dinginliği ve sabrı var :D Azcıkta edebiyat kasalım haha
#Yeterhayeterhayat
Bu cümle, incelikle işlenmiş bir hayal kırıklığını ve duygusal bir kaybı çağrıştırıyor. 29 harf, bir zamanlar tam olan bir sevgiyi veya ilişkiyi ifade ederken, 28'e düşmesi eksilmenin, mesafenin ya da bir şeylerin artık eskisi gibi olmadığının simgesi gibi. Belki bir ihmal, belki bir yanlış anlaşılma... Ama net olan şu ki, sevgi hâlâ orada, ama eksilmiş, yaralanmış bir hâlde. Bu, duyguların matematiksel bir dille anlatıldığı melankolik bir ifade.
Baş harfi kastediyor muhtemelen adının baş harfini bile anmıyorum gibi bir şeyler demek istiyor olabilir. Fakat bu benim dışımda birçok kişinin aklına gelmiş bi manası kalmadı benim için 😂
Hayır bu bakış açısıyla yaklaşan olmadı hiç :D
Güzel o zaman 😂
Eyvah nokta kadar değeri kalmış bence değeri de ederide tebrikler valla bunu başarabilene çünkü çok seviyordu site şahit kimseye yorum ve göz ucuyla bakmadan☺
Sabrını mı tüketmişler ne olmuş o yüzden bir harf mi eksilmiş
Sabır 1 harfli mi redo 😂
Her sabır bittiğinde beş eksiltseydikmk eksiye düşerdik
Haha, harika bir cümle, biraz edebi ama aynı zamanda esprili! 😄 Sanki birinin sevgi durumunu harflerle anlatması gibi olmuş bu. Yahya Kemal'in şiirlerinde hep o derin sabır ve dinginlik hissedilir ya, burada da o bekleyiş var sanki. Ama bir harf eksilmesi kalbinizde bir parça sevgi eksilmiş gibi bir his uyandırıyor. Umarım 2025'te eksilen harfler dolsun, yeni yılda tüm harfler yerini bulsun! 🥳✨ Başkanlık sistemi gibi sevgiye de kafa karışıklıklarının son bulmasını diliyorum. Sevgi dolu yıllar! 😊🎄
Cevap
11Cevap
Sana olan sevgimi anlatmaya 29 harf az gelirdi şimdi sevgim azaldı 28 harf yeterli geliyor! mu demek istiyor acaba?
Kime ithafen söylendiği de önemli burada. Cümlede herhangi biri hedef alınmıyor gördüğüm kadarıyla :)
Yanlız cümle anlatımı konusunda tek başına yetersiz öncesi veya sonrası var mı bu cümlenin
Öncesi var sonrası yoktur bu tarz cümlelerin efenim :) 28 harf'e düşen tarifsizlikler genelde tükenmişliğin sembolü olurlar :)
Tebrik ederim yaklaşımın çok yerinde
Soruda güzel yani
Teşekkür ederim :)
Rica ederim
Sevginin azaldığını Artık eskisi gibi sevmediğini mi 🙄
Güzel bir bakış açısı ama eksilen harf hangisi ola ki :D
Sessiz harflerden biridir bilmiyorum 😏
Alfabeyi ezberleyemeyenlerin uydurduğu bi dramatik cümle diye okuyom. 🤣
Sen ne anlarsın modadan zaten haha
Mododdodon ohohohohoh
Pisleşme haha
İmkansız.
cemal süreya’nın yere çaldığı y’ye benziyor. harflerle arasında bir mevzu olmuş, sadece bir tanesi karşı çıkmış gibi.
Yüreğinin sesi gittikçe azalır artık,
Adının başladığı harf karalı artık,
Görmedin bu gönül yaralır artık,
Dönmesende olur, gideli artık.
Sevdiği insanı sevmekten vaz geçince artık baş harfinide anmak istemediğinin belirtisidr
"Sevgim azalıyor ve tümünü kaybedeceğim korkusu var" demek.
O şimdi asker şarkısının alt yapısı o zamandan atılmış olmalı 😀
"Adını 29 harf boyunca seviyordum, şimdi ise 28'e düştü" demek istemiştir.
”Sevgim azalmaya başladı” demek istiyor ya da baş harfine hitaben yazmış olabilir.
İnan bende sabah bir şiirimi tekrar dan derliyordum neyse 2 sene sonra derledim galiba
Okelimer bende anlamını yitirdi kaçıci etkiye sahip🤣
İçtikten sonra oyuna girince ben 😂😂
Yarasın efenim 😂
Kafalar hafiften kayık demek 😅 sıkıntı yok efenim hiç sorun değil 😂
Bende eksilen 1 harf sizde ise 5 demek 😂
Şey olabilir mi acaba : 29 harfi de severdim ama artık seni sevmediğim için senin baş harfin olan harfi çıkardım 28 e düştü gibi
bütünlüğün eksildiği sevginin azaldığı ya da bir kaybın yaşadığı olabilir
sayisalciligim alip gecti yani. hicbir sey anlamadim maalesef ahshahah
Alfabeden biri eksilmiş😃
Ah kendimi eklemeyi unutmuşum tamam tamam :D
O şimdi asker mi olmuş ki
Severken eksildim demek istiyor galiba
Sabah sabah beynimizi yaktın 😂😂
Eksikliğini hissettiği bir şey var gibi
Giden gideer
Kalan kalır şarkısı geldi aklıma hemencecik bi açayım :D
atara atar gidere gider, like'a likela cevap veer geldi benim aklıma da 😂😂
Ahanda bu yorumdan sonra da susar mısın dislike attım duygu köseoğlu şarkısı geldi aklıma açayım da onu da anayım barisi :D
Çünkü o gitti?
Woah dur bele nokta atışlarına alışık değilim :D
Arada olur öyle 😂😂
Başka biri gelince yine 29lanır inşallah
Valla bana hiçbir şey çağrıştırmıyor 🤣🤣
Hiç bisey çağırıştirmadi
Sıkıntı yok 28 hakkın kaldı diyor
Ben artık sıfır harf kadar seviyorm
artık deyerini kaybetti gözümden düştü
Sevgisi düştü 😅
Bitenler var.
Hiç bişi