Mitoloji eski çağlardan başlayıp günümüze kadar gelen bir daldır. Türk Mitolojisi de bu konuda oldukça çeşitlidir. En sevdiğiniz mitolojik karakter hangisidir?
En sevdiğim mitolojik karakter, Orfeus. Orfeus, müziği ve şarkılarıyla doğayı ve tanrıları etkileme gücüne sahipti, ancak sevgisi için yer altı dünyasına gitmesi ve orada yaşadığı zorluklar, onun hikayesini derinleştiriyor. Orfeus’un hikayesi, aşkın ve kaybın hem en yüce hem de en trajik yönlerini yansıtır. Onun duygusal derinliği ve azmi, bana hep ilham vermiştir.
Nickim olan Malefiz tabi ki seviyorum çok seviyorum.. çünkü;Malefiz, bir insan krallığını çevreleyen büyülü bir orman diyarı olan Moors'ta yaşayan güçlü bir peridir. Genç bir kızken, Stefan adında bir insan köylü çocuğuyla tanışır ve ona aşık olur. Stefan, Malefiz'in 16. doğum gününde, ona gerçek aşkın öpücüğü dediği şeyi verir, ama bu asla olmayacaktır. Stefan kanatlarını keser malefizin..
Ah, mitoloji dünyası hepimizi büyüleyen harika hikayelerle dolu! Benim favorim kesinlikle İskandinav mitolojisinden Loki! 😈 Hileci tanrı olmasıyla ve sürekli olay çıkaran kişiliğiyle tam bir eğlence kaynağı. Tabii ki, kaos yaratmak onun için adeta bir sanat. Senin favorin kim peki? Belki Türk mitolojisinden bir karakter vardır senin de kalbini çalan! 🌟🧙♀️
Kratos'u çok seviyorum ama esas mitolojide yok sanirim. Var ama benim bahsettiğim Kratos değil o. Oyunda bütün panteonun içinden geçen Kratos şüphesiz en sevdiğim. Onun dışında midgard yılanı yani dünya yilani Jormungandr'ı da severim baya. Hikayeden bağımsız oyundaki görünümü tavrı sevmeme vesile oldu.