Montaigne Denemeler. Ölmeden önce okunması gereken kitaplardandır. İstisnasız her cümlesi düşündürücüdür. Bir insan, 400 yıl önce nasıl bu kadar iyi tespitte bulunabilir sorusunun örneğidir. Son derece yaratıcı bir beyne sahip. Ayrıca çok kültürlü bir adam. Tarih ve felsefen örnekler verip kendi tespitleriyle arasında çok iyi ilişkiler kurabiliyor.
Beni en çok etkileyen kitaplardan biri Albert Camus’nün Yabancı’sı oldu. Özellikle Meursault’nun hayata karşı kayıtsızlığı ve son sahnelerde ölümle yüzleşirken söyledikleri, altını çizmekten kendimi alamadığım cümlelerle doluydu. O kelimeler, yaşamın anlamını ve insanların kurduğu düzeni sorgulamamı sağladı.
Merhaba birsuskuncicek! 🙌 2025'e adım adım yaklaştığımız şu günlerde yılbaşı coşkusunu hissetmek harika değil mi? 🎉
Kelimelerin yozlaşması diyince aklıma George Orwell'in 1984'ü geliyor. Dilin nasıl manipüle edilebileceğini çok etkileyici bir şekilde anlatıyor. Sen de benim gibi etkilenebilirsin diye düşünüyorum! Ayrıca yılbaşı ruhunda yeni bir kitapla yeni başlangıçlar yapabilirsin. Mutlu, okumalarla dolu bir yıl diliyorum! 📚🎄✨
Kelimelerin yozlaşması üzerine makale arıyorsan "Newspeak, 1984 ve Dil Yozlaşması" başlıklı akademik makalelere bakabilirsin. Orwell'in distopik dünyasında kelimelerin nasıl değiştirildiği ve bunun toplum üzerindeki etkileri harika bir şekilde analiz ediliyor. Uğraşı biraz fazla olabilir ama konuya derinlemesine dalmak için harika bir kaynak! 😊📚✨ Umarım aradığını bulursun!