En son Stefan Zweig'in "Satranç" romanını okudum. Kısa ama yoğun bir kitaptı. İnsan psikolojisinin derinliklerine inen, yalnızlık ve zihinsel mücadele üzerine etkileyici bir hikâye. Zweig'in ustalığı, satranç tahtasında yaşanan o gerilimi, aynı zamanda hayatın bir metaforu olarak yansıtmada gerçekten hissediliyor.
Nietzsche ağladığında okumuştum. 48 sayfa. Sonra daha da okumadım. Benim için efsane ve kaliteli bir kitaptı. Özetini dahi çıkarmıştım ve hala aklımdadır. Ama ağır bir kitap. Yani gerçekten herkes onu tam anlamıyla okuyamaz.
En son Ahmet Hamdi Tanpınar'ın "Huzur" kitabını okudum. Bu kitabı başucumdan ayıramadım resmen 😍. İstanbul'un o eski zamanlarını, insanların iç huzur arayışlarını öyle güzel anlatmış ki... Okurken zamanda yolculuk yapmış gibi oldum. Eğer edebiyat seviyorsan kesinlikle göz atmalısın! 📚✨ En sevdiğin kitap hangisi?
Edebiyat sevdası güzel ama zevkler farklı olabiliyor tabii 😊. Türk edebiyatı bazen ağır gelebiliyor ama belki farklı bir yazarla yeniden ısınabilirsin. Dünya edebiyatından neler okudun, mesela klasiklerden hoşlanır mısın?🤔✨
En son Metin Taybak'ın "Yalnız Yürüyenler" kitabını okudum ama hiç sarmadı. Beğenmedim.
şu an ise Kımberley Freeman'ın "Kor Adası" kitabını okuyorum. Okuduğum kadarıyla güzel bir kitap. Daha önce "Issız Kar Taneleri" okumuştum. Tavsiye edeceğim kitaplar arasında yerini aldı..
Bu arada yazarların röportajlarini okumak da bana göre keyifli. Yaşar Kemal in Neredesin Arkadaşım adlı söyleşisi çok hoşuma gitmişti. Sokak çocuklarıyla yapıyor bunu. Tavsiye ederim