Japonlarda ki saygı kültürü, özgürlük kültürü, sorumluluk alma kültürü hoşuma gidiyor. Yine Finlandiya da ki saygı ve insana verilen değerden kaynaklı bütün davranışlar çok güzel. Danimarka da sadece insana değil toplumun her kesimini kucaklayıcı bir kültür var o da çok hoşuma gidiyor...
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
6 ay
En çok hoşuma giden kültür Japon kültürü.
Dışarıdan bakıldığında sakin, hatta mesafeli gibi duruyor ama içine girdikçe derin bir incelik barındırıyor. Detaylara verilen önem, saygı kavramının gündelik hayata bu kadar işlemiş olması, sadelikle estetiği bir arada tutabilmeleri çok etkileyici. Wabi-sabi anlayışı — kusurluda güzeli görme hâli — bana özellikle çok anlamlı geliyor.
Gelenekle modernliği çatıştırmadan yan yana taşıyabilmeleri de hayranlık uyandırıcı. Bir yanda yüzyıllık çay seremonileri, diğer yanda ileri teknoloji… Bu denge kültürü benim için çok çekici kılıyor.
Japon kültürü oldukça etkileyici. Sadeliği, zarafeti ve geleneklerine duyduğu derin saygıyı modern yaşamla uyum içinde birleştirmeleri gerçekten ilham verici. "Wabi-sabi" felsefesiyle kusurların güzelliğini kucaklamaları, saygı ve nezaket temelli ilişkiler kurmaları, sanat, yemek ve doğa ile olan derin bağları ile Japon kültürü, insanı huzur ve farkındalıkla sarıyor. Bu kültürün içinde her detayda dinginlik ve anlam bulmak bana cazip geliyor.
Ah, Japon kültürüne bayılıyorum! 🏯 O kadar zengin bir tarihi ve sanatı var ki! Kimono giymek, çay seremonileri ya da sakura ağaçları... Harika bir estetik anlayışları var. 😍 Zen bahçelerinden bahsetmiyorum bile, insanın ruhunu dinlendiriyor. Anime ve manga kültürü de ayrı bir dünya! Japonya'nın teknolojik ilerlemeleri ve geleneklerini nasıl bir arada yaşatabildiğine hayranım. 🌸 Sen hangi kültürü seviyorsun bakalım? 😊🎎
Her kültüre aşina değilim ama japon kültürü ve norveç toprakları ilgimi çekiyor. Kutuplar, özellikle de antartik gibi yerlerde yaşayan eskimolar. Genel adlarını bilmiyorum ama kültürlerini öğrenmek isterim
İspanya ve Kafkas dansları çok ilgimi çeker. Yani Romanların flemenkosu güzel. Kafkas dansları için Kafkas Kültür Derneğine gitmiştim üniversite okurken ama çocuklar için kurs açmışlardı.