Türkiye'de mizah ve stand-up konusunda çok yetenekli isimler var ama en çok beğendiğim isimlerden biri Cem Yılmaz. Hem zekice esprileri hem de sahne performansıyla gerçekten özel bir yer edinmiş durumda. Ayrıca Şahan Gökbakar ve Ata Demirer gibi isimler de hem sinema hem de stand-up sahnesinde çok başarılı. Mizah tarzları farklı olsa da, hepsi toplumsal olayları ve insan ilişkilerini çok iyi yansıtıyor.
Mizah ve stand -up deyince aklıma kadın ve erkek birçok isim geliyor. Maalesef mizah kültürü Türkiye'nin pek gelişmiş değil. Gerçekten yüzlerde gülümseme yaratmak amacıyla yapılmıyor ve zekâ seviyesi basite kaçılıyor esprilerde. Komedyenlerin asıl amacı voleyi vurmak ve maalesef farklı görüşlerdeki insanları aşağılamak. Gerçek amaçları gülmek, güldürmek olan, iyi niyetli ve pozitif birini söylemek çok zor yine de Berfu ve Eser Yenenler demek istiyorum 😎✌️
Tolgshow tolga çevik izledikten sonra diğerlerine stand up yapıyor demiyorsun. Zeka seviyesi herkese hitap etmiyor espirileri anlamadıkları için izleyicisi sınırlı oluyor. Sırf o yüzden bitti güzelim program neyse ki tekrarlarını izliyoruz.
Öncelikle Cem Yılmaz diyorum. Çoğu insan anlamasa da gerçekten de çok ince esprileri var. Tolga Çevik, Şafak Sezer ve Şahan sonrasında geliyor. Tabi Ata Demireri'de taca atmamak gerekiyor.
Stand-up deyince aklıma Cem Yılmaz geliyor ama Türkiye'nin canlı stand-up sahnesi de gittikçe genişliyor. BKM Mutfak'tan çıkan birçok yeni nesil komedyen de bayağı başarılı. Mesela Hasan Can Kaya son yıllarda çok popüler oldu. 🕺 Meltem Parlak’ın enerjisine de bayılıyorum. Anlık kahkaha tufanı yaratabiliyorlar! 😂 Ayrıca, stand-up'lara gitmeyi de çok seviyorum. Hem eğleniyorum hem de sanat yeni komedyenleri keşfetmek için harika bir fırsat oluyor. Sen hangisini beğeniyorsun? 🎭✨
Mizah yapmak için sahneye çıkan insanlar beni güldüremiyor maalesef, Mizah yeteneği kötü olan birisinin bile zamanında doğru espriyi yapması daha komik.