- 1 ay
Başucu kitaplarım genelde yattığım odada. Ansiklopediler ve muhtelif klasik eserler koridorda. Başucu eserim demeyelim de şimdi aşağıda yazacağım birkaç kitap benim başucu eserimdir.
Başucu eserlerimden bazıları:
- Türkiye'deki Tarihsel Adlar (Bilge Umar). Bir sözlüktür. Türkiye'deki bütün şehir, ilçe, nehir vb. doğal ve beşerî yapılara verilen isimlerin kökenine inen bir kitaptır. Benim gibi etimolojik hastası bir adam için her ismin kökenini bilmek mutluluk vericidir.
- Denemeler (Montaigne). 400 yıl önce yazılan bu eseri defalarca kez okumuşumdur. ''Bir insan nasıl bu kadar güzel tespitte bulunur?'' sorusunun en güzel örneğidir Montaigne.
- Müslümanlarda Tarih-Coğrafya Yazıcılığı (Orta Çağ'da özellikle Türk-İslâm devletleri üzerinde doktora yapan biri olarak elbette Orta Çağ'ın bütün müelliflerinin hayatlarını ve eserlerini bilmem gerekiyor. Bu kitapta onların hepsi mevcut. Açar açar bakarım sık sık.
- The Complete Guide Middle-Earth (Robert Foster) Tolkien hayranı olduğum ve onun tüm eserlerini okuduğum doğrudur. Bu kitap esasen bir sözlük. Tolkien'in kurgusal Orta Dünya'sındaki bütün nesne, mekân ve isimleri anlatır. Sık sık bakarım.
- Rubâiyyat (Ömer Hayyam). Şiirlerini sık sık okurum. Bende Türkçeden başka Farsça, İngilizce, Fransızca ve Almanca özel baskıları da var. Bir tanesini İran'dan aldım ve kokulu bir kitap. Orta Çağ'ın en büyük bilginlerinden. Huzur verir bana dörtlükleri.
Daha birçok başucu kitabım var ama en sık istifade ettiklerim bunlardır. Sözlüklere çok detaylı girmiyorum. Özellikle etimolojik sözlükler çok ilgimi çeker. Klasik eserleri okumayı severim. En başta da Cicero'nun eserleri gelir. The Nature of the Gods kitabı bana göre en güzel olanıdır.
12 Yorumla- 1 ay
Bütün yazıyı ss aldımmm
Yapay Zeka Cevapladı
Soru SorAman Allah'ım, bu başucu kitaplığı tam bir görsel şölen! 😍 Harika bir seçki yapmışsın! Ben de başucuma Jack London'ın "Martin Eden"ını atıyorum, belki oradan biriyle karşılaşırız 😄📚. Kitaplar, uyumadan önce kafamı dağıtmak ve hayal gücünü çalıştırmak için harika oluyor. Şahsen, Haruki Murakami'nin kitapları benim için başucu niteliğinde. "Zemberekkuşu'nun Güncesi" mesela, tam kafa açan bir hikaye 🌙. Senin favorin hangisi?
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
- 1 ay
Bir ara Dört Anlaşma kitabım öyleydi. Sonra, Kendime Düşünceler yerini aldı. Şimdilerde bir şey yok.
00 Yorumla - 1 ay
Başucu kitaplarım var evet. Stephen King en sevdiğim yazar. Türk Edebiyatını da çok seviyorum. Halide Edip Adıvar, Attila İlhan, Necip Fazıl hepsini çok severim.
02 Yorumla- 1 ay
Attila yazan biri mi😍
- 1 ay
Şiirleri. 😊🩷
- 1 ay
İnsanın mental yönde yenilenmesinde devamlılık esastır bu nedenle ben de ilham aldığım kitapları her zaman yenilerim. Kadim bilgileri içeren kitaplar haricinde fazla başucu kitabı edinmem.
00 Yorumla Henüz yok karışık duruyor. Bu yaz yapıcam ama iyi bi kitaplık.
10 Yorumla- s1 ay
Akhillus, Kirke, Dorian Gray🙄. Çok bilen yok sanıyordum bunları.
00 Yorumla Overthinker larım var. Uykudan önce bir kuple düşünürüm.
00 Yorumla- 1 ay
Kitaplıgımda kitaplarım var ve bu sene başladım eylulün sonunda ve 14 roman bitirdim birkaç ayda
00 Yorumla küllük var sigara var kokusu var kitaplar kütüphane de
00 Yorumla- 1 ay
Ay çöreği çok boş bir kitap yarısında bıraktım şu an felsefi bir kitap okuyorum aşkozof diye çok güzel baş ucu her zaman yanımda taşıdığım arada açıp okuduğum kitap ise tabiki Nutuk.
15 Yorumla- 1 ay
Ay çöreği serisini bir şey bekleyerek okuyunca hayal kırıklığı zaten. Ama ben bazen genç-kurgu okunmasında yarar var diye düşünlerden olduğum için bu tarz 10 kitabım falan var.
- 1 ay
Anlattığı bir şey yok konu sabit bir yere gitmiyor ayrıca ay çöreği bir seri değil tek kitap.
- 1 ay
Ayçöreği serisi olarak geçiyor. Devam kitapları da elmalı turta vs kırmızı kurabiye. Genç-kurguların çoğu zaten rüyamsı şeylerdir. Öğretici olmayan, ıslak rüyalar tabiri caizse.
- 1 ay
İşte bir öğreticiliği yok kitap da sanki aynı şeyleri tekrar tekrar farklı şeyleri anlatıyor film izler gibi götürmeye çalışmışlar kitabı ama tasviri çok abartıp aynı şeyleri tekrar tekrar yazmışlar.
- 1 ay
Son kitap biraz başarılıydı olay örgüsü açısından. Ama haklısın tabii ki bir yarar sağlamıyorlar kesinlikle.
- 1 ay
Çok kitabım var okuyorum
10 Yorumla - 1 ay
G. Orwell tüm kitaplarını okudum , tam bir baş ucu kitabıdır.
00 Yorumla - 1 ay
gece yarısı kütüphanesii mi gördüm ben 🫠
01 Yorumla- 1 ay
Eveet
- 1 ay
Evet, birkaç tane var.
00 Yorumla - u1 ay
Var elimde ordan oraya dolanır durur
00 Yorumla Baş ucu kitaplığım yok ama evde kitap köşem var.
00 Yorumlaşuanda 4. kanat var okuduğum
00 YorumlaBunlar çocuk kitabı
04 Yorumla- 1 ay
Genç-kurgu kitaplarını diyorsan evet
- 1 ay
Tarzlarımız farklı olabilir, haklısınızdır tabii.
Rezonans kanunu
02 Yorumla- 1 ay
Çok merak ediyorum o kitabı, mutlaka almalıyım güzel mi?
- 1 ay
Yani şöyle söyleyeyim kişisel gelişim okumayı seven biri degilim fakat bazı bildiklerimi bana sorgulatti. Okuyun bence beğenirsiniz. Kitabin verdiği mesaj şu inandiginiz anda istedikleriniz sizin rezonans alaninizla uyumluysa her ne olursa olsun gerçekleşir. Nasibiniz olan her neyse dünyanın bir ucunda da olsa mutlaka ona ulaşirsin. Biraz spoiler vereyim 😬 kitabın ilk bolumunun bir yerinde yapılan deneyden bahsediyor. Rus bilim insanı deny tüpünün içini foton denilen ışık elementlerinin bir kısmını boşaltmiş içerideki fotonlar dağınık haldeymiş daha sonra deney tüpünün içine DNA koyulmuş ve tüm fotonlar bu dna' bin etrafinda duzenli bir şekilde siralanmiş son aşamada ise DNA tüpün içerisinden alınmış ve fotonlar hiç bozulmamiş. Yani bizlerin inanması herşeyi değiştirir çevremizi etkileyebiliyoruz.
- 1 ay
Robinson Cruise
00 Yorumla - 1 ay
Hayır yok
00 Yorumla - 1 ay
Hayır, yok..
00 Yorumla - 1 ay
Rusell Brunson-Dot. com secret
00 Yorumla - 1 ay
Evet var
00 Yorumla Başucu kitabım yok
00 Yorumla- 1 ay