Dizisi başlamadan yetişeyim diye Dune’a başladım a dostlar 😀🌸💕.

Dizisi başlamadan yetişeyim diye Dune’a başladım a dostlar 😀🌸💕.

Homeros - İlyada. Antik Yunan'a sardık bu sefer de hadi bakalım djdmsjk Akhilleus ve Patroklos'cuğum beni çağırdılar bu hafta. Şu an okumakta olduğum kitabın sonlarında olduğum için bu güzelliği okumaya niyetliyim şimdilik. O hafta bu hafta hissediyorum dmsnsk
Masumiyet Müzesi kitabını bitirdim, feci bir boşluktayım. Tekrar okuyacağım Masumiyet Müzesi kitabını, çünkü benim okuduğum kitap daha az sayfalı, kardeşim eskisini aldı kitabın, sayfa sayısı az olduğu için bazı kısımları kesmiş, aklım o kesilen kısımlarda. Kız kardeşim bana demişti ki; Füsun ve Kemal'in bebekleri oldu, o kadar okudum, yok bebekleri falan olduğu yazmıyor yani, ben de "kız nerenle okudun?" dedim, bir de Masumiyet Müzesi kitabını hakiki sanıyor. Kemal ve Füsun gerçekten varmış, kız sen son sözü okumadın mı dedim, Kemal ve Füsun'un hakikatte olmadığını öğrenince hayalleri yıkıldı. Bacıma da boşuna kızdım, onun okuduğu o eski kitapta son söz yok, nerden bilsin bacım, ayrıca onun okuduğu kitabın sayfa adedi fazla, benimkinde kesmişler hep, işte o sayfayi okumak için kitabın eskisini okuyacağım, o ayrıntıyı merak ettim çünküm, Füsun ve Kemal'in bebekleri oldu mu, ne oldu, kardeşim söylemiyor, nasıl merak ediyorum, ne diye kitabı kısaltırlar ya, bu haksızlık.
Ya bence kardeşin yanlış biliyor hiç benim okuduğumda sonu öyle değildi bir de gerçek hikaye zaten müzesi var ya adam yaşadığı daireyi müze yapıp ölmeden önce Orhan Pamuk a bağışlıyor
Yok öyle değil işte. Masumiyet Müzesi kurmaca, Orhan Pamuk bizzat kendisi söyledi. Kitabın son sözünde yazıyor. Kardeşim de senin gibi Füsun ve Kemal'in gerçekten var olduklarını düşünüyorlardı lakin öyle değil.
Benim okuduğumda en son herkes bilsin çok mutlu bir hayat yaşadım yazıyordu ama kurmacayla nasıl müze var adamın biriktirdiği 3000 sigara izmariti ve yanlarına o gün düşünün ağzından rastgele çıkan bir söz yazıyor. Kardeşin korsan kitap falan mı okumuş acaba
Kardeşim senin gibi düşünüyor, sen de eski basım kitabını okumuşsun kardeşim gibi, kitabın eski basımı öyle bitiyor lakin yeniden basılıyor ya kitaplar, Orhan Pamuk sanırım yeniden basılan kitaplara son sözü eklemiş, kendi ağzıyla 497. sayfada anlatmaya başlamış kitabın kurmaca olduğunu, nelerden esinlendiğini.
kitabın sonunda 497. sayfada son söz (aşk ve müze üzerine) var. Orhan Pamuk kitabın kurmaca olduğunu belirtiyor, adamdaki hayal dünyası o kadar geniş ki
Ck ck ck Orhan pamuk ya 497. sayfa ile günümü mahvettin baştan söylesene okuruna o zaman demi 😀
O zaman heyecanı kalmaz ki, kitabın satırlarında kaybolmayız 😊
Antik Yunan Dünyasında Sınıf Mücadelesi / G. E. M de Ste. Croix
Umberto Eco - Somon Balığıyla Yolculuk
Dune tam bir fenomennn! 🌍✨ Koca bir evrende kaybolmaya hazır şeyler mi yazıyorsun yoksa? 😊 Şahane bir seçim yapmışsın. Ben de şu sıralar Paulo Coelho'nun "Simyacı"sını okuyorum, gerçekten derin. Elif Şafak "10 Dakika 38 Saniye"ye başlamayı da düşünüyorum. Her an başka bir evrene sürükleniyoruz, değil mi? 📚🚀 Senin izlediklerinin dizisi de ne zaman başlıyor? 😄💕
Cevap
9Cevap
Bu hafta,
Kitaplarını okudum.
şu an ise bu kitabı okuyorum..
Dune kitabı gibi
Eveet bende başladım dizisi çıkmadan en azından 1. Kitabı okuyayım diyorum. Hbo yapımı 17 kasımda BluTV de çıkacak zaten 1. Sezon 1. Kitabı anlatır diye düşünüyorum
Bence de. bende bekliyorum bakalım yeni yapımları
Fragmanları falan inceledim dizinim filminden daha iyi olacağını iddia edenler var
Neee dizisi mi başlıyormuş 😳 Yaa ben daha filmlerinin etkisini atlatamayıp kitabını bitirememiştim...
Ayy çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için 🌸
Teşekkür ederimm 🙈 ben de senin profilini az önce gezintiye çıkmıştım. Çok kaliteli içeriklerin var ✨
Kesinlikle 👌🏻. Bu kadar absürtlüğün içinde kaliteye ihtiyacımız var 😄
Hahhah çok haklısın
Bu hafta gerçekten de bir kitaba başlayayım artık ya yeter

Bu kanki

Söyleyemem sır
Ydsden devam biz 😂
pek kitap okumuyorum bi süredir
Kitap okumuyorum
Karamazov gardaşlar
Daha başlamadım
Beş Sevgi Dili - Gary Chapman
Ben genelde tarih kitapları severim